The Wife (2017)


Ett filmiskt inlägg.The WifeSkit på TV, men lust att se nåt bra på lördagskvällen. 
Det hade Fästmön och jag. Vilken tur att Netflix finns även om jag tycker att det är svåröverskådligt. Det finns inga riktiga tablåer utan en får liksom surfa runt och leta om en inte vet vad en vill se.

Nu hade vi emellertid pratat om att titta på The Wife (2017). Filmen är en timma och 40 minuter lång, vilket var lagom med tanke på att en av oss skulle upp tidigt för att jobba i morse.


Som så ofta baserar sig även den här filmen på en roman,
denna gång av författaren Meg Wolitzer. Filmen, en svensk-engelsk-amerikansk produktion, har samma titel som romanen och romanen har jag inte läst, hör och häpna.

I stora drag handlar filmen om ett par, Joan och Joseph Castleman, som levt tillsammans länge. Mannen får Nobelpriset i litteratur och de reser till Stockholm för att han ska ta emot sitt pris. Under resan och vistelsen i Stockholm ställs saker och ting på sin spets när frun, som hela tiden stått i bakgrunden för sin kände man, börjar ifrågasätta detta.

Jag vill inte avslöja för mycket av handlingen, för då förtar jag berättelsen. Det här är ingen rafflande och spännande film utan ett ganska långsamt drama. Skådespelarprestationerna är fantastiska, allra helst Glenn Close som spelar hustrun. Roligt också att få se Stockholm och Sverige ur besökare från andra länders ögon. Filmen är dock regisserad av en svensk.

Toffelomdömet kan inte bli annat än det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Film, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till The Wife (2017)

  1. MarveW skriver:

    Boken är riktigt, riktigt bra och det finns skillnader mot filmen.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.