Senare delen av torsdagen den 24 juni, midsommarafton och midsommardagens morgon 2021: Flera mil, fyrkampsförlust och sång till sill


 Kära dagbok…

Torsdagseftermiddagen och -kvällen blev lite röriga. Ett tag såg det ut som ett veritabelt bombnedslag här. Jag mår inte så bra av kaos, men har lärt mig att lita på Fästmön. Lite blidkad blev jag förstås av goda kakor och god pasta. Jag kunde inte gå ifrån på eftermiddagen och fika, så jag fikade medan jag jobbade. Inte så bra, jag behöver raster. Men jag fick mycket gjort och det i sig är tillfredsställande. Jag känner att jag kan prestera – och jag får dessutom credit för det. Inte illa pinkat!

Anna fick ännu mera gjort. Hon påbörjade dammsugningen med Robert*, som naturligtvis skulle krångla, hon lagade mat (två sorters pastasås), hon gjorde gubbröra både till oss och till jobbet, hon var iväg en sväng och handlade kläder till Gymnasisten med mera med mera. Och jag bara jobbade. Men efter jobbet tog jag vanliga dammsugaren och dammsög de utrymmen som Robert inte får eller kan dammsuga så bra. Dammade lite också. Det är så skönt med ett hyfsat rent hem. Vi avslutade torsdagskvällen med Morden i Helsingör. Äntligen nåt bra på TV! Sen blev det god natt.

∼ ♦ ∼

På midsommarafton hade jag inte alls tänkt starta datorn. Men så blev det. Jag började dan med läsning och kaffe på sängen. Det blev bokbyte! Då måste jag ju genast slänga ut min text om boken jag läste ut. Eftersom jag fick ”ormboken” av dess författare skrev jag en recension.  Ibland är det svårt att skriva recensioner av böcker jag får av förväntansfulla författare. Om den här författaren var förväntansfull eller inte, vet jag inte, men boken är väldigt, väldigt bra och rekommenderas varmt. Citrus hjälpte mig sen med bokbytet. Valet föll på nyutkomna Skyddsängeln, den nionde delen i Sofie Sarenbrants serie om Emma Sköld.

 

Milsten

Det kändes som om jag gick flera mil igår…

Katterna fick extra mat i sina skålar och pottorna tömdes (liksom diskmaskinen) innan jag packade ryggsäcken full med mat och dryck och glasögon och tröjor och jag vet inte vad. Det ösregnade rätt bra ett tag och jag övervägde taxi, men så slutade det regna och Gymnasisten och jag traskade iväg en kvart över tolv som planerat. Målet var Slottet och Slottsträdgården där vi skulle fira midsommar med Annas snälla mamma och även hennes dotter när den senare hade slutat jobba. Idag känns det som om jag gick flera mil, men det är bara 2,4 kilometer dit enligt Google Maps… Båda fötterna gör jätteont, den ena foten ovanpå, den andra i hälen. Jag är för tung, helt enkelt och den packade ryggsäcken gjorde mig inte precis lättare. Inte skulle allt gott jag åt och drack denna midsommarafton göra mig lättare heller…

Väl framkomna blev vi bjudna på jordgubbstårta. Med den i magen och två muggar kaffe kände jag mig redo för den sedvanliga fyrkampen. Men det visade sig att varken Gymnasisten eller jag hade nån chans mot Slottsfrun som var klart bäst på att kasta både bollar och ringar. Hon tog hem segern!

Det blev riktigt behagligt utomhus. Ingen av oss gillar stark hetta. Temperaturen låg på strax över 20 grader och det var alldeles lagom. Molnen sprack upp trots att väderappen hade lovat regn vid eftermiddagens slut. Vi kunde både inta fördrinken utomhus och midsommarmaten. Så härligt bland alla vackra och väldoftande blommor och blad.


Midsommarmaten var ljuvlig! 
Och så underbart att vi kunde äta utomhus. Flera sorters sill, gubbröra, silltårta, smakprov på vår egen potatis, rädisor, sallad, goda ostar och knäckebröd… Och så öl och snaps till det. Annas snälla mamma hade ordnat två snapsvisor som faktiskt gick att sjunga! Måltiden avslutades med jordgubbar och glass. Sist men inte minst fick vi kaffe så att vi skulle orka ta oss hem.


Vi kom hem som vi skulle, 
medan Slottsfrun skulle sova kvar på Slottet. Familjen Katt var inte så glad på oss när vi anlände, men jag gav dem mat och det blidkade dem. Vi softade en stund och jag gav Anna lite fotmassage (hon hade gått ännu fler mil än jag) innan vi kröp ner i sängen. Jag läste typ ett kapitel, sen slocknade världen.

∼ ♦ ∼

Boken Skyddsängeln och kaffe på sängen

Min start på midsommardagen 2021.

Midsommardagen vaknade jag strax efter klockan sju. Jag försökte somna om, men gav upp nån timme senare och fixade kaffe. Jag läste till klockan nio, trots att jag inte hade nån riktig ro i kroppen. 

Anna är iväg och jobbar, Gymnasisten sover och jag passar på att tvätta. Jag har ringt Slottsfrun och tackat för igår. Det är väldigt lugnt här mitt i stan på midsommardagen. Jag tänkte inte göra många knop idag, men i morrn ska jag torka golv i kök och hall i alla fall. I hoppas jag få bjuda mina sambor på middag på Churchill Arms om det är möjligt, det uttrycktes önskemål om det under gårdagen. Jag tänker äta kyckling och potatis.

∼ ♦ ∼

Dags att hänga tvätt…

∼ ♦ ∼

*Robert = vår robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.