Onsdagen den 25 augusti 2021: Medan somliga bara har latat sig…


 Kära dagbok…

Idag fick jag gå upp tidigt, det vill säga runt 7.30. Nej, jag har inte börjat jobba. Ännu har jag två semesterdagar kvar och så lördag och söndag. Sen börjar allvaret igen. I morse handlade det om besiktning av stamrenoveringen som gjordes innan vi flyttade hit. Vi fick hjälp med ett tvättställsrör på gästtoan som inte var tätt och en takarmatur full av döda småflugor. Varifrån flugorna kommer berörde inte besiktningsmännen, det får vi klura ut själva. Bara det att de redan fanns här när vi flyttade in i februari 2018. Och de kommer tillbaka, flugjävlarna. Men några lik har det blivit i alla fall, som synes. Tyvärr glömde vi att påpeka ett annat läckage genom duschväggen. Fast endera dan kanske jag river ut och bygger om, för duschen tycks byggd för pygméer. Den är inte bara trång, själva duschen sitter så långt ner att jag knappt kan stå rak under den när jag tvättar håret. Morr!

Döda småflugor i handfat

Fluglik upphittade i takarmaturen.


Efter detta hade jag sett till att ge mig en belöning.
Jag hade bokat en timmes fotvård på Skolgatan. Underbart! Duktiga Agneta tog bort mina förhårdnader, fixade naglarna, slipade, filade, smorde och avslutningsvis masserade. Mina onda fötter blev som nya och jag liksom studsade tillbaka till Main street.


Eller… jag hoppade först in på nyöppnade Loppis Poppis
intill fotvården, men nej. Det var inget för mig. Mest kläder – och halstabletter…

∼ ♦ ∼

Idag har jag hittills bara flatmoppat två gånger, en gång golvet i Salen, en gång köksgolvet. Jag har också bivaxat den träskiva vi har som diskbänk en gång till. Ett paket till ett födelsedagsbarn har jag slagit in och så har jag strukit, bäddat och tömt kattpottor, precis som vanligt. Regnet öste ner på eftermiddagen, och när Fästmön så snällt bad om skjuts till jobbet föll jag till föga, givetvis. Hon hade dessutom varor med sig som hon inhandlat igår. Allt detta medan somliga bara har latat sig. 

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag bara lata mig och läsa min spionbok. Det finns lax kvar från Annas och Gymnasistens middag igår, så det ska jag äta. Till Gymnasisten har hans mamma lagat spaghetti och köttfärssås.

∼ ♦ ∼

Igår såg vi första delen av Agatha Christies Hjerson på TV4. Det tog 45 minuter innan det blev spännande. I afton går del två, men just när den börjar är jag och hämtar hem Anna, så vi får se i efterhand på TV4 Play. Det blev ju rätt spännande, sent omsider, igår.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 25 augusti 2021: Medan somliga bara har latat sig…

 1. Mösstanten skriver:

  Fotvård låter jätteskönt. Jag har också sett att du har haft en bra semester på olika sätt. Hoppas dina sista semesterdagar också blir bra.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Så underbart skönt för onda fötter.
   Ja semestern har varit lång, fylld av intryck, fina möten, men också många tankar om viktiga ting som jag behöver ta ställning till.
   Tack bästa Mösstant, jag laddar inför jobbstarten och städar typ varje dag. Det är bra för både kropp och själ – och även för hemmet, förstås. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.