Annandag pingst eller bara måndagen den 24 maj 2021: Första arbetsdagen denna vecka, första dosen vaccin


 Kära dagbok…

Citrus i sin nya korg

Citrus spann och trivdes i sin nya lilla korg intill min skrivbordsstol.

Annandag pingst, som numera är en vanlig måndag, började kyligt och grått. Inte mig emot, det är lättare att arbeta vid datorerna när det är dåligt väder. Dels blir det mindre varmt och ljust (skärmarna syns bättre när det är mörkt), dels blir det förstås mindre lockande att gå ut och göra andra saker.

Den här dan började inte så bra jobbmässigt. Först upptäckte jag att jag hade fått sex (6) fakturor på två (2) jobb jag lagt ut. Därefter var det flexfilen som hade blivit korrupt igen (andra gången). Den här gången gick det snabbare att återskapa – eller fylla i på nytt – för nu har jag lärt mig formlerna. Sen gick det bättre. En av mina nya kollegor lotsade mig genom min första publicering av en notis på vårt intranäts startsida. Jag har också en längre artikel klar att publicera, men den ligger lite längre fram i tiden. Efter lunch fick jag hjälp av vår ekonom att gå igenom fakturorna. Jag är så tacksam att alla är så snälla och hjälpsamma. Det gör att jag vågar testa – och känner att jag faktiskt kan. Till mitt stöd denna morgon hade jag också Citrus som spann och trivdes i sin nya lilla korg som jag ställde intill min skrivbordsstol.

Två möten och publicering inledde den här arbetsveckan. Därefter blev det avbrott för en promenad till UKK. Jag skulle få min första dos covid-19-vaccin. Vid ankomsten var det lite rörigt eftersom jag tillhörde det första gänget som skulle vaccineras idag. Men jag hamnade fyra i kön in. Därefter gick allt snabbt och effektivt – förutom att jag nästan missade att jag var tvungen att ta med ytterligare en hälsodeklaration hem och fylla i inför dos två. Munskydd (enormt!) hade jag med mig, sticket gjorde inte ont och de blodförtunnande sprutorna jag fick förra sommaren skulle inte påverka. Jag satt kvar en kvart medan jag kände efter att allt var OK.

∼ ♦ ∼

Brevbäraren försökte trycka in ett brunt paket genom brevinkastet. Det gick sisådär. Men innehållet har jag högre förväntningar på än ”sisådär”. Jag har fått Elisabeth Anderssons bok Ett hjärta i bitar, som är första delen i en ny deckarserie, för recension. Boken är så ny att den inte är utgiven än – men på onsdag ska den finnas i handeln! Tack till författaren och Bokfabriken!

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag mejla Tom samt läsa handlingar till morgondagens styrelsemöte. Middag blir gårdagens härliga kycklingspettrester. Gymnasisten återvände till oss idag och den här gången stannar han över en månad, troligen, eftersom det blir en del sommarstudier på plats. Sevärt på TV i kväll är förstås Vem bor här?. Läsa min braiga bok på gång hinner jag kanske i sängen innan jag somnar.

Det har varit en stressig dag idag, men jag hann ändå under dagtid tömma kattpottor, tömma diskmaskinen på ren disk, bädda och gå med sopor.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.