Annandag påskkvällen och tisdagen den 6 april 2021: Påsken är över och mitt fantastiska liv tar vid igen eller Fy fan, det är tisdag


 Kära dagbok…

Det blev en underlig påsk i år, men nu är den över. Fästmön jobbade hela helgen och på seneftermiddagen tog hon slut. Jag tvingade henne till en tupplur på över en timme. Vet inte om den gjorde susen. Detta plus att vi drack kaffe så sent orsakade troligen i stället att hon inte somnade förrän vid tvåtiden i morse. Själv har jag varit vaken sen fyra – av förklarliga skäl. Först vaknade jag av att jag låg på nåt hårt som blinkade. Det visade sig vara Annas insulinpump. Sen satte tankarna igång kring vad som väntar på dagtid den här veckan och då var det kört att sova mer. Gissar att vi blir som de här två i kväll (bilden på dem från igår):

Citrus och Lucifer trängs i zebrafåtöljen

Två tröttnötter, Citrus och Lucifer, trängs i Zebrafåtöljen formerly known as Farfarsfåtöljen.


Nåja, påsken 2021 avslutades i alla fall med klass
och i sann epikuréisk anda med goda ostar, kex, lite chokladägg och ett glas gott vin. Och så lite feelgood/romance på det.

Ostassiett vin påskägg och boken Rött vitt o kungligt blått

Påsken 2021 avslutades med klass och i sann epikuréisk anda.

∼ ♦ ∼

BitmojiTofflan har ont i magen

Det känns inte OK.

En brukar ju inte tänka att ”fy fan, det är tisdag”, men det gjorde jag i morse. Av överlevnadsskäl hade jag varit inne och läst jobbmejl på långfredagen. Eller läst och läst… skummat. Det hade inkommit en del skumma (!) uppdrag, men inte förrän i morse läste jag alla mejl med länkar till vidare läsning ordentligt.

Uppdragen försökte jag rangordna. Det verkade som om jag skulle bli inbeordrad IRL i morgon förmiddag för ett möte och det kändes inte OK. Sen var det inte så. Men jag frågar och frågar och frågar och får aldrig några svar utan bara fler saker som genererar flera frågor. Jag blev så arg och frustrerad att jag nästan grinade. Sen gick jag ut på kafferastpromenad i den kalla vårsolen och passade på att köpa TV-tidningen. En del av mitt fantastiska liv… Men andra delar av mitt liv är sannerligen fantastiska – en specifik kollega, en före detta kollega på en annan avdelning och min sambo. Utan er och era kloka ord hade jag blivit vansinnig. På riktigt.

Vårsol vid Österplan

Det var kallt i vårsolen idag.

∼ ♦ ∼

Anna ska laga kycklingstroganoff till middag. Det har jag aldrig ätit. Citrus tycker i alla fall att jag ska strunta i datorerna och läsa Antiktidningen tillsammans med henne i Salen. Jag tror jag gör det.

Antik o auktion och Citrus bakdel

– Skit i datorerna, ta med dig Antiktidningen och kom nu.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Annandag påskkvällen och tisdagen den 6 april 2021: Påsken är över och mitt fantastiska liv tar vid igen eller Fy fan, det är tisdag

 1. Ja, nu är vi tillbaka i ”vardagen” igen. Jag kikade lite på mail på kvällen på annandagen, så jag kunde rensa lite och ha koll på vad som var på gång, jag mår bäst själv att det medans andra inte vill tänka på jobb förrän det är jobbdag igen 🙂

  Skönt att det ”bara” är fyra dagar att jobba denna vecka i alla fall !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jo jag brukar också kolla mejl när jag har semester och ”flaggar” dem jag bör ta tag i först. Sen har jag ju autohänvisning på när jag är ledig och då får den som mejlar en alternativadress att mejla till – om de inte vill vänta. Tjänstetelefonen var också frånvaroställd. Men, som sagt, kolla mejl gör jag av samma skäl som du – för att det är bäst för en själv. Däremot jobbar jag inte när jag är ledig – om jag inte blir beordrad.

   Jepp, bara fyra dagar och nu snart bara 2,5 kvar. HURRA! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.