Tisdag kväll den 20 april och onsdagen den 21 april 2021: Det bara fortsätter, till jordens undergång..?


 Kära dagbok…

Citat Någonstans inom oss Erik Lindegren

Ett passande citat för alla de dåliga beskeden.

Gårdagen var verkligen de dåliga beskedens dag. Det trillade in flera såna under dan och ytterligare ett kom till min känndeom i morse. Nu är inte alla sorger mina, men jag berörs av dem alla, på olika sätt. Alla beskeden, som jag väljer att kalla dem för att inte hänga ut nån, är sins emellan olika. Alla beskeden åstadkommer stora och ovälkomna förändringar i människors liv.

 

Det är inte rättvist, det är… skittaskigt på ren svenska att det ska vara så här. Jag vill inte vara med, jag vill inte… Ändå sitter jag här idag igen. Som jävla vanligt. Mycket är det tack vare omtanken och omsorgerna från såväl okända som välkända vänner. En del som gärna kallar sig mina vänner har inte brytt sig nämnvärt, en eller två har rent av skrattat. Men värst av allt är de som inte visar att de bryr sig på nåt sätt. Det gör mest ont av allt och strör salt i såren. Samtidigt ger det mig ett jävlar anamma för nu måste jag visa att jag inte accepterar vad som helst. Jag måste stå upp för mig själv, för ingen annan kan göra det åt mig.

Under eftermiddagen igår kände jag hur jag bara tog slut. Jag blev tvungen att lägga mig en stund ovanpå sängen och blunda när jag hade stängt av jobbdatorn. Till ro kom jag inte, men jag telefonerade med min bästaste vän och det lindrade min ångest. Fästmön var och handlade och såg till att jag åt fisksoppa och valnötsbröd med grönsaker på från Korgtassen. Till kvällskaffet stack hon en glass i min hand. Det är en annan sorts omtanke, men en omtanke jag behöver. Mat och sömn är väsentligt för att jag ska orka. Anna har alltid så många som behöver henne, just nu är skaran större än vanligt. Jag försöker därför att inte belasta henne så mycket med mitt, men det är oundvikligt eftersom det i förlängningen berör henne vare sig jag vill eller inte.

∼ ♦ ∼

Idag skulle det bli dåligt väder, men jag vaknade faktiskt till både sol och plusgrader. Att sova på saker och ting kan ge vissa perspektiv, ibland till och med lösningar. Några lösningar vaknade jag inte med, men perspektiv. Det gjorde att jag tog några jobbkontakter på orden och bokade in möten samt hade socialt elektroniskt umgänge med två kollegor som också har det tufft just nu. En av kollegorna mår inte alls bra och det är egentligen en arbetsledaruppgift att ta tag i detta. Nu är det emellertid som det är. Jag kunde låna ut ett öra/öga och föreslå en promenad på lämpligt coronaavstånd framöver. Genom att ”lyssna” kunde jag ställa mina egna jobbigheter åt sidan en stund. Då såg jag till och med att pelargonerna i köket blommar och har knoppar.


Jag tog en kafferastpromenad medan första tvättmaskinen jobbade.
(Körde ett par till under dan och kvällen.) Idag styrde jag stegen till Höganäsparken igen, men från andra hållet. Det gäller att variera sig. Det såg riktigt mörkt ut vid den entrén – motljus i fotot, så klart. Jag passerade det som i vintras (det ska komma snö i morrn så den kanske återanvänds?) var pulkabacke för barna i området och så hittade jag en spännande lucka. Undras vad den leder till..? Jordens undergång?


Onsdagseftermiddagen var vikt åt ett långt möte, 
men är innehållet och agendan intressanta känns det helt OK att få lite träsmak i baken. Efteråt var jag emellertid ganska trött. Allting tar och tär på krafterna just nu, även det stimulerande. Jag får helt enkelt vila i kväll och efter middagen – en matlåda kycklingkorv och makaroner från frysen för min del, mammalagad mat för Gymnasistens del. Ska bara plocka ur diskmaskien på ren disk först.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.