Lördag kväll den 27 mars och söndagen den 28 mars 2021: Choklad, överraskningar, leksaker och påskfint


 Kära dagbok…

Den gångna helgen passerade som vanligt snabbt, men jag känner att vi utnyttjade tiden väldigt bra. På lördagen gjorde vi inte så mycket här hemma utan gick och gick och gick. Det är bra för min rygg, det var länge sen jag gick så här mycket och långt och skulle jag göra det oftare vore jag dessutom smal, hälsar Fläskberget.

Men sen på lördagskvällen fortsatte förfallet. Vi soffade ner oss och glodde färdigt på The Drowning (bra och oväntat slut) samt första delen av One lane bridge (ganska segt första avsnitt – och rörigt). En lördag utan godis går ju faktiskt inte an. Som bekant ska det för övrigt vara godis, överraskning och leksak, allt i ett. Lite alkohol skadar inte heller, inte i form av gott vin till goda ostar.

∼ ♦ ∼

Söndagen startade en timme för tidigt. Asså jag gillar verkligen inte sommartid, ser ingen mening med att flytta klockan hit och dit. Nära att missa det också, var jag. Jag kom på det sent på lördagskvällen. Earth hour missade jag också. Men söndag morgon vaknade jag till sommartid alltså. Min lediga dag startade på sedvanligt vis med läsning och kaffe på sängen. Det blev bokbyte också, från en bok om två tanter och en skogsbrand i norr till en dödsmässa på en dimmig ö.


Jag ringde Annas snälla mamma
och gjorde upp planer för idag samt frågade vad hon ska göra i påsk. Det slutade med att Fästmön och jag blev ditbjudna på påskafton när Anna har slutat jobbet. Det ska bli jättetrevligt!

Det blev ett par blogginlägg skrivna för min del innan vi traskade iväg för att handla mellan regnskurarna. Lappen hade vi delat upp mellan oss. Vi handlade mer än det som stod på lappen – och ändå köpte vi vare sig fikabröd eller påskmat. Det förra borde vi sluta med och det senare ska vi handla på onsdag kväll. Men nåt sött till eftermiddagskaffet blev det förstås, det lyckades jag smyga ner i min varukorg. Och Anna

Efter fikat gick jag runt med Helvetesmonstret* medan Anna hämtade ner våra påsksaker från vinden. Köket fick sig en extra omgång avtorkning av Anna innan hon kokade potatis till vår makrillmiddag.

Rökt makrill potatis romsås och tomater

Många ben, men god makrill.


Syskona Katt
bytte fåtölj,
från Annas till Zebrafåtöljen formerly known as Farfarsfåtöljen. När vi sen skulle påskpynta höll sig nyfikna Citrus framme för att hjälpa till. Hon är extra nyfiken på påskriset, så det får vi flytta in i sovrummet när ingen av oss sitter i Salen


Efter maten fortsatte pyntandet. 
Plötsligt blev det riktigt påskigt här i vårt hem, till och med ett par påskdukar las på några bord. Och somliga pyntade ända in i sovrummet…

Vår söndagskväll avslutades med en ny svensk dramaserie, Snöänglar (seg och hoppig) samt Luther (brutal), båda på SvT 1.

∼ ♦ ∼

Idag tog jag en liten sovmorgon, men eftersom jag vaknade 7.15 är det ju normaltid för mig, det vill säga samma tid som vintertid och den tid jag går upp när jag jobbar, det vill säga 6.15… Nåja, jag har mycket att göra idag och när detta är publicerat kan jag pricka av tre av fem punkter på agendan. Jag inledde emellertid min tredje lediga dag i rad på sedvanligt vis – just för att få känna lite ledighet.

Boken Requiem på Dimön och kaffe på sängen

En liten stunds känsla av ledighet i morse.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på vår dammsugare


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.