Midsommardagens kväll och söndag morgon den 27 juni 2021: Gott och kräksligt


 Kära dagbok…

Midsommardagen bjöd på allt bättre väder. Det fortsatte att vara behagligt och strax över 20 grader, men på kvällen blev det soligare. När Fästmön kommit hem från jobbet och fräschat till sig gick vi till Churchill Arms för att äta. Jag hade lovat att bjuda mina sambor på midsommardagsmiddag.

Mig själv hade jag lovat att äta nåt annat än den vegetariska bookmakern. Det löftet höll jag. Jag åt grillad kyckling med grönsaker och potatis. Det var väldigt gott, men väldigt mycket. Tyvärr glömde jag att kolla ordentligt i menyn för det var bacon strött ovanpå. Bacon äter inte jag. Måltiden fick därför inledas med avplockning av fläsk. Det gick bra och maten var sen god. Jag sänkte två London Pride, en till maten, en efter. Anna och jag satt kvar i den sköna junikvällen och tog var sin kaffe medan Gymnasisten gick för att köpa lördagsgodis.

På hemvägen var himlen alldeles blå och solen värmde så gott över Raoul Wallenbergskolan. Vi tog en liten omväg hem och hade gärna gått lite till om inte ölen gjorde sig påmind…

Blå himmel över Raoul Wallenbergskolan

Blå himmel över Raoul Wallenbergskolan lockade oss till en liten omväg hem.


Hemma gjorde vi mer kaffe och jag glufsade under kvällen i mig en hel hundragrams chokladkaka. Det kändes ändå rätt OK och tillåtet, för jag hade inte ätit nåt godis på hela veckan, bara några småkakor. Och så såg vi ju film. Det var en sån där film där vi nog alla understundom känner igen oss. Jag gjorde det i alla fall. Ibland känns det som om jag är hemmafru trots att jag faktiskt jobbar heltid, men hemifrån för tillfället. Och jag lagar ju inte mat, men…

∼ ♦ ∼

När en möts av detta en söndagsmorgon när en går ut i köket för att ta sin medicin och sätta på kaffebryggaren… Då blir en allt annat än glad. Då finns det heller inget val, för en normal människa tar då på sig hemmafrurollen och skrubbar och tvättar. Katterna kan inte hjälpa att de kräks upp hårbollar tillsammans med mat, men det kan vara jädrigt svårt att få bort fläckarna. Idag lyckades jag emellertid. Det blev dessutom ytterligare ett par maskiner tvätt när jag ändå var igång.

Kattkräk med hårboll

Inget som gjorde mig glad i morse.

 

Kapitel 27 och lilla Mymugg

Det blev en stunds läsning mellan tvätt och tvätthängning.

Mellan maskinerna och tvätthängningarna gick jag och la mig och läste och drack kaffe. Jag kände mig lika arg som lilla My på min mugg. Men det gick förstås över och ingen drabbades, inte ens katterna. Jag älskar ju dem och de kan ju inte hjälpa att de kräks.

Detta är dagens andra inlägg och jag känner att magen har börjat knorra. Väderappen utlovade åska redan i morse, men ännu har jag inte märkt av nåt. Jag ska äta frukost, duscha och sen gå och handla. Tänkte hämta hem Anna med bilen när hon slutar samt resterna från midsommaraftonen från Slottet. Potatis och gräslök från Slottsträdgården behöver vi också för i kväll ska Anna och jag äta sill. Gymnasisten får kyckling. Slottsfrun sa att hon tyckte att vi kunde ta potatis nu även om somliga hävdar att vi ska vänta. Det är nu den tidiga potatisen vi har satt är som godast. Vi har också satt sen potatis, så vi lär inte bli utan.

Förresten… jag kanske åker tidigare till Slottet och njuter av dagen där i stället för inne i lägenheten. Ingen åska vad jag kan se och höra…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Film, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Midsommardagens kväll och söndag morgon den 27 juni 2021: Gott och kräksligt

  1. Hoppas att du får njuta av Slottet idag. Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.