Torsdag kväll den 22 april och Världsbokdagen den 23 april 2021: En spricka i fasaden, taggtråd runt trädgården och ett fint paket kom fram


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan obegripligheter vid datorn

Vad är det som sägs, skrivs och avtalas?

Äntligen blev det fredag! Inte för att det ”hjälper”, jag har så mycket att grubbla på oavsett om det är vardag eller helg. Men med fredag här vet jag att jag har två dar framför mig som jag kan ägna åt att göra andra saker än att jobba. Gårdagens jobbmöte gjorde att jag tog ytterligare en kontakt – dock utan att få svar. I morse hade det emellertid trillat in ett mejlsvar och nu ska vi ha ett möte före ett visst annat möte, så att säga. Jisses så jäkla flexibel en måste vara ibland. Jag är så råddig i skallen just nu att jag hela tiden blir osäker på vad som sägs och skrivs och avtalas, så mycket tid går åt till att försöka få fram fakta – och att dubbelkolla att jag verkligen har fattat rätt. I morse hittade jag ett mejl med en sorts fastställd tågordning som nu alltså inte ska gälla uppenbarligen. Det är därför jag behöver nån som bevakar mina intressen,

∼ ♦ ∼

Jag mindes i alla fall att jag skulle laga mat igår kväll, vad jag skulle tillaga och hur jag skulle tillaga det. Roligt nog fick jag godkänt av Gymnasisten – potatisbullarna blev krispiga! Efter maten och till kvällskaffet tog jag lite dessert i form av turkisk yoghurt med honung och valnötter. Bättre än att vräka i sig chokladbiten jag har i skafferiet.

 

Alan Bennetts bok Drottningen vänder blad

En fiktiv historia om drottning Elizabeth II – till skillnad från gårdagskvällens dokumentär.

En stor del av kvällen igår ägnade jag åt att läsa min bok på gång, men jag har svårt med koncentrationen även där. Jag kollade också på ett program på SvT2 om drottning Elizabeth II och hennes senaste svåra år med allt från skandaler till barnbarnets brytning. Programmet gjordes före hennes makes död, en händelse som säkert blev henne nästan övermäktig. Boken här intill, som får illustrera drottningen, är en fiktiv historia, men väldigt charmig och läsvärd. Rekommenderas idag på Världsbokdagen!

När Fästmön kom hem sköljde vi bort eventuella sorger och bekymmer med var sitt glas ripasso och några ostkanter medan vi slöglodde på ett program om en person som mördade bara för att han ville testa hur det kändes… Vilka jävla sjuka människor det finns! Just den här sjuka människan kan dessutom bli frigiven om tre år… Det är inte klokt!

∼ ♦ ∼

Utsikt från fönstret i Bokrummet

Betydligt ljusare och blåare himmel idag än igår.

Fredagsmorgonen var ljus, solig och kall. Himlen var betydligt blåare än igår. Så himla skönt att det varken regnade eller snöade, men det ska visst komma mer av den varan den närmaste tiden. Förmiddagen ägnade jag delvis åt att jaga folk men jag hann också med att tömma kattpottor, väcka Gymnasisten, bädda, gå till soprummet och ta en kafferastpromenad.

Kafferastpromenaden gick ut på att söka sol och lä. För även om himlen var blåare än igår och det var plusgrader kändes blåsten kall och minusgradig. Alltså, det såg skönare ut än vad det var. Nåja, med varma kläder travade jag runt ett par kvarter i alla fall. Jag rörde inte ett dugg på mig igår, så det behövdes. En spricka i en fasad blev synlig liksom snö, inne i trädgårdsföreningen Viola var det tomt på folk, men i Butiken på hörnet köpte jag med mig en lunchsallad hem.


Jag fick en kallelse till tandläkaren via sms
om ungefär en månad och med den vet jag inte vad jag ska göra – jag är ju inte vaccinerad och jag har, ta i trä, inga problem med tänderna just nu. Igår kom förresten besked om att vår region ska få mer vaccin. Även min åldersgrupp ska bli kallad via brev. Prognosen är att vaccinationerna för såna som jag startar i juni.

Utöver det kom slutbeskedet från Skatteverket om deklarationen, men för en blå påse tog det en hel vecka att nåt fram… (Påsen las genast undan, dock öppnades den och ett fint paket uppenbarade sig. Paketet däremot får inte öppnas förrän måndag morgon.) Jag blir rätt förbannad eftersom jag nyss läste att PostNords vd fick ett lönelyft på 21 procent mellan åren 2019 och 2020 och har en månadslön på 708 333 kronor. Vad gör hon med alla dessa pengar??? Själv fick jag 600 spänn i lönepåslag. Men skit samma… Jag har en god vän som tänker på mig, det är det inte alla som har!

Lucifer får ingen lön alls, men den katten får en massa kärlek här hemma. Och det ser inte ut som om det går nån nöd på honom, eller hur?

Lucifer sover m öppna ögon i Annas fåtölj

Den här katten går det ingen nöd på!

∼ ♦ ∼

Världsbokdagen idag… Då kan jag ju bara inte strunta i att visa upp boken jag läser just nu – och som jag mycket hellre skulle ha ägnat mig åt än att jobba idag…

Mariette Lindsteins bok Striden om Dimön på skrivbordet

Den här boken läser jag idag på Världsbokdagen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.