Singöspionen


Ett inlägg om en fådd spionbok.Gustafson o Kants bok SingöspionenNär jag var i Motala senast 
och fick bo på Workshop road, fann jag första kvällen två böcker på gästsängen. Det var självaste värdinnan, vännen FEM, som lagt dem där. Först ut att bli läst var Gustafson & Kants bok Singöspionen. Jag kände att jag behövde lite fiktiv spänning av mer vanligt slag.

Det här är den första boken i Singöserien. Centralfigurer är kriminalinspektör Solbritt Andersson och hennes man Rune. De har köpt en sommarstuga på Singö i Roslagen. Där tillbringar de nu sommaren med sitt barnbarn Isabelle. En granne berättar om ett ouppklarat mordfall på Singö, strax efter att självaste dåvarande statsministern Olof Palme blev mördad. Mordet på Singö skedde på en välbevakad marinbas. Trots det lyckades även Singömördaren komma undan. Solbritt kan inte låta bli att börja nysta i fallet. Och det står inte på förrän hon får hotbrev…

Bitvis tycker jag att boken är skriven på för lätt svenska, nästan grundskolespråk. Men sen vänjer jag mig. En aning. Berättelsen är bitvis pladdrig och oväsentliga företeelser, dialoger och fakta förekommer liksom alltför detaljerade beskrivningar av mat och middagar. Boken hade vunnit på om detta hade ransonerats.

Personerna beskrivs väldigt levande och livfullt. Extra kul är tonåriga Isabelles reflektioner över de vuxna.

Utöver det är boken spännande. Ett kallt fall blandas med nutida kriminalitet. I just den här storyn går det inte att blunda för Palmemordet och det som skedde i det svenska samhället just då, nåt som definitivt ramar in den här kriminalromanen.

Förekomsten av cliffhangers är ymnig. Boken slutar även med en sån. Kanske är det därför jag vill fortsätta läsa de övriga fem delarna i serien..?

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.