Måndagen den 7 juni 2021: I väntan på ledighet


 Kära dagbok…

En härlig helg är förbi. Det är gott att kunna göra utflykter med bil den här sommaren. Förra sommaren var extra tråkig på det viset att jag hade en trasig bil som väntade på reservdelar. Och när reservdelarna hade kommit och bilen var lagad på märkesverkstad pajade den halvvägs framme på förra årets enda semesterresa. Jag har fortfarande mardrömmar om det. Vem vill att bilen ska lägga av på motorvägen, liksom..?

Nåja, åter till nuet. Vår helg avslutades med ett härligt kvällsfika med rabarberpaj och glass. Då var klockan typ 21.30…

Rabarberpaj och kaffe

Avslutning på helgen.

∼ ♦ ∼

I morse vaknade jag genomvarm. Det var åter en solig junidag, med den skillnaden att både Fästmön och jag skulle jobba. Det är lite svårare att jobba när det är vackert väder, men oväder (först åska, sen regn) var på ingång under eftermiddagen. Jag upptäckte också nåt av sommarens minus – ett kliande myggbett. Sen noterade jag dessutom att jag hade fått en propp i vänster ringfinger. Jag får proppar i fingrar och tår så där ibland, men nu var det ett tag sen. Det gör inte ont, det blir mest som ett brunt blåmärke.

 

Citrus på mattan i Bokrummet

Jag vill ha maaat!!!

Jag satte mig för att jobba vid 7.15-tiden. Då hade Anna gett katterna mat som de inte ville äta. Eller i vart fall inte Citrus. Därför ”underhöll” hon mig en stor del av morgonen så jag hade svårt att jobba. En näve torrfoder fick jag i alla fall katten att äta, men sen på lunchen var jag nere i källaren och hämtade upp en låda kattmat av sorten som Citrus gillar. Jag tömde kattpottorna – som vanligt, vardag som helg – och fyllde på sand. Nu har vi bara en låda sand kvar. Ganska tidigt startade jag första maskinen tvätt. Vår tvättkorg svämmade över och jag behövde tvätta undan lite. Inte det enklaste att hinna med när mötena går i ett som idag, i alla fall på förmiddagen.

I morse kom OK från professor nummer två, så jag hann skicka artikeln, lite modifierad, på översättning före dagens första Zoom-möte. Förmiddagen innebar tre möten på raken. På eftermiddagen svarade jag på mejl, tog in ett par uppdrag bland annat korrekturläsning på fredag, la till en funktionsbrevlåda med mera.

∼ ♦ ∼

Gymnasisten är inne på sina sista skoldagar på terminen och är trött, men från och med nästa vecka blir det sommarskola i fyra veckor. Inte så betungande med ett par timmar varje dag, även om helt sommarlov förstås hade varit roligast. Nåja, vi jobbar ju som vanligt, Anna och jag, ända till den 19 juli, så vi får också vänta på ledighet.

Varamon strand

Ett tag till får vi vänta på ledighet. Men sen ska Anna och jag hit några dagar.

∼ ♦ ∼

Efter helgens utsvävningar äter jag kycklingkorv och makaroner till middag. Det är gott och mättande. Men jag fick ju dessutom go-lunch idag med några av helgens rester.

Rester kycklingfilé klyftpotatis röra grönsaker och boken Dödsuret

Rester till go-lunch.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 7 juni 2021: I väntan på ledighet

  1. Låter som en bra start på veckan 🙂

    idag är lite svalare igen, ligger på 20 grader här och luften är rensad och en massa pollen i vattenpölarna.

    Gilla

  2. Tofflan skriver:

    Vi fick lite åska igår och lite regn. Just nu har det öst ner en stund. Det behövs. Så varmt och kvavt…

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.