Mitt bokår 2021: Maj, den sköna, innehöll en och annan skröna…


Ett inlägg om och med länkar till böckerna jag läste i maj 2021.


Maj… sköna maj…  Ja mycket var skönt den här månaden, annat var mindre skönt. En bilreparation sved i plånboken, ett jobbyte, om än tillfälligt, var spännande. Vädret var (a)prilligt i början, men det grönskade i dalens famn och i allén utanför och sen kom värmen. Det går mot stugtider. Sammantaget kan detta innebära mindre tid för läsning. Fast ärligt talat… det om nåt är nog en skröna. Här fortsätter jag att forcera litteraturens värld, bland annat med ett antal födelsedagsböcker.

 

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Maj månads böcker 2021:

Anna Janssons bok Galgbergets väktareMats Strandbergs bok Konferensen

Lisa Hågensens bok RummetLouise Pennys bok Det ondas väsen

Åsa Leijons bok Drunkna tystMarianne Cedervalls bok När sista strofen klingat ut

Maria Adolfssons bok Spring eller döElisabeth Anderssons bok Ett hjärta i bitar


Påbörjad i maj:

Delia Owens bok Där kräftorna sjunger


Även månaden maj inleddes litterärt i spänningens tecken
(Galgbergets väktare) och fortsatte med ytterligare sju stycken spänningsromaner eller kriminalromaner eller deckare eller thrillrar (Konferensen, Rummet, Det ondas väsen, När sista strofen klingat ut, Spring eller dö, Ett hjärta i bitar). Jag läste en skönlitterär bok (Drunkna tyst).

Totalt är sju stycken av majböckerna (Galgbergets väktare, Konferensen, Rummet, Drunkna tyst, När sista strofen klingat ut, Spring eller dö, Ett hjärta i bitar) skrivna av svenska författare (Anna Jansson, Mats Strandberg, Lisa Hågensen, Åsa Leijon, Marianne Cedervall, Maria Adolfsson, Elisabeth Andersson). En av böckerna (Det ondas väsen) är skriven av en kanadensisk författare (Louise Penny). Jag gjorde två nya författarbekantskap (Åsa Leijon, Elisabeth Andersson). Sex av majböckerna ingår i serier (Galgbergets väktare, Rummet, Det ondas väsen, När sista strofen klingat ut, Spring eller dö. Ett hjärta i bitar).

Jag fick fyra av böckerna i födelsedagspresent (Galgbergets väktare, Konferensen, När sista strofen klingat ut, Spring eller dö). En bok (Det ondas väsen) köpte jag inbunden som julklapp från jobbet (presentkort). Två böcker fick jag för recension (Rummet, Ett hjärta i bitar). Jag lånade en bok (Drunkna tyst).

Sammanlagt läste jag åtta böcker i maj 2021. Av dessa fick två högsta omdöme (Galgbergets väktare, Konferensen, Det ondas väsen, Drunkna tyst) och en högt omdöme (När sista strofen klingat ut). Två böcker fick medelomdöme (Rummet, Ett hjärta i bitar).

Den bok jag läste i maj och anser vara månadens bästa är 

Drunkna tyst av Åsa Leijon

 

 

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.