Fredag kväll den 23 april och lördagen den 24 april 2021: Dagsverken av olika slag och art


 Kära dagbok…

Kycklingburgare från Phils burger

Kycklingburgare från Phil’s mellan dagsverkena igår.

Ett dagsverke följer ibland direkt på ett annat. Igår blev det emellertid lite mat emellan, kycklingburgare från Phil’s. Fästmön och jag tvingade oss till Korgtassen eftersom det saknades ett och annat i såväl kyl som skafferi. Främst var det familjen Katt som behövde påfyllning på sin hylla i skafferiet. Vi släpade hem flera lådor kattmat och jag bar så jag har träningsvärk idag.

Kvällen tillbringade vi därefter som vanligt, det vill säga i var sin fåtölj. Jag läste en hel del. En chokladkaka slank ner (det var ju trots allt fredag) samt en halv påse stora ostbågar och ett halvt glas ripasso. De goda ostarna jag hade köpt fick ligga kvar i lådan i kylen. Vi lyckades hålla oss vakna så vi kunde se fjärde delen av Snöänglar, det enda som var hyfsat sevärt igår.

∼ ♦ ∼

Javisst hade jag lite ont i magen när jag vaknade i morse. Kycklingburgare med strips, choklad, ostbågar och rödvin är väl inte det bästa för mig och min kropp. Men det var inte jag som spydde utan troligen Lucifer. Vi hittade nästan hela hans frukost på hallgolvet och resten på golvet i Bokrummet. När vi sen klev upp verkade han helt pigg och OK. Gissningsvis slickar han i sig mycket hår just nu eftersom vinterpälsen ska bytas mot sommarstassen.

Jag tillbringade ett par timmar i sängen med kaffe och läsning. I morse hade jag bara cirka 20 sidor kvar i boken om otäcka religiösa galningar på Dimön. Den läste jag snabbt ut. Nu har jag greppat en bok jag fick i julklapp av vännen FEM. Den handlar om kärlek i Kina och är andra delen i en serie där jag förstås redan har lyckats läsa del ett och del tre. Hur som helst, båda böckerna har jag fått, en från FEM alltså och en från Omnible.

 

Annas tofflor och två lådor i hallen

Anna hämtade paket och sen försvann hon ut på egna ärenden.

Mitt på dan traskade vi iväg för diverse lördagsdagsverken. Först gick vi till Butiken på hörnet och köpte en tårta. Vi tänkte nog börja mumsa lite på den i morrn, men förhoppningsvis blir det var sin bit även på riktiga födelsedagen. Vi (läs: Anna som betalade!) fick tio procents rabatt av Trillers – för att vi bor i samma hus som butiken. Det var mycket gentilt! 

Tårtan lämnade vi kvar en stund i butiken medan vi gick bort till Kvarnen. Kvarnen, som nu riskerar att bli lika ödsligt som Järlåsa, som Anna sa i morse. När Akropolis till vår stora förfäran nu stänger står ytterligare en lokal tom. Jag räknar till totalt tre tomma lokaler då plus ytan i mitten där det var en bistro tidigare. I morrn är det sista dan Akropolis har öppet – och jag lyckades få bord på söndagseftermiddagen för fyra personer, det vill säga Anna, Gymnasisten, Annas snälla mamma och jag själv. Jag kan bara säga att jag tycker att det är skamligt att gallerians hyresvärd/ägare tar ut så mycket hyra. Men… resultatet blir väldigt kännbart. Med hyresgästerna försvinner också hyresintäkterna.

Medan jag var och pratade med en av Akropolis ägare, som hade tårar i ögonen, handlade Anna middagsmat till i kväll. Och så hämtade hon ut två paket, dock inget till mig. Jag fick ju ett blått igår, hem. Träningsvärken i armarna gjorde sig kännbar när jag efter att ha hämtat tårtan på hemvägen lyckats pressa in den i kylen. Anna lämnade paketen och matvarorna hemma och begav sig ut på egna ärenden där jag inte fick följa med. Jag ringde i stället till hennes mamma och bjöd med henne i morgon.

Tårtkartong från Triller

Inpressad tårta i kartong i kylen från Butiken på hörnet.

 

Eftermiddagsfika med boken Ensamhetens språk

Lördagsfika av den goda sorten.

Hem hade Anna med sig nåt gott till kaffet som vi alla (utom familjen Katt, de fick anka i sås i sina skålar) fick ta del av. Det blev en riktig go-fika på lördagseftermiddagen. Och jag fick en stunds läsning igen.

Disken är diskad, diskmaskinen är tömd och till middag ska Anna göra tacos till somliga och nåt med kyckling till andra. Med skit på TV i afton gissar jag att det blir mer litteratur. Vädret har bjudit på alla årstider idag – regn, sol, hagel och snö – och nån kvällspromenad blir det inte.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Fredag kväll den 23 april och lördagen den 24 april 2021: Dagsverken av olika slag och art

 1. Åh vankas det födelsedag ! 🙂

  Tråkigt att det blir så många som måste stänga igen i dessa tider 😦 Hoppas ni får god mat i morgon iaf !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jepp, det är dags nu igen.

   Jättetråkigt!! Det här är ju mitt och ”svärmors” favoritställe, även Anna gillar det, förstås. Så sorgligt, de har kämpat och kämpat mot höga hyror och pandemin som gör att gästerna inte kan komma. Jättetrevligt ställe med god mat och bra service går nu i graven. 😥

   Gilla

 2. uppsalaewa skriver:

  Hoppas ni får en fin födelsedagsmiddag. Vi var på Akropolis i går (första gången ute sedan juni). Det är sorgligt att det inte har gått att fixa till det så att företagare klarar sig i dessa tider. Trist med tomma lokaler i Kvarnen. Med höga hyror är det svårt att hyra ut.
  Ha en bra eftermiddag/kväll och hälsa Savvas från oss!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Det blev en fin middag, tack, även om menyn var begränsad idag. Och det får en ju faktiskt lov att förstå. Jättesorgligt verkligen, men jag tror att Savvas och Theo kommer igen, förr eller senare. Fast inte i Kvarnen, dock.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.