Måndagen den 29 mars 2021: Påsklovsstart med kära besvär


 Kära dagbok…

Påsklovet inleddes idag för min del, men det var min tredje lediga dag på raken. Jag som älskade att arbeta tycker att det är väldigt skönt att slippa jobbet under totalt tio dar. En kollega och jag skulle ha träffats på onsdag för att promenera, men vi har avbokat det. Själva syftet med min ledighet är att försöka ta det lugnt och inte ha för många saker på gång.

Vin påsköl och prosecco

Go-dricka till påsk.

Idag har det emellertid varit lite mycket, men det har varit ganska kära besvär. Jag har skrivit en hel del, bland annat ett lååångt mejl, jag har tvättat och jag har köpt lite go-dricka till påsk. Inte för att vi på nåt sätt ska överdosera med alkohol – Fästmön jobbar ju hela påskhelgen. Men det gör inte jag. Jag har tänkt provsmaka den gin jag fick i julklapp (oöppnad). Det jag köpte idag var tre påsköl, ett par flaskor rött och en flaska bubbel. En flaska Östgöta sädes står sen ett tag i skafferiet. Kanske följer den med på påskafton när vi är bortbjudna till Annas snälla mamma.

Jag lyckades tömma kattpottorna idag och att gå till soprummet gör jag varje dag, inga problem. Handlat har jag gjort, som synes och så fick jag äran att skjutsa Annas snälla mamma som skulle få sin första dos vaccin. Hem ville hon promenera och jag kunde ju inte tvinga in henne i bilen. I morrn ska jag ut på en egen liten biltur. Tyvärr får jag ingen med mig, men vissa saker behöver en göra på egen hand. Anna ska till exempel göra nåt på egen hand på onsdag eftermiddag. På kvällen ska vi väl handla hem lite ätbart till påsk. Torsdag tar vi en tur ut till Förorten med påskägg.

Men mellan de kära besvären idag har jag läst, fikat och tagit det lugnt. Jag har småpratat med katterna och bara njutit av att vara ensam.

När Anna kom hem lagade jag mat så våldsamt att brandvarnaren började larma. Tänk att två sorters chorizo (en kyckling, en vanlig) i kombination med Mästerkockan kan orsaka sånt hallabalajs.

Korv med bröd

Korv, två sorers chorizo, med bröd orsakade larm och hallabalajs.


Lucifer
blev riktigt upprörd och arg,
som synes.

Lucifer ser arg ut

Arga Katten.


Det fick bli lugnt kvällskaffe på maten
med några små söta och goda bitar från Annas gottpåse.

Marabou små chokladbitar

Nåt smått, sött och gott till kvällskaffet.


Anna
ringer nu sin snälla mamma
för att kolla läget efter sprutan. Det är gott att höra på håll att hon är OK. Dessutom har jag skrattat åt att varken Anna eller jag fattar skillnaden mellan en prins eller en prinsessa. Goddag yxskaft, typ. Nu kan jag koppla av resten av kvällen.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, Trams, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.