Andra halvan av tisdagen den 20 juli och onsdagen den 21 juli 2021: Vårdande av kropp och själ


 Kära dagbok…

En kan säga att jag tar det här med semester på allvar, för jag vilade och tog det lugnt nästan hela tisdagen. Jag tror att jag helt enkelt behöver det, behöver flera dagar att varva ner. Men jag erkänner, jag läste jobbmejl och jag loggade in för att granska ett par fakturor. 

Fästmön hade med sig goda chokladcookies hem från sin fotvård. Ja, hon köpte förstås inte kakorna på fotvården utan i en affär som låg i samma hus. Det blev go-fika på eftermiddagen. Anna tvättade i tvättstugan och jag körde några korta maskiner här uppe. Till kvällen åt vi kallskuren middag. Jag tog dessert bestående av hallon och smultron från Slottsträdgården i mjölk och ovispad grädde. Precis så vill jag helst äta bär, alltså med mjölk och några droppar grädde. Inte glass, inte vispad grädde, bara mjölk och ”lös” grädde.


På kvällen kollade jag på Ballsången.
Det var faktiskt ballare än jag kunde tro och jag skrålade med så grannarna undrade väl hur full jag var på en skala ett till tio. Jag hade druckit en starköl till maten. Anna packade, jag hade packat lite på dan och packade lite till. Tisslingarna hängde en stund med oss – Citrus medan Anna packade och hennes fåtölj var ledig, Lucifer medan vi smaskade på några ostbågar vi hittade i skafferiet. Han föredrog sen att hänga på balkongen medan vi såg Morden i Midsomer!

∼ ♦ ∼

I morse var det min tur att skena iväg på fotvård. OK, jag läste en stund och tog en mugg kaffe på sängen, men sen klev jag upp och gjorde mig iordning. Fotvården jag skulle till ligger på Skolgatan, så det tog inte många minuter att traska dit. Det var soligt, men ganska svalt ute.

Jag fick verkligen finfin hjälp med mina fötter. Mina naglar har väl aldrig varit så här fina! Det jag trodde var vårtor visade sig vara liktornar som fotvårdsterpeuten slipade och skar (!) bort. Eftersom jag gått med dem så länge satt de djupt och jag får nog räkna med att de kommer tillbaka. Därför ska jag ganska omgående boka ett nytt besök i höst.

Anna var och mötte Gymnasisten och hämtade ID-handlingar hos farbror Blå. Vi sågs hemma. Nu har två av oss fått två doser vaccin och den tredje en. Anna dammsög. Jag tog en fika innan jag klev ut igen, denna gång för att försöka hitta några pocketböcker. Det gjorde jag, på Uppsala bokhandel, förstås. Jag var även till The English Bookshop, men där fick jag ingen ro att titta ordentligt. Där är så himla trångt och det stod boktravar i gångarna. Personalen är entusiastisk och gav vissa kunder tips, på bekostnad av andra kunder som kände sig störda. Två barnvagnar klämdes in i affären dessutom. Nej, det lär dröja innan jag går dit igen, möjligen nätshoppar jag.

∼ ♦ ∼

Jag har inte kollat jobbmejl idag, men jag har attesterat fakturor för BRF och läst och besvarat ett mejl från Tom i England. I kväll äter Anna och jag rester från igår, medan Gymnasisten får nåt nylagat. Anna ska fixa resten av matlådorna också och jag går väl med sopor och hämtar upp kattmat från källaren i samma veva. Det känns gott att veta att Tisslingarna har sällskap när vi är borta. Lucifer har även han hittat till Bokrummet, för övrigt. Han har legat här nästan hela tiden medan jag har skrivit.

Katten Lucifer i f d hallstolen och min gunghäst i Bokrummet

Mitt skrivsällskap och gunghästen som morfar gjorde till mig för cirka 55 år sen.


Och nu blir det inte skrivet här på bloggen på ett tag.
Jag reser på semester utan dator, men jag har förstås min gamla mobil med mig och Paddy (min surfplatta som jag nästan aldrig använder). Jag ska fokusera på att uppleva nu, fortsätta vårda såväl kropp som själ, träffa goda vänner och släktingar, vara med om saker i verkliga livet och bara vara.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Andra halvan av tisdagen den 20 juli och onsdagen den 21 juli 2021: Vårdande av kropp och själ

  1. Agneta skriver:

    Trevlig resa, ha det så bra 😃!

    Gilla

  2. Jag körde egen fotvård här hemma igår igen 🙂 man känner sig så fräsch när man fått ge torra sommarfötter lite behandling 🙂

    Ha så himla skönt nu på trippen, njut och ha de gött !!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.