Resten av söndagen den 13 juni 2021: Grön dag med italiensk avrundning


 Kära dagbok…

Den här söndagen var inte den varmaste, men jag tuffade iväg till Slottet och Slottsträdgården mitt på dan iförd shorts och linne. Det blev några sköna timmar ute i det gröna. Först var det ganska varmt, sen lite svalare. Nån större nytta gjorde jag just inte. Det var så trevligt att tillbringa eftermiddagen med två systrar och småprata lite. Jag läste lokalblaskan, rensade lite ogräs, skördade rädisor och beundrade vår potatis och lök. Potatisen blir troligen klar till midsommar, hurra!


Systrarna åt lagad lunch,
jag åt medhavda smörgåsar. Det kokta ägget sparar jag till i morrn. Sen blev det eftermiddagskaffe med tigerkaka innan jag lämnade systrarna och det gröna och åkte och handlade, mest mat till familjen Katt.

Jag åkte hem och gosade lite med katterna och gav dem mat samt stoppade in varor i källaren, kylen och skafferiet. Men en Toffla kan inte leva på smörgås och tigerkaka allena. Jag traskade bort till Alex. Alldeles ensam satt jag på den nybyggda uteserveringen och åt scampipasta och drack Poretti till. Det blev en perfekt italiensk avslutning på min söndag.


Middagen kostade bara fem spänn,
för jag fick via Swish tillbaka pengar från ett porslinsköp som hävts eftersom det var fel färg. Nu softar jag med en kaffe och ska kolla in sudokut i lokalblaskan innan jag tar en kvällsdusch.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Media, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Resten av söndagen den 13 juni 2021: Grön dag med italiensk avrundning

 1. Så härligt med godsakerna som är på gång i trädgården !! färskpotatis är ju såå gött !!

  Gilla

 2. En bra söndag, verkar det som:) Kram!

  Gilla

 3. uppsalaewa skriver:

  Härlig helg!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.