Söndag kväll den 21 mars och måndagen den 22 mars 2021: Flera sköra trådar och glädjeämnen


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan ha ha

Jag känner mig inte glad och pigg och lusten att skriva och fota har sjunkit.

Lusten att skriva och fota har sjunkit mycket. Inte ens det känner jag mig pigg och glad inför. Och då är det illa, skulle jag kunna lägga till – vilket jag också gjorde. Mycket troligt är att lusten återvänder, för om jag inte kan eller får skriva kan jag lika gärna dö. Men det ordnar sig säkert med det, skrivandet och fotandet, sånt jag vanligtvis tycker är roligt, finns där och jag har större grejor att oroa mig inför. Sen det här med att dö – det är nåt vi alla måste förr eller senare.

Just en sån större sak (inte riktigt att dö, men…) hänger på flera sköra trådar. I fredags kände jag mig förtröstansfull. Sen kom tvivlet allt efter dagarna har gått. Jag påtalade till exempel idag att jag inte fått utlovad skriftlig återkoppling och möttes av oförstående. Den som skulle lämna återkopplingen tyckte att h*n inte hade nåt särskilt att rapportera. Men även det är att ge återkoppling, att hålla ett löfte om att en ska höra av sig – kanske bara för att säga att inget finns att informera om. Nu fanns det emellertid vissa saker att rapportera till mig, vilket gjorde mig frustrerad och besviken, precis som vanligt. Skillnaden den här gången är att jag är rätt skör i det hela. Tisdagsmötet flyttades också, tack och lov las det bara tidigare samma dag. Jag vill inte stå stilla i det här, jag vill komma vidare. Men vem ska jag rapportera till? Vem är ens intresserad? Och nu kan jag inte säga mer om detta än…

To be continued…

∼ ♦ ∼

Igår kväll blev det inte nåt läst, just. Lite rädd att tappa den lusten också. Vad finns kvar då att glädjas åt? Jo jag har tak över huvudet, jag är inte ensam och det finns mat i kyl, frys och skafferi. Och ryggen blir bättre för var dag som går. Fästmön får fortfarande tömma kattpottorna, men jag dammsög i helgen och idag bar jag ner ett sopberg till soprummet. Inga tunga grejor, mest otympliga. Sånt kan räcka för att ryggen ska säga ifrån. Idag gick det bra.

Sopberg i hallen

Ett litet sopberg klarade jag och ryggen av att bära ner till soprummet.

 

Vackert hus i hörnet Klostergatan Kungsgatan

Undras om det här vackra huset i hörnet Klostergatan-Kungsgatan är lika vackert inuti…

Veckan började ganska mulet, men solen tittade fram på förmiddagen och runt lunch. Efter morgonens två möten tog jag en kafferastpromenad. Jag passade på att köpa TV-tidningen för att ha ett mål med min promenad. Det blev en tur över järnvägen, uppåt stan, runt och sen hem igen. Fotade ett vackert hus i hörnet Klostergatan-Kungsgatan och kom på mig med att undra om alla dessa vackra hus är lika vackra inuti. Det spelar egentligen ingen som helst roll för mig. Jag kan nöja mig med att njuta av – och glädjas åt! – den vackra utsidan.

På tal om TV och nöje såg jag sista avsnittet av Tunna blå linjen igår. Fy te rackarns vilken bra serie! I kväll är det också avslutning av Atlantic Crossing, även den en mycket bra serie. Så ja… jag gläds lite åt bra TV-program också.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis en bildgåta som inte ens jag har svaret på. Vad är syftet med de fem pinnarna i gräsmattan???

Fem pinnar i gräset

Fem pinnar i gräset – vad är syftet med dem?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag kväll den 21 mars och måndagen den 22 mars 2021: Flera sköra trådar och glädjeämnen

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.