Tisdag kväll den 22 juni och onsdagen den 23 juni 2021: Tiden dras ut och det har blivit svalare


 Kära dagbok…

Allting drog ut på tiden igår. Eller… allting tog sån tid. Bara en sån sak som att alla system på jobbet tycktes krångla under gårdagen, i alla fall de system jag använde. Det sista som krånglade var vår bildbank, men systemet kom tydligen igång igen under kvällen. Det var tur att Fästmön hade förberett middagen så mycket som hon hade gjort. Det enda jag behövde göra var gräddsås, duka, värma mat och diska. Kycklingschnitzlarna var riktigt goda med sås, potatis och smörgåsgurka. Ja visst, jag slog på stort och åt grönsaker!

Kycklingschnitzlar potatis gräddsås och smörgåsgurka

Titta! Jag åt grönsaker till middagen igår.


Jag handdiskade ett par saker, men körde även en diskmaskin.
Diskmaskinen ger mig fortfarande en känsla av lyx. Den hann bli färdig och urplockad under kvällen också. Skönt, för den blir oftare full när vi är tre och två av oss alltid äter lunch hemma.

Det blev svalare igår kväll, tack och lov, men huset är förstås uppvärmt. Jag passade ändå på att ta itu med min stora strykhög. Så skönt att få undan en hög med tischor, linnen, ett par jeans och nån kökshandduk. Just tischor och linnen går åt mycket i värmen.

En korg stryktvätt

Högen är struken!


Det ramlade ner en bok i brevinkastet igår.
Begåvade Anna Ehn, som jag lärde känna när hon jobbade på lokalblaskan och jag gästbloggade där, ägnar sig numera helt åt författarskap. Det passade så bra att hennes senaste bok kom, för jag hade inte många sidor kvar i boken jag läste. Så ett bokbyte hann jag med igår kväll också, från en hästbok till en ormbok, kan man säga. Ormboken vänder sig till unga vuxna och handlar om ätstörningar.

Böckerna Under Londons broar och Ormen i mig

Bokbyte igår kväll från hästbok till ormbok.

∼ ♦ ∼

Dikten Juninatten av Harry Martinson

Juninatten enligt Harry Martinson.

Natten i natt och dagen i dag var det fortsatt svalare, men solen försökte titta fram. Det gick emellertid att sitta och jobba med öppet fönster. Även katterna verkade lite piggare. Eller nåja, de var pigga tidigt i morse, sen softade de på sina favoritställen.

Förmiddagen innebar möten och sen jobbade jag på med diverse, bland annat fortsatte jag korrekturläsningen. Det är ingen annan i gruppen som gillar det, så då tar jag för mig. Det här är sånt som behöver göras, men kanske inte är så kul att göra, inte hela tiden. Jag har fått fler skrivuppdrag även om såna tunnas ut under sommaren. En artikel skrev jag nu på eftermiddagen. Nästa vecka är ganska fullbokad för min del med möten av olika slag. Bland annat ska jag och min ordinarie chef göra ett nytt försök att ha medarbetarsamtal. Veckan därpå får jag sen min andra dos vaccin…

∼ ♦ ∼

Jag har haft ett givande samtal med en person från Clas Ohlson, någon som är mån om kunderna, även före detta kunder. Mer om detta senare när ärendet är ”löst”. Men det finns hopp!

∼ ♦ ∼

Häromdan skickade jag en gåva till Cancerfonden till minne av en vän som gått bort. Igår ordnade jag en blomma till nån som fyller år nästa vecka, nån som är väldigt betydelsefull för mig och som är en länk till min mamma. Livet, liksom…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Media, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.