Morden i Midsomer: The Stitcher Society


Ett inlägg om det andra avsnittet av säsong 22 i serien Morden i Midsomer.Tisdagskvällar på sommaren ska det bara vara Morden i Midsomer
Tyvärr var det inte det förra året. Men förra veckan körde säsong 22 igång på SvT1. I kväll var det dags för del två och det långfilmslånga avsnittet  The Stitcher Society.

Morden i Midsomer Barnaby och Winter

Barnaby och Winter utredde mordet på en särling i kväll. 


Det andra avsnittet för säsongen 
handlar om en särling som blivit frikänd från ett mord. Inte helt okontroversiellt, faktiskt. Toby Wagner försöker gå vidare i livet, men han är inte välkommen tillbaka till samhället. Men så får nån bevis för att Toby verkligen är oskyldig. Problemet är bara att den personen hittas mördad. H*n blir för övrigt inte det enda offret. John Barnaby och hans assistent Jamie Winter har många misstänkta på sin lista när de får hand om utredningen.

Den här gången tycker jag att avsnittet har fått en bra balans mellan spänning och humor. Det är fortfarande märkliga mord – det första med ett kendosvärd – och så ska det vara i Midsomer. Karaktärerna är mer utvecklade och blir inte bara statister. Jag kan inte räkna ut i förväg vem som är skyldig. Riktigt bra, den här gången.

Toffelomdömet blir därför det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.