Tisdag kväll den 13 april och onsdagen den 14 april 2021: Tröttma men hopp


 Kära dagbok…

Pizza och öl… Det är väl aldrig fel till middag? Så blev det för min del igår. Eftersom vår varuleverans inte skulle komma förrän idag på eftermiddagen insåg vi att det ekade rätt tomt i kyl och frys. Fästmön ordnade hemkörning från foodcourten i Gamlis. Gymnasisten valde nåt annat, men Anna och jag delade på en pizza med lite extra på. Det var fullt tillräckligt och magarna blev lagom mätta. Det fanns en tanke om att ta en bit ost senare på kvällen. Den tanken avstyrdes dock eftersom maten anlände ganska sent, mellan 18 och 18.30. I stället blev det ett glas rött. Enbart.

Pizza och Staropramen

Pizza och öl till middag igår.


Tröttma tycks vara det allmänna tillståndet just nu.
Jag tänker ibland att jag ska ta en promenad även på kvällen, men jag kommer mig inte för. Anna har ofta ”promenerat” ganska mycket på jobbet och jag kan inte begära att hon ska ut och gå igen. Och ensam är inte alltid så kul att gå.

Nej, i stället åkte TV:n på. Lite nyheter lyssnade jag mest på och ett trädgårdsprogram. Mitt fokus låg i stället på att läsa. Med bara några få sidor kvar läste jag ut en spionliknande historia som jag vunnit från Omnible till en litteraturkritikers guidebok till de stora genrerna inom litteraturen. Den senare boken stod tidigare på min inköpslista och vid ett av mina besök hos Uppsala bokhandel stod boken plötsligt där på en hylla. Dessutom kostade den inbundna utgåvan bara 79 kronor. Klart den fick följa med hem! Jag började läsa boken när jag krupit ner i sängen och den är väldigt intressant. Först ut är noveller och där skriver Harold Bloom initierat om de i hans tycke bästa författarna och deras verk.

Böckerna Skymningstid och Hur läsa och varför

Bokbyte från spionliknande historia till en litteraturkritikers guide till de stora genrerna inom litteraturen.

∼ ♦ ∼

Träd i motljus

Hoppas på varmare och ljusare tider.

Onsdagen startade soligt. Vi kan vänta oss soligare och varmare dagar, men än så länge är nätterna kalla. Kafferastpromenaderna hindrar mig från att bli komplett galen och bidrar till min stimulans. Med varmare temperaturer tror jag nog att jag kanske pallar att vara utomhus mer. Smittan skenar här i Uppsala och igår skrev jag kort här om personlig lockdown, nåt som regionen tillsammans med länsstyrelsen och länets kommuner lanserar. Jag försöker att följa detta även om det inte går till 100 procent. Igår kväll kom också ett nytt rektorsbeslut som förlänger bland annat tiden för att arbeta hemifrån till och med den 30 juni. Det känns mer än ”lite tungt”, men det känns också nödvändigt. I och med detta hemarbetande prövas många ting och relationer i tillvaron. Vi försöker göra så gott vi kan för att ha det drägligt och få det att fungera. Det går. Det måste gå. Vi hoppas på varmare och ljusare – och framför allt bättre tider med minskad smittspridning.

Dagens kafferastpromenad gick upp mot Höganäsparken. Solen lyste och min chef ringde en kortis som avtalat. Vi hade ett möte sent på dan igår och jag hade en kompletterande fråga. Det var friskt i luften och en och annan medmänniska var också ute och spatserade.

∼ ♦ ∼


Somliga i familjen tog det mera lugnt idag. Polis Mini 
hade uppenbarligen åtagit sig att vakta Gymnasistens säng.

Mini vaktar säng

Polis Mini vaktar Gymnasistens säng.

∼ ♦ ∼

Det har kommit två brev till mig, det ena från Oscar, det andra från hans mormor. I kuvertet från Oscar låg en nytagen bild på ”min” fotbollskille. Härligt att se! Jag blev också glad för brevet från hans mormor. Där kunde jag läsa att de futtiga slantar som jag ger till Oscar varje månad via Barnfonden har räckt till en get, kläder, höns och mat. Det är verkligheten och den är nånting helt annat än det… TRAMS jag möter varje nästan dagligen. Sånt ger mig verkligen tröttma. Oscars brev och den härliga bilden på honom gav mig i stället hopp – mitt i allt elände.

∼ ♦ ∼

Jag har tömt kattpottor, gått till soprummet, tagit reda på tre maskiner ren och torr tvätt, bäddat samt tagit emot sex kassar och fyra lådor hemkörda varor. Inte så mycket nytta gjord här hemma kan tyckas, men jag har även jobbat (i motvind) mina åtta timmar. I kväll tänker jag bara koppla av med läsning. Tror jag. Anna, som har varit ledig, har visst nån matöverraskning på gång.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.