Bullfest och Blodig Mary – och lax! – på planka


Ett inlägg om firandet av Fästmöns återkomst.


 

Kanelbullar

Bullfest.

Igår vid lunchtid kom Fästmön hem igen från sin vistelse i en stuga nånstans på den uppländska landsbygden. Vädret var av och till, så vi tog en tur ner till stan för ett ärende. Därefter ställde vi till med bullfest på ett av stans konditorier. Återkomster ska firas, även om bullfester kanske inte är det helt rätta för diabetiker…

Efter några timmars vila tog vi en kvällspromenad i solen innan vi bänkade oss inomhus på Churchill Arms. Det är min favoritpub här i stan, tillika den pub som nog ligger närmast oss rent geografiskt. Jag gillar den ännu mer efter ombyggnaden. Dessutom ska en tysk filial öppna vägg i vägg, med samma ägare och chef. Detta sker troligen nästa månad.

Ölkranar på Churchill Arms

En del av baren med ölkranarna efter ombyggnaden.

 

Bloody Mary på Churchill Arms med tomatjuice oliver cornichons syltlök och tabasco på planka. Stor selleristjälk i glaset.

Bloody Winston Board – Bloody Mary på Churchill Arms vis.

Efter bullfesten var vi inte överdrivet hungriga, så vi bestämde oss för att inleda med en drink. Det blev att tänka lite utanför boxen och inte ta nån sedvanlig GT. I stället valde vi Bloody Mary på Churchill Arms sätt – på planka (Bloody Winston Board). Och det blev nånting riktigt festligt! Drinken – se första sidan av menyn! – var supergod, tomatjuicen ”hemgjord” och den lilla tabascoflaskan var göllig. Några oliver, syltlök och cornichons blev pricken över i:et. Det kändes som om vår drink var väldigt nyttig – och den blev också lite av en förrätt.

Vanligen när vi äter på Churchill Arms väljer jag den vegetariska clubsandwichen och Anna kycklingen. Igår ville vi testa nåt för oss helt nytt. Vi valde båda laxen. Laxen är även den ”hemrökt” och placerad på planka. Men först är den placerad på ett grillat bröd. Till det hela serveras bland annat schalottenlök. För att en inte ska svälta ihjäl får en också en bunke pommes och en helt ljuvlig pepparrotsdip. Laxen kunde ha varit lite saltare, men i övrigt var det riktigt, riktigt gott.

Jag var tråkig och drack min sedvanliga London Pride-öl till fisken, medan Anna valde en enorm weissbier. Men jodå. Hon fick i sig allt i glaset.

Det samlade Toffelomdömet för mat och dryck blev det högsta. Såväl drink som mat äter jag gärna igen.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

∼ ♦ ∼

Den här morgonen inleddes på absolut bästa sätt. I kväll blir det nästa kulinariska höjdpunkt. Vi var nämligen och köpte en hink svenska kräftor igår. Men först ska jag tömma kattpottor, ta reda på gårdagens tvätt, stryka och packa. Vi måste nog kompletterigshandla en del tillbehör till kvällens kräftskiva, typ hattar eller eventuellt kräftdiadem med mera.

Bokuppslag och kaffe på sängen

En del av morgonens bästa.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Epikuréiskt, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Bullfest och Blodig Mary – och lax! – på planka

  1. Det var ett rejält, och trevligt firande av hemkomsten 🙂 Sen dags för kräftskiva också, jo ja tackar så mycket gott ni får/fått njuta av 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.