Måndag kväll den 7 juni och tisdagen den 8 juni 2021: Vila från kaos


 Kära dagbok…

Det var väldigt varmt här igår. Kvavt och fuktigt. Det åskade lite grann, kom några regnskurar. Idag har det varit mulet av och till och luftfuktigheten ligger på 98 procent… Jag räknade till tre myggbett i morse – ett på armen, två på vardera underbenet. Sommar… det är verkligen sommar… Det enda som saknas nu är ledighet. Men… den som spar hon har. Och jag har sen semester, börjar den 19 juli och fortsätter i sex hela veckor.

 

True Story bitmoji

Vila från kaoset.

Trött och sliten är jag. Fästmön sa till mig igår kväll att jag ju jämt är trött. Det är sant. Det har varit så många tuffa år, det sista inte minst. Sånt tar ut sin rätt förr eller senare.

Med såna som mig har det nämligen aldrig mesats. Långtidsborta från arbetsmarknaden i många år gick jag direkt på heltid. Ingen långsam infasning där, inte. Och så hattiga anställningar på kort eller lite längre tid fram till 2016. Då fick jag det där jobbet jag verkligen ville ha. Jobbet, som tyvärr tog en helt annan vändning tre år senare. Det är väldigt skönt att ha fått en tids respit, en tids vila från kaoset. Men nånstans skär det i hjärtat att min ordinarie arbetsplats har fått så otroligt dåligt rykte här och var. Många av dem som jobbar där är ju fantastiskt kompetenta. Och trevliga. Min nuvarande lilla ”utflykt” till en annan arbetsplats har också gett mig en ny bild av den avdelningen. Här arbetas det verkligen hårt. Verkligen. Då blir jag inspirerad att göra samma. Det är märkligt… Trött och sliten,  samtidigt som jag känner att jag vilar från kaoset ju. Hmmm…

Igår kväll hade jag kontakt med en före detta kollega, mest i hälsofrågor, men även jobbfrågor. Även om h*n slutade före omorganisationen hade h*n nåtts av ryktet om att det råder kaos på min ordinarie avdelning. Det kändes lite tråkigt att bekräfta det ryktet genom att berätta om vad jag gör nu och varför och hur kul det är på ”nya” jobbet. Samtidigt… varför ska jag vara tyst om att jag har roligt och trivs igen?

Kycklingkorv och makaroner

Måndagsmat.

Nåja, jag orkade i alla fall laga mat igår kväll, trots att jag svor över såväl kastrull som häll. Jag tror att spishäll nog egentligen stavas spisHELL. Nä, matlagning är inte min grej. I kväll gör jag det enkelt för mig och fixar varma mackor. Igår blev det stekt kycklingkorv och makaroner. Alldeles för mycket mat och jag slängde faktiskt några makaroner.

Kvällskaffet tog vi på balkongen där vi trängdes med minst en katt i soffan. Lite senare blev det var sitt glas Johanna och några bitar ost. Jag läste ett par kapitel i Stina-boken. Alltså… samspelet mellan text och bild… Och vilka konstverk sen! Det är inte bara texterna som är självutlämnande…

∼ ♦ ∼

BitmojiTofflan med brillor

Det löper på, utan kaos.

Mulet när jag vaknade, soligt sen av och till och fortsatt varmt och fuktigt. Jag börjar låta som en TV-meteorolog. Nä, det är inte roligt att sitta inomhus vid två datorer som genererar värme, dessutom. Men tack och lov gör jag roliga saker om dagarna när jag jobbar även om mycket tid går åt till möten. Precis som igår var det tre möten på raken på förmiddagen, men jag är tacksam att jag får hjälp och stöd på nya jobbet. Jag har nu tre färdiga artiklar som i princip kan publiceras när som helst, förutom en av dem som är på översättning samt ska kompletteras med ett foto. Det är fortfarande pirrigt att publicera, så goda kollegan har lovat att övervaka det hela. I veckan blir det också fakturagranskning och korrekturläsning. En utbildning är framflyttad en vecka. På eftermiddagen fick jag ett utmanande och kul uppdrag att intervjua (och sen skriva en artikel, förstås) en professor om en högaktuell rapport om informationssamhällets snabba utveckling som både ger möjligheter och hot. Men annars så… Det löper på, utan kaos. Jag fick också en inbjudan till medarbetarsamtal med min ordinarie chef. Vi ska ha en walk-and-talk på gamla kyrkogården ==> mitt förslag 😛

∼ ♦ ∼

Kissarna är slöa i värmen, men trots det ligger de ofta och gärna på balkongen. Nu har vi persienner där som tar bort största delen av hettan. Ändå blir det förstås varmt. Igår kväll hittade jag emllertid son (Lucifer) och mor (Mini) i Bokrummet. De var inte där för att läsa böcker utan för att slappa, helt enkelt. Citrus gjorde sit ups i stället i Salen, men tyvärr hann jag inte med att fånga det på bild. Den som har Instagram-konto kan kolla in en bild hos Anna (@krumelutten).

Lucifer och Mini i Bokrummet

Lucifer och Mini slappar i Bokrummet.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan blinkar med ett öga

Jag fattar, trots att det handlar om siffror.

Jag har väl skött mina vanliga sysslor idag, alltså de som inte hör jobbet till, såsom att tömma kattpottorna, ta reda på ren tvätt, ta reda på ren disk i diskstället samt diskmaskinen och gå med sopor. I mitt styrelseuppdrag ingår att attestera fakturor och det gör jag också löpande. Det är minst en faktura att attestera varje kväll. Jag börjar kunna båda systemen nu, det vill säga både jobbets och styrelsens. På jobbet granskar jag emellertid bara mina egna fakturor och skickar dem vidare. Det är enklare än jag trodde, trots att det handlar om siffror. Inget kaos där heller, alltså.

I kväll är det Gymnasistens tur att äta pasta. Jag ska göra två sorters varma mackor.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.