Onsdag kväll den 23 juni och torsdagen den 24 juni 2021: Knutorna med Clas på väg att lösas och schackmatt här och var


 Kära dagbok…

Kaffe och kaka schackruta

Schackrutigt till gårdagens eftermiddagskaffe.

Att ha en Fästmö som bakar ibland har sina fördelar. Och nackdelar. Fördelarna är att en får provsmaka, nackdelarna är att en blir tjock(are). Igår fick jag schackrutigt till eftermiddagskaffet. Ljuvligt goda småkakor som knappt behövde tuggas…

Det kanske var de schackrutiga kakorna som gjorde det, men jag höll en civiliserad och hövlig ton gentemot Magnus från Clas Ohlson. Magnus jobbar med kundvård, eller customer care som det står i avsändaren, hos Clas Ohlson. Han hade sett min bild och min ilskna text på Instagram om fläkten som pajade och frågade mig om jag ville snacka mer om detta. Det ville jag. Vid arbetsdagens slut ringde Magnus mig. Jag berättade historien, beskrev hur vi blev bemötta hos Clas Ohlson i S:t Pergallerian och att jag var besviken, arg (900 spänn, nästan, åt skogen) och framför allt… tänkte på vad som kunde ha hänt om vi inte hade varit hemma när det blev kortslutning i den avstängda fläkten… Magnus lyssnade, var inkännande och behandlade mig respektfullt. Det slutade med att vi får tillbaka de 899 kronorna som fläkten kostade. Pengarna ska landa på kontot om två till fem arbetsdagar. Det känns riktigt, riktigt bra. Kanske kan jag förnya mitt medlemskap hos Clas Ohlson så småningom. Just nu behöver jag emellertid en paus från företaget i fråga.

Och i och med detta kunde middag intas i lugn och ro, även om jag inte blev helt mätt.

Kyckling och potatisgratäng med grönsaker sås och Staropramen öl

God middag, fast jag hade kunnat äta mer.


Men på midsommarafton ska jag äta desto mer.
Annas snälla mamma ringde mellan middagen och kvällskaffet och vi pratade mat och godsaker. Jag berättade om samtalet med Magnus Clas Ohlson och lovade hjälpa henne med liknande saker. Clas Ohlson är nämligen inte det enda företag som bär sig konstigt åt mot folk. Telia och Länsförsäkringar har uppenbarligen ett och annat att lära av Magnus. Som de har betett sig mot en äldre kvinna är anmärkningsvärt.

Resten av onsdagskvällen segade på. Jag läste mest min bok på gång, medan Anna gjorde en djupdykning ner i blomlådan på balkongen. Det var ungefär vad vi mäktade med, vi var ganska matta. Och på tal om matta orkade vi inte plocka undan för Robert*, så det blev inte dammsuget igår kväll heller. Men… det blev det idag. Anna styrde Robert, jag tog vanliga dammsugaren i ett par rum samt dammade.

∼ ♦ ∼

Torsdagen bjöd på lite blandat väder. Det är svalare utomhus och regn och sol avlöser varandra. Huset jag bor i är emellertid uppvärmt och jag kan inte påstå att jag fryser när jag är hemma.

Igår började skriva en artikel som jag putsade på idag innan jag skickade iväg den till expert för faktakontroll. Så här löd en del av svaret, som givetvis värmde (hoppas du inte tycker att jag skryter, kära dagbok!):

”Hej Ulrika!
Men så bra!!!! Du har verkligen lyckats fångat några av de viktigaste aspekterna som jag tror att folk behöver lära sig. Toppen! […]


Artikeln är nu sänd på översättning
och nästa artikel är påbörjad. Ett möte hade jag idag. Naturligtvis tyckte vaktmästarna att det var perfekt att trimma häcken utanför just då, så jag fick stänga fönstret. Samtidigt snodde en busig katt (Citrus) runt min hemarbetsplats. Hon lekte med ett plastlock och var helt underbart söt. Anna provade sommarklänning och shorts och ja… blicken ville inte helt och hållet stanna på datorskärmen. Sen hörde en kollega av sig och ville byta ut böcker hon lånat av mig (jag är lite av en bibliotekarie för vänner och bekanta), så jag tog med mig sopberget i hallen, lämnade det i soprummet och mötte kollegan nere på parkeringen för bokutbyte. Som du ser, kära dagbok, är det ibland lite svårt med koncentration och arbetsro när en jobbar hemifrån…

∼ ♦ ∼

Familjen Katt är tre väldigt lustiga typer med helt olika personligheter, det har jag skrivit om tidigare. Nu tänkte jag visa några av deras favoritställen i vårt hem.

Citrus klättrar gärna upp på en av skohyllorna i hallen. Där kan hon både sniffa go-doft ur mina skor (hon är en riktig skofetischist) och ha koll på vad som händer i köket.

Citrus bland skorna i skohyllan

Vår egen skofetischist Citrus trivs bäst bland skorna på skohyllan.


Mini
kan ägna långa stunder åt att bädda
i till exempel lilla korgen i Bokrummet. Sen lägger hon sig – på mattan.

Mini på mattan inte i korgen

Först hade Mini bäddat länge och väl i korgen. Sen la hon sig… utanför, på mattan.


Lucifer
matchar köksgolvet otroligt bra.
Där slänger han gärna ut sig för då ökar även chanserna att få nåt ätbart ifall nån människa är i närheten. Igår kväll var katten ganska schack matt ändå.

Lucifer utslagen på köksgolvet

Schack matt Lucifer på köksgolvet.

∼ ♦ ∼

Vi firar som vanligt midsommar på två ställen – och det kanske är därför vi har två midsommarstänger? I morgon är vi på Slottet och Slottsträdgården under eftermiddagen. 

Avslutningsvis vill jag önska dig, kära dagbok, och läsare som tittar in här, en riktigt glad och fin midsommar.

Glad midsommar 2021 och två vita midsommarstänger i trä med blågula band

∼ ♦ ∼

*Robert = vår robotdammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 23 juni och torsdagen den 24 juni 2021: Knutorna med Clas på väg att lösas och schackmatt här och var

  1. Hoppas att du också får en riktigt fin midsommar! Bra att det löste sig med Clas Ohlson. Och fina kakor fästmön bakar:) Kram!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.