Annandag påsk 2021: I morgon är en annan dag, tyvärr…


 Kära dagbok…

Aprilväder på annandag påsk

Aprilväder på annandagen.

Aprilväder har det varit idag, verkligen. Det började redan igår kväll med kraftig blåst. På natten kom regnet och när jag vaknade i morse hade det snöat. På seneftermiddagen tittade solen fram och temperaturen steg. Fast inte lika mycket som igår. Det är som om vädret känner till att det är en annan dag i morgon, en dag som jag har fruktat och känt ångest för de senaste dagarna. Tyvärr. Så jävla bittert.

Fästmön gick av sitt påskpass 12.15 idag och jag var och hämtade henne i bilen eftersom det snöade lite. Jag hade innan dess telefonerat med hennes snälla mamma och hon hade tillbringat flera timmar igår vid Slottet. Idag var det liksom inte att tänka på. Både Anna och jag var rastlösa – och samtidigt trötta.

Eftersom Anna slutade tidigt blev det ingen lunch på jobbet. Vi dukade i stället fram rester här hemma. Nu är det mesta av påskmaten slut. Idag blev det varken öl eller snaps utan vatten, så det finns faktiskt alkoholhaltiga drycker kvar.

Annandagslunch på rester

Annandagslunch på rester.


Efter lunchen var det kaffedags
och till det åkte det in en och annan godisbit. Två påskägg hyfsades och las ner i påsklåda. Jag körde en maskin tvätt, men resten av eftermiddagen roade jag mig med att läsa min bok på gång och Paddy*. På förmiddagen tog jag fram Paddy och laddade upp honom. Sen har jag använt honom i stället för mobilen för att spela Wordfeud och kolla Instagram och sånt. Min gamla mobil får jag ju ladda hela tiden annars. Paddy hade för övrigt inte varit använd på över ett år. Ändå var batterinivån på 90 procent! Sen ser jag också bättre på Paddy, ska jag väl erkänna, än på en liten mobilskärm.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det ingen lagad mat, utan vi har enats om att duka fram goda ostar och kex. Vi har nästan inte ätit nåt sånt under påsken, förutom ädelost på knäcke till middagarna. Lätt och enkelt och sen ett glas vin till så att jag får sova. I morron är ju en annan dag, en ångestdag.

∼ ♦ ∼

*Paddy = min surfplatta som jag fick som premie för ett par år sen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, Sociala medier, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.