Onsdag kväll den 7 april och Broccos födelsedag 2021: Allt är inte grönsaker, men ska varieras


 Kära dagbok…

Bara så vi klarar ut det genast, kära dagbok, och så att du slipper grubbla på saken, är Brocco, som fyller år idag, en gammal kompis till mig. Vi är födda samma månad och samma år, men kompisen är alltså cirka tre veckor äldre än jag. Jag tror inte att Brocco läser detta, men jag sänder ett grattis i tanken till min gamla kompis i Metropolen Byhålan.

Broccoli

Broccoli grönsaken, inte gamla (= betydligt äldre än jag) vännen som fyller år idag.

∼ ♦ ∼

Igår kväll höll jag och familjen Katt ställningarna här hemma medan Fästmön jobbade. Jag hade sån tur att det fanns lite kycklingstroganoff kvar från tisdagen. Den värmde jag i micron och kokade pasta (penne) till. Över det hela strödde jag parmesan och la dit en och annan liten tomat. Det gäller att variera grönsakerna, för på tisdagen åt vi saltgurka till. Gott var det och mätt blev jag.

Kycklingstroganoff med penne tomater vatten boken Rött vitt o kungligt blått

Onsdagsmiddag.


Efter maten ringde jag Annas snälla mamma 
för att få höra lite mer om en viss spöktelefon och en nyckel. Det ena hade ingen som helst förklaring, det andra ska kompletteras, men fungerar tills vidare. Hur som helst var spöktelefonin ganska… läskig.

Jag slöglodde lite på TV, såg bland annat Återskaparna, men jag läste också. Det blev bokbyte från en feelgood-/romanceroman om kärlek mellan en prins och en presidentson till en bok om högerextremism i 1970-talets Sverige. Den senare boken vann jag för övrigt i mitten av mars när jag recenserade böcker hos Omnible.

Böckerna Rött vitt och kungligt blått samt Skymningstid

Bokbyte från kärlek mellan en prins och en presidentson till högerextremism under 1970-talet Sverige.

∼ ♦ ∼

Minus 2 komma 7 grader den 8 april 2021

Nästan tre minusgrader i morse!

I morse höll jag på att smälla av när jag såg siffrorna på vår termometer utanför köksfönstret! Det var inte bara en minusgrad utan flera, nästan tre. Och vi som är inne i april! Annas snälla mamma hade varit vid Slottet igår, men tagit med sig sin medhavda lunch hem igen eftersom det var så kallt. Det är som att det blir varmare först på eftermiddagarna. Dagen idag blev solig och fin. Det tog emot ganska mycket att sitta med fördragna gardiner och skriva om tokigt och slugt vid datorerna, men även en sån som jag behöver få månadspeng.

Kafferastpromenaden blev ganska skön, men tyvärr drog tunga moln förbi över mina ögon i form av ett mejl som så tydligt bekräftar röran jag försöker fungera i. Tänk så snabbt det går att ändra en muns båge från leende till motsatsen.

∼ ♦ ∼

Bitmoji Tofflan disco

Det finns alltid saker att göra i ett hem. Discodansa, till exempel…

Så värst mycket nytta här hemma har jag varken orkat eller haft tid att göra. Men jag tömde kattpottorna både igår och idag och till soprummet går jag varje dag med påsar. Igår kväll var jag även till soprummet i garaget med metallförpackningar och glas. Idag passade jag på att bära upp en låda kattmat som stått i bilen ett tag på vägen in från kafferastpromenaden. Efter lunchen startade jag diskmaskinen och den plockade jag ur när arbetsdagen var slut. I morrn funderar jag på att tvätta medan jag jobbar eftersom jag ju ändå är hemma (tvättmaskinen står i badrummet). Vore skönt att tömma tvättkorgen lite. Sen behöver vi handla. Idag på lunchen tog knäckebrödet slut, till exempel… Tja det finns alltid saker att göra i ett hem…

I kväll jobbar Anna igen, men sen är hon ledig tre dar i rad. Jag äter kycklingchorizo med bröd och räksallad och familjen Katt har fått lax på påse från Latz i sina matskålar.

∼ ♦ ∼

Dagens roligaste var att höra från NK*!!!

∼ ♦ ∼

*NK = Närmaste kollegan på mitt förra jobb


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.