Min namnsdag 2021: Söndagsutflykt till Österbybruk – IGEN


 Kära dagbok…

Läsning och kaffe på sängen

Söndagsstart. Slutet närmar sig i boken.

Vi var uppe sent på lördagskvällen. Det känns nästan som om det är semester, det är i alla fall väldigt varmt och somrigt. Lite svårt att sova i hetta och vi vågar inte ha nån fläkt på i sovrummet nattetid. Innan vi lägger oss brukar vi låta fläkten gå ett bra tag.

I morse kunde jag sova ganska hyfsat. Runt halv nio var jag upp och tog medicin och fördelade veckans doser. Citrus höll mig sällskap i köket och fick lite mat samtidigt. När kaffet var klart var även Fästmön vaken. Det blev en stunds läsning och kaffe på sängen även idag. Slutet närmar sig i boken. Frukosten blev av det lättare slaget, för vi skulle ju till Österbybruk med Annas snälla mamma och äta lunch. Bland annat. Sommarens andra utflykt dit hade ett konstnärligt syfte också.

Annas snälla mamma och Anna på höjden

Kjolfolket hade hittat till Österbybruk.

Två kjolklädda damer hade jag med mig i bilen till Österbybruk. Vädret var lika fantastiskt som igår, om inte varmare. Tur att bilen har fungerande AC. Vi hade det bra i 18 grader med var sin vattenflaska till hands.

Först kikade vi på de fina antik- och retroaffärerna när där vi parkerade. Idag handlade vi emellertid ingenting. Ibland räcker det så bra att titta. Därefter gick vi uppåt herrgården och intog lunch på Bistro Jernet. Det var ju min namnsdag hela dan idag och enligt min nya tradition äter jag räksmörgås då. Så även idag! Annas snälla mamma bjöd oss på lunch i form av räkmackor, nämligen. Jag tog Patronens räkmacka och den var stor och god!

Efter lunchen strosade vi runt lite och kikade på gamla vagnar, hjul och fönster. Hettan var enorm och vi gick över gräset till Sadelmakarlängan där vi hade vårt huvudärende. Först såg vi en mycket annorlunda fotoutställning av Edvard Koinberg. Fantastiska verk! Vi kikade lite i hantverksboden, men jag hittade inget som fick följa med hem. Men igenkända var vi och skälet till det var att vi var de enda som hade köpt två (2) verk av Stina Wollter när hon hade utställning där i juni. Nu var det inte jag som handlade utan Anna, ska sägas, men jag fick välja ett verk som jag gillade.

Nåt bra ställe att fika på hittade vi inte, så vi tuffade tillbaka till Uppsala och svängde in till Gamlis. På Odinsborg drack vi kaffe och ramlösa utomhus och jag klämde i mig en salmiakglass. Vi träffade C och A och C bubblade av glädje när hon berättade en nyhet.

Anna och hennes mamma fikar i Gamlis

Anna och hennes  mamma fikar i Gamlis. Det ser torftigt ut, men Anna fick en kaka, Annas snälla mamma fick en lite större kaka och jag fick en salmiakglass.


Innan vi åkte hem tittade vi in till Sjuhundarna och deras antikhusse.
En hund skällde ut oss och en annan ville leka med en boll idag igen.

Nästa stopp blev ICA Heidan där Annas snälla mamma ville bli avsläppt och vi hoppade in för att handla. Anna lagar nu mat till sig och Gymnasisten. Jag ska äta rester från fredagen, men jag är i skrivande stund inte alls hungrig. Matlådan kanske blir lunch i morrn i stället.

Vår kväll ska avslutas med dammsugning… Känns så lagom roligt, men är behövligt.

∼ ♦ ∼

I morrn är det måndag och arbetsvecka igen. På förmiddagen går jag iväg för att få min andra dos vaccin mot covid-19. På hemvägen tänkte jag även besöka apoteket för att fylla på med medikamenter.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Min namnsdag 2021: Söndagsutflykt till Österbybruk – IGEN

 1. Uppsalarwa skriver:

  Grattis på namnsdagen.
  Österbybruk är ett av våra favoritutflyktsmål. Vi gillar bruket och alla fina utställningar.
  Just nu har vi fullt upp med flytt och planering inför. Mer på bloggen i morgon!

  Gilla

 2. Mysigt med utflykter 🙂

  Vi gjorde ett stopp där vi ”gamlis” när vi åkte upp till Dalarna i torsdags 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja så enkelt att bara ta bilen och sticka iväg.
   Tidigare var vi ofta i Gamlis när vi både bodde i närheten. Nu blir det liksom en utflykt i sig att ta sig dit. 😛

   Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.