Måndag kväll den 19 april och tisdagen den 20 april 2021: Dåliga beskedens dag


 Kära dagbok…

Anna och en båt med blommor

Inget slag vid Uppsalas Port Arthur, men en båt och Anna, som fann en strimma sol att stå i.

Måndagskvällen blev mycket bra. Vädret var fantastiskt och jag var väldigt mätt efter lunchen. Fästmön behövde jobba hemifrån hela eftermiddagen precis som jag, men sen lagade hon mat till sig och Gymnasisten. För min del räckte det med nåt ”kallt” ätbart senare.

Anna och jag tog en härlig kvällspromenad. Det var förstås inte lika varmt som det såg ut. Det blåste lite och vinden var kall. Men om en pinnade på gick det bra. Vi pinade (nåja…) i oss var sin glass också och jag drog iväg Anna långt bort för jag ville titta i ett skyltfönster i en affär på Väderkvarnsgatan. Sen hamnade vi utanför Port Arthur. Det är en otroligt vacker tegelbyggnad och den har ju ett väldigt annorlunda namn. Jag hittade en webbplats om bostadsrättsföreningen och det var intressant läsning. Huset byggdes och stod klart 1905 som bostäder för SJ:s personal. Eftersom järnvägen byggdes ut vid den här tiden var behovet av att ha personal nära jobbet stort. Inget jobba på distans där, inte, men helst bo en meter från jobbet. Namnet Port Arthur kommer från ett slag vid en hamn med det namnet. Slaget var en av dåtidens hetaste nyheter.

Grind Port Arthur

Grinden in till Port Arthur i Uppsala.


Vid hemkomsten till vårt 60-talshus 
bryggde vi kaffe. Lagom till Vem bor här? dukade vi fram var sin ostassiett och hyfsade vinflaskan från förra veckan. Det var fem spännande, men förstås otroligt välstajlade hem som visades upp. Jag gissade väl ett par fler rätt än förra gången. Det berodde nog på det goda vinet.

Ost kex vin och boken Striden om Dimön

Min måndagsmiddag.

∼ ♦ ∼

Tisdagen började soligt, men jobbmässigt inte alls bra. Jag gjorde en del uppdateringar eftersom jag mest satt och väntade på såväl underlag som mötesstart. Följden blev att ett väsentligt program inte fungerade. Jag skickade förstås in ett ärende, men efter autosvaret hördes ingenting. Jag hade mest lust att stänga ner och följa med Anna och Slottsfrun till Slottet alt. slänga mig i en skön fåtölj med en god bok. Men jag måste förbli vid min post och stå ut. Fåtöljmyset stod visst andra för…

Lucifer på kudden i zebrafåtöljen

Lucifer fåtöljmyser.

Jag tog dagens första/enda (?) promenad på förmiddagen, mellan möten. Bäst att passa på medan det är finväder. I morrn ska det enligt väderappen regna, men värst av allt… dagarna därefter, torsdag – söndag, är prognosen snö.

Nästa måndag kan vi få skymta solen. Alltid något när en fyller primtal… Om jag finns kvar här till måndag, vill säga. De dåliga beskeden haglar och jag har i skrivande stund inte bestämt mig för hur jag ska förhålla mig till allt. Ibland känns livet bara övermäktigt, vid andra tillfällen kan jag tänka att somliga saker är bättre än ingenting. Den här känslan av att vara värdelös, den har slagit rot i mig, det går inte att bortse ifrån. Det finns andra människor som verkligen har det svårt. Dit hör inte jag. Men vet du, kära dagbok, värst av allt… det är mitt eget fel, ingen annans, att det som händer mig händer. Varför i helvete kan jag inte bara böja mig och bara hålla käften..? 

∼ ♦ ∼

Scilla

En del lever i skugga, andra i solen. Vilka besked är värst?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 19 april och tisdagen den 20 april 2021: Dåliga beskedens dag

 1. Vet inte riktigt vad du menar med det du skriver, men…Jag är helt övertygad om att du är bra, precis som du är! Alla har vi brister, människor är inte skapta för att vara perfekta. KRAM, och ta hand om dig!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nej idag har jag fått bevisat hur värdelös jag är. Och nu är jag för gammal för att göra nåt åt det.
   Tyvärr kom det flera dåliga besked idag. Ett innebar en stor besvikelse för mig, men de tyngsta beskeden kom till andra personer.
   Tack för din omtanke! Jag känner mig helt slut just nu.
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.