Fredag kväll den 2 juli och lördagen den 3 juli 2021: En sån där riktigt bra dag


 Kära dagbok…

Fredagskvällen var verkligen het. Fästmön och Gymnasisten hade kommit överens om att det skulle lagas tomatkyckling i ugn. Jag tror att det var närmare 50 grader i köket. Vilken tur att vi har ett kombinerat Djungelrum/matsal där vi kan äta middagar! Gott var det, men bara en filé kunde jag klämma i mig.

Annas tomatkyckling

Het middag på fredagskvällen.


När solen gick ner lät vi katterna gå ut på balkongen igen. Citrus
har hittat ett av sina favoritställen där och hon njöt av den sjunkande kvällssolen. Vi människor orkade inte riktigt vara där, utan häckade i Salen och såg en lååång och bra film.

Citrus i kvällssolen på balkongen

Citrus i kvällssolen på balkongen.

∼ ♦ ∼

Boken Torsdagsmordklubben och kaffe på sängen

Lördagsstart.

Jag blev väckt kvart över sex av… nej inte Gymnasisten utan katterna. Då ville de alla tre ha sin frukost och det fick de. Jag gick tillbaka till sängen och slumrade till halv åtta i alla fall.

Lördagsmorgnar inleds alltid med läsning och kaffe på sängen om inget viktigare står på agendan. Jag läste inte så väldigt mycket, jag tycker att min bok på gång är lite seg och pratig.

Innan vi klev ur sängen gjorde vi planer. Vi bestämde oss för att gå till Slottet och Slottsträdgården – vädret var ju så ljuvligt. Jag ringde Slottsfrun och jag tror att hon blev glad. Vi marscherade dit, lämnade bilen hemma. För att klara av den långa marschen intog vi en stadig brunch bestående av räkmackor, kokt ägg och fil med bär och yoghurt. Ryggsäcken packades med allt från lokalblaska till vattenflaskor och glasögon.

Räkmackor och fil med bär och müsli till frukost

Brunch med räkmackor, kokt ägg, fil med mera.

∼ ♦ ∼

Nånstans mitt på dan kom vi iväg. Det gick bra att gå och vi hade som sagt vattenflaskor med oss. Sista halvan var det riktigt varmt. I Slottsträdgården satt vi under äppelträdet och småpratade. Ingen orkade göra nåt trädgårdsarbete, Slottsfrun vattnade. Vi drog upp lite potatis och tog med hem samt lite dill, grönkål och några rödbetor. Det var så skönt att bara få vara, njuta av luften, ljuset och solen och ta det lugnt. Anna hade smort in mina axlar och min nacke med solskydd och det var nog tur. Ändå blev jag lite smått rosa.


Vi fick lift hem en bit förbi de hetaste ställena på vägen,
men med den promenad vi tog på kvällen visade stegmätaren över 10 200 steg och 6,5 kilometer. I morrn ska vi emellertid inte gå utan åka på en konstutflykt. Annas snälla mamma följer med.

∼ ♦ ∼

I kväll skulle ingen tvingas slava i ett bastuhett kök i vårt hem. Vi gick till GinnDee, en thai- och sushirestaurang vid ån som vi spanade in igår när vi promenerade. Vi hade inte bokat bord, men lyckades få bra platser ganska nära ån. Ölen (Singha) var kall och god, maten (jag åt pad thai med jätteräkor) suverän och ovanför oss gjorde nån hjärtan på himlen. Hit går jag igen!

Efter maten gick Gymnasisten hem och vi traskade upp till Luthagens livs för att handla lite nödvändigt och onödigt. På hemvägen svängde vi in på Churchill Arms och tog var sin underbart läskande GT, min gjord på skotsk gin.

GT Cao Runn på Churchill Arms

Läskande GT gjord på skotsk gin.

∼ ♦ ∼

Solen har gått ner, katterna har fått mat och vi har druckit kvällskaffe. Den här dan har varit en sån där riktigt bra dag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Film, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.