Onsdag kväll den 21 april och torsdagen den 22 april 2021: Aprilväder och högt värderade åsikter


 Kära dagbok…

Vad gäller de dåliga beskeden som har rasat in har inte mycket förändrats mer än att angående två kan en säga ”ingen förändring till det sämre”. Vi kan bara hoppas att det vänder. Mitt eget dåliga besked håller jag på att bearbeta nu och jag tar in synpunkter från kloka personer. Om vännerna som drabbats av än det ena, än det andra kan sägas att den enas problem förhoppningsvis är åtgärdat och den andras resulterar i ett besök i helgen som kanske inte löser det hela, men kanske kan lindra. 

∼ ♦ ∼

Makaroner med ketchup och kycklingkorv

Kycklingkorv och makaroner är aldrig fel.

Igår kväll var Gymnasisten och jag ensamma vid matbordet. Vi hade mat som bara var att micra. För egen del hade jag tinat en matlåda kycklingkorv och makaroner från frysen. Med parmesan, senap på korven och ketchup på pastan blev det en jättegod middag. Kycklingkorv och makaroner är liksom aldrig fel. Jag har till och med börjat uppskatta idealmakaroner, som behöver koka hela fem minuter längre än snabbmakaroner som jag alltid körde med tidigare.

Efter maten och kvällskaffet slog jag en signal till Annas snälla mamma. Vi pratade bland annat om böcker och att en försvunnen pusselbit hade dykt upp. Tre av böckerna jag lånat henne är visst nästan utlästa. Jag får nog snart plocka ihop en ny kasse med lite blandat.

När Fästmön sen kom hem från jobbet gjorde vi var sin ostassiett och till det tog vi ett glas ripasso. Och nej. Jag glömde fota, jag hade fullt sjå att freda mig från herr Katt som är en stor ostälskare och som gärna hade velat ha en egen ostassiett. Vi kikade lite på TV, men det var mest med ett halv öga på nån gammal miss Marple.

∼ ♦ ∼

Snöblandat regn

Aprilväder.

Aprilväder är som ett aprilbarn – oberäkneligt. Men jag var förvarnad om att det skulle bli sämre väder. När jag klev upp var det ett lätt regn som föll mot rutan. Efter morgonduschen var det snöblandat regn. Och så efter frukosten föll snöflingor. Stora snöflingor. Senare blev det mer regn än snö. Trots att jag visste att det skulle bli sämre väder blev jag förstås besviken – vi har ju haft så sköna dagar den sista tiden. Nu får vi hoppas att det dåliga vädret drar förbi och att min primtalsdag på måndag får finväder.

Det blev ingen kafferastpromenad på förmiddagen, givetvis på grund av vädret. I stället åkte jag ner med sopor efter att ha tömt kattpottorna och tog reda på gårdagens rena och torra tvätt. Anna hade tvättstugan och tvättade lakan och handdukar innan hon gick till jobbet. Vissa andra tog det mest lugnt…

Lucifer manspreadar i Annas fåtölj

Somliga…


På eftermiddagen hade jag ett avstämningsmöte
med en person vars åsikter jag värderar mycket högt. Det känns gott att bolla viktiga saker med en god ledare och chef, tyvärr inte min. Men det är värdefullt att få input från annat håll.

∼ ♦ ∼

I kväll är Gymnasisten och jag ensamma igen och ska samlas för att äta potatisbullar. Det klarar jag av att tillaga. Resten av aftonen ska jag ägna åt min bok på gång som nu börjar bli riktigt spännande. Jag är mer än halvvägs in i boken nu.

Ost kex vin och boken Striden om Dimön

Det kanske blir ostassiett och vin i kväll också. Läsning av boken på bilden blir det definitivt. (Bilden är från i måndags.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 21 april och torsdagen den 22 april 2021: Aprilväder och högt värderade åsikter

  1. Dåliga besked låter inte bra 😦 hoppas att det är något som löser sig till det bättre

    Snabbmakaroner har jag inte ätit på många år, dom är så sladdriga, väl värt att vänta 5 minuter på idealmakarorner 🙂

    Jag har lite ostbitar kvar sen förra helgen, tack för du skrev om det, skall jag mumsa på till lite rött vin i kväll 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.