Måndag kväll den 28 juni och tisdagen den 29 juni 2021: Alla behöver inte veta allt och ingen behöver veta det jag sparar djupast


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan Bravo

Vi behöver bli sedda, lyssnade på och få positivt återkoppling.

Det vore intressant att få veta hur mycket en påverkas av det som sker runt omkring en. Hur mycket det förändrar en…

Precis som min mormor och min mamma pratar jag för mycket. Inte har det minskat under pandemin. Det har ju inte funnits/finns inte överflöd av lyssnare på mitt prat, precis.

Jag tror på öppenhet, kommunikation, inte på att dölja saker som inte är nåt att dölja. Därmed inte sagt att jag avslöjar allt jag är med om eller tänker, inte ens här och för dig, kära dagbok. Alla behöver inte veta allt och ingen behöver veta det jag sparar djupast inne i hjärtat. Funderingar kring huruvida jag ska finna mig tillrätta där jag är just nu eller nån annanstans. Oavsett, jag är ju alltid i sällskap med mig själv.

På söndag är det min namnsdag. De senaste åren, sen mamma gick bort, brukar jag gå ut och fira mig själv med en räkmacka nånstans. Ganska ny tradition för mig, för allting behöver ju inte vara som det alltid har varit. Livet består som bekant även av döden, men en ska också vara lite snäll mot själv.

Kycklingkorv med bröd och bok

Måndagskorv och spännande läsning till middag.

Jag tror dock att vi alla behöver bli sedda – och lyssnade på. Vi behöver få veta när vi gör fel, så att vi kan rätta till dem, men vi behöver också få veta när vi gör rätt och bra saker. Igår gladdes jag åt en kämpe som lyckats med nåt svårt och att det finns kundvårdare som lyssnar på den lilla människan. Jag gav dem båda positiv återkoppling. För egen del fick jag nog ingen positiv återkoppling alls igår. Men jag var i alla fall nöjd med mig själv och det arbete jag utförde. Det är inte fy skam det heller, alltså att vara nöjd med det en själv åstadkommer.

Igår lyckades jag åstadkomma middag till mig själv. Jag lämnade företräde till ugnen för mina sambor. Sen grillade jag min kycklingkorv och åt med bröd, räksallad och bostongurka i köket i sällskap med min bok. Jag var alldeles i slutet och det var så spännande!

Jag läste nog över 100 sidor innan jag slog ihop pärmarna på den första boken jag nätshoppade i juni. Nu har jag bytt från en riktig påskekrim till en bok om en mordklubb på ett äldreboende! Jag vet inte hur det kom sig att jag köpte den boken, men jag har läst cirka 50 sidor och den tilltalar mig redan mycket. Richard Osman är dessutom en ny författarbekantskap, brittisk sådan.

Böckerna Skyddsängeln och Torsdagsmordklubben

Bokbyte från påskekrim till en mordklubb på ett äldreboende.

Kvällen avslutades sen med lite true crime på TV. Verkligheten är sannerligen vidrig ibland.

∼ ♦ ∼

På tisdagsmorgonen vaknade jag av att nån klöste på sovrumsdörren. Nej, det var inte Gymnasisten, det var Citrus. Jag känner väl igen vilka ljud var och en av våra tre kissar frambringar. Gymnasisten brukar för övrigt aldrig klösa på nån dörr. Kattan var hungrig, så jag klev upp en trekvart innan jag skulle och gav alla tre mat. Sen la jag mig en stund igen och blundade lite.

Citrus på klösbrädan

Citrus, a k a Klösa-Maja.


Tisdagen visade upp en molnfri, blå himmel
och det kändes lite trist att veta att jag hade möten nästan hela förmiddagen och nästan hela eftermiddagen också. Men så blir det ibland och jag är glad och tacksam över att jag får jobba med det jag gör just nu. Dessutom är de flesta möten jag deltar i intressanta och relevanta för det jag gör. Här blir jag sedd och lyssnad på och jag får ofta positiv återkoppling. För övrigt har jag skickat iväg fyra, inte tre, bilder till min nuvarande chef, med några rader om att hon kan ta bort vinflaskan ifall hon tror att nån tar illa upp.

Bilderna:

∼ ♦ ∼

I morrn eftermiddag har jag medarbetarsamtal med min ordinarie chef. Jag är nervös inför det. Jag vet att hans fru läser min blogg och det är ju helt OK, jag har en öppen blogg. Vinke, vink! Frun och jag är dessutom gamla arbetskamrater och jag sov i deras säng under många år. Ja, inte samtidigt som de utan jag köpte den av dem som min första dubbelsäng.

∼ ♦ ∼

Det har varit en varm dag. Jag ser fram emot att bara få ta det lite lugnt i kväll. Klösbrädan i Bokrummet verkar vara ett bra softarställe.

Lucifer med klösbrädan

Även Lucifer softar gärna vid klösbrädan i Bokrummet.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 28 juni och tisdagen den 29 juni 2021: Alla behöver inte veta allt och ingen behöver veta det jag sparar djupast

  1. Du tänker och diskuterar så klokt, tycker jag. Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.