Tisdag kväll den 8 juni och onsdagen den 9 juni 2021: Ensamtid, det går neråt och framåt och är sorgligt, smärtsamt


 Kära dagbok…

Bitmoji jag vid dator med katt

Brist på ensamtid och jobb och privatliv går ihop lite för mycket med distansarbetet hemifrån.

Det blev mest en ensam kväll igår och det tyckte jag var lite skönt. Just nu är det aningen brist på ensamtid. Jobb och privatliv går ihop lite för mycket i och med distansarbete hemifrån också. Till hösten tror och hoppas jag att det blir ändring på det och att jag med flera återgår till arbetsplatsen. Vi har diskuterat detta i min nuvarande grupp och i enheten. Det lutar åt att vi åtminstone är på jobbet ett par dagar varje vecka till att börja med, efter semestrarna. Universitetsdirektören tycker i en intervju idag att alla ska gå tillbaka i tjänst på full tid efter semestrarna. Men om alla kommer tillbaka samtidigt är risken stor att smittspridningen startar igen och det vill ingen. I dagsläget är våra yngsta inte vaccinerade. I skrivande stund kan 40-åringar i vårt län boka tid för vaccinering. Det går neråt och framåt, så att säga. Själv får jag min andra dos den 5 juli och det är mindre än en månad dit. Våra yngsta får nog vänta på vaccin till hösten.

∼ ♦ ∼

Vi åt tillsammans igår kväll, Gymnasisten och jag. Som så ofta blev det olika mat på tallrikarna. Gymnasisten fick mammalagad mat, jag gjorde varma mackor åt mig. Tre stycken, varav två med makrill och en med kallskuren kyckling och tomat. Se där, jag smög in en grönsak.

Varma mackor och vatten

Tofflig tisdagsmiddag.


Resten av min onsdagskväll läste jag.
Just nu parallelläser jag två böcker av två lokala författare, den ena en Ann Lindell-deckare, den andra Stina Wollters konstbok. Deckaren är mer klurig än jättespännande, konstboken består av självutlämnande texter och verk. Deckaren kan jag läsa ganska löpande, konstboken får jag ta i små portioner för att orka. Den är sorglig och smärtsam att läsa – och samtidigt så otroligt… vacker…

Sorglig och smärtsam var också den andra och sista delen av Vem dödade Agneta? som TV4 visade igår. Missade du ett eller båda avsnitten, kära dagbok, finns den att se på TV4 Play. Eller läs boken. Också. Det har jag gjort.

∼ ♦ ∼

Ett rosa hus med ett öppet fönster

Här jobbades det också med öppet fönster…

Jag sover med öppet fönster och jobbar med öppet fönster. Min själ försöker ibland försvinna ut, men jag håller mig än så länge kvar. Stannar upp ibland i såväl sömn som jobb och lyssnar på fåglarna. Det känns som om jag befinner mig nån annanstans understundom. Drömmer mig bort till för mig okända platser, reser i drömmen.

Sen, när det kommer till kritan och verkligheten, är jag nog egentligen ingen resenär, har aldrig varit. Tidigare hade jag inte råd att resa, det senaste året har det varit omöjligt att resa på grund av pandemin. Sista utlandsresan jag gjorde gick med Fästmön till London 2017. Innan dess var det Teneriffa – 1996.

Några som inte reser är familjen Katt. Anna gjorde iordning på vår balkong häromdan och där gillar de att hänga. Igår var det visst tjejsoffa där ute, medan killen fick hålla tillgodo med… köksbordet. Det passade bra att tvätta sig där, tyckte Lucifer. Vi är inte helt överens på den punkten.

∼ ♦ ∼

Mitt i veckan, men helgen närmar sig. Även idag var det varmt och åska i luften. Gymnasisten hade sin sista skoldag i årskurs två idag. Den var kort. I morrn är det digital skolavslutning. Jag hade bara ett inbokat möte idag, vilket gjorde att jag kunde jobba med annat. Nåt som har slagit mig är hur otroligt tillmötesgående och trevliga våra professorer är – i alla fall dem jag har haft att göra med. Det glädjer mig, för det är både spännande och utvecklande att få jobba med dem, skriva om dem.

Så här hårt har kissarna jobbat idag…

∼ ♦ ∼

I kväll blir go-middag och go-dessert – det är ju skolavslutning först i morrn, egentligen, men då åker Gymnasisten till sin pappa ett par, tre dar. Den kommande helgen kan det därför bli gott om ensamtid för mig eftersom Anna jobbar. På lördag behöver jag göra några ärenden och på söndag funderar jag på en tur till Slottsträdgården om inte Slottsfrun har gäster, förstås. Jag kanske dejtar min kompis i Boden (uttalas: Bo’n).

Gräsklipparen

Kanske ska dejta min kompis i Boden på söndag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 8 juni och onsdagen den 9 juni 2021: Ensamtid, det går neråt och framåt och är sorgligt, smärtsamt

 1. annettejuhlin skriver:

  Jag skall nog också dejta min kompis, som inte finns i bo’n, utan väntar i princip utanför dörren. Här har vi arbetat/haft distansundervisning fyra personer i huset de flesta dagarna sedan mars förra året. Vi har spritt ut oss och luncherna äter vi inte alltid tillsammans eftersom tjejerna har lunch vid olika tider. Efter sommaren går det nog tillbaka till normalt eller nästan normalt som det låter från skola och arbetsgivare, vi får se. I gick min sextonåring ut första året på gymnasiet, i morgon slutar min femtonåring åk åtta. Jag tänker som många andra; vart tog åren vägen?? Hoppas du får en fin dag, kram!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men attans! Din kommentar fastnade i Toffelskräpfiltret. INTE OK! 😦

   Jo vi har försökt sprida ut oss här i femrumslägenhetern också, men ändå. Det ÄR svårt att inte störa och irritera varandra. Lunchat ihop har vi nog aldrig gjort här hemma 🙂

   Jag ska återgå till arbetsplatsen den 15 september är senaste budet. Vi får se på det.

   Några barn har jag inte, men sambon har fyra och nog kan även jag, som åskådare undra, vart åren tagit vägen. De var ju så små en gång…

   Kram och hoppas att dejten med kompisen gick finfint! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.