Måndag kväll den 22 mars och tisdagen den 23 mars 2021: Det är inte tillräckligt


 Kära dagbok…

Apa med ljus

Ett försök att göra tillvaron ljusare.

Deprimerande, deprimerande är tillståndet. Jag försöker tänka positivt och på alla bra saker i mitt liv, men det hjälper visst inte nu. Fast trots att jag ärligt känner mig djupt deprimerad vissa dagar lyckades Fästmön få mig att skratta fem (5) gånger igår kväll. 

Vad ska jag göra för att komma ur svackan? Det är svårt när inputen är minimal och hela tillvaron går ut på att överleva. Överleva när en funderar på att en inte vill leva. Men livet är en gåva och jag ska inte tänka dumt. Du ska veta, kära dagbok, att jag gör mer än jag skriver här för att förändra saker och göra tillvaron ljusare. Men jag är inte viktigast i hela världen utan får vänta tills det blir min tur. Eller otur. Jag är mer orolig idag än jag var före helgen.

Det kom ett delvis upplyftande besked idag, men jag är rädd att det drar ut på tiden. Tid är nånting jag inte riktigt har just nu. Däremot har jag stöd, från flera håll. Och det är väldigt, väldigt gott.

To be continued…

∼ ♦ ∼

Måndagskvällen blev ganska händelselös. Såsom de flesta kvällar åt vi. Igår blev det kallskuret (kalkon och kyckling med mimosallad, potatissallad och tomater) till Anna och mig. Gymnasisten fick varm mat. Sen blev det lite TV och läsning för min del. Till den avslutande delen av Atlantic Crossing dukade vi fram var sin ostassiett. Ett glas Villarini till ostarna gjorde mig varm. Och när TV-programmet var slut blev det bara läggdags, såsom de flesta kvällar. Jag somnade astrött och vaknade lika jävla trött.

∼ ♦ ∼

Dont let the only book you read be facebook

Viktig info från @systrarnaboktokiga på Instagram.

Tisdagsmorgonen var solig, men vad hjälper det när jag bara är svart inuti? Det blir dessutom sommartid, detta gissel, natten mellan lördag och söndag helgen som kommer. Det hjälper inte heller. Vissa saker gör mig förvirrad och jag undrar om det är mig det är fel, om det är jag som inte kan läsa. Men jag läser ju som bekant ganska många böcker, i alla fall. Och jag brukar begripa dem…

Jag har ordnat med en del ”lösa papper” och jag har försökt fixa lite inför en kommande födelsedag. Vet inte hur stor framgång jag har där. Vidare har jag sett över månadens räkenskaper. Jag har gått med sopor, bäddat och tömt diskmaskinen, mitt bidrag till dagens hushållsarbete.

Det blev en kafferastpromenad där jag verkligen försökte suga in ljuset i svarta mig. Jag vet inte om jag lyckades, jag känner mest att det inte är tillräckligt. Ful som ett troll känner jag mig också, men jag erkänner att de färggranna krokusarna i en rabatt jag passerade onekligen rörde nånting ljust inuti mig.

∼ ♦ ∼

I kväll ska jag träffa andra människor. Det är redan dags för möte nummer två inom ramen för det förtroendeuppdrag jag har fått. Spännande att komma hemifrån lägenheten en stund.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.