Onsdag kväll den 3 februari och torsdagen den 4 februari 2021: Bordlagd middag och bord på ingång


 Kära dagbok…

När somliga köper hem så mycket go-fika till eftermiddagskaffet…

Morotskaka och kaffe

Go-fika när vi firade Morotskakans dag igår eftermiddag.

…kan det ibland bli så att en inte orkar äta middag/kvällsmat efter det. Så blev det igår, i alla fall för oss människokvinnor på den här adressen. Gymnasisten ville i alla fall äta med korv och pasta (och det lagade hans mamma till), minsann, men så är han ju ung. Äh det blev ju lite tokigt. Att fira Morotskakans dag har sitt pris. Och priset blev i stället ost, kex, fikonmarmelad och ett glas ripasso lite senare på kvällen. Lustigt, men just det här vinet drack vi för nästan exakt ett år sen… (Kolla länken i förra meningen, får du se, kära dagbok!)


Förutom att fira kakdag och dricka vin igår
slog vi till på ett bord som Fästmön hade hittat hos Retrolyckan. Vi har lite löst letat efter ett mer praktiskt och lite mindre soffbord än mitt gamla repiga glasbord. Glasbordet bara suger åt sig damm och tassmärken från vissa djur vi har i familjen. Det är helt enkelt svårt att hålla snyggt. Dessutom är det för stort. Jag sitter nästan i elementet och ser inte TV-rutan så bra. (Tur att jag mest läser i fåtöljen, dårå…) Men vi är rätt kräsna och ville inte ha nåt dussinbord utan nåt som är lite annorlunda. I kväll ska vi hämta vårt butlerbord. Anna var och tittade på det igår, men jag har inte sett det ännu. Bild kommer senare om vi lyckas få hem bordet!

∼ ♦ ∼

Minus tio komma sex grader ute

Det var -10,6 ute när jag klev upp i morse och 19,2 i köket.

Idag vaknade jag till samma väder som igår: kyla och snö. Det är fortfarande mycket kallt i Uppsala alltså och det snöar ymningt (visst är det ett häftigt ord?!). Den som inte har tak över huvudet har svårt att klara sig. Jag såg på lokala SvT-nyheterna att det är många frusna hemlösa som köar för att komma in och värma sig på Mikaelsgården, som drivs av Stadsmissionen.

Anna har varit ledig idag, men blev tvungen att ge sig iväg till jobbet ändå. Hon skulle få sin andra vaccinspruta. Gymnasisten och jag hamnar visst sist i kön för vaccin trots ny gruppindelning. Vi lär få vänta till perioden april – juni om det nu stämmer. Till dess gäller att vi försöker vara rädda om oss så mycket vi kan.

Jag fortsätter att jobba på distans, det vill säga hemma, tills vidare. Ryggen har börjat säga ifrån ordentligt, jag har ont varje dag. Igår kväll låg jag på golvet en stund med benen i rät vinkel upp på fotpallen. Katterna hovrade runt mig och undrade vad jag höll på med.

På förmiddagen tog jag sedvanlig kafferastpromenad, eftersom hela eftermiddagen var reserverad för avdelningsmöte med spel och lek. Lek på arbetstid är nåt jag avskyr och vi var faktiskt runt 20 pers som loggade ur mötet efter en och en halv timme när spelandet skulle börja. I stället jobbade jag med annat samt betalade en räkning för årsskötsel och blommor på graven i Motala.

Som du märker, kära dagbok, gillar jag, till skillnad från att leka, att fota hus. På gamla dar har jag blivit intresserad av arkitektur, kanske för att husen i Höganäsområdet där vi bor, oftast är så vackra. Jag fotar varje vardag när jag går ut och ofta blir det åtminstone en bild på nån byggnad. Här är några av husen jag har fotat hittills i år:

Hus jag har fotat i januari o februari 2021

Några av husen jag har fotat hittills i år.


Och så tre bilder från dagens promenad,
där jag faktiskt inte plåtade mest hus utan… snö…

∼ ♦ ∼

Det här inlägget tidsinställer jag, för i kväll är vi upptagna. Jag ska göra vad jag kan för att kunna bänka mig framför Antikrundan klockan 20 för att amatörvärdera, dock.

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis en bild som på ett bra sätt illustrerar att vi är lika, men ändå olika. Vilken ände av ägget har du uppåt???

Två kokta ägg

Lika, men ändå olika.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdag kväll den 3 februari och torsdagen den 4 februari 2021: Bordlagd middag och bord på ingång

 1. Rexxie skriver:

  Toppiga delen uppåt!

  Glasbord är snygga i ungefär 10 minuter; sen kommer verkligheten ikapp! Hade en moster som hade ett glasbord och en samojed som älskade att ligga under glasbordet och trycka nosen mot glasskivan. Tämligen svårt att göra rent… 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nämen näääääeeeee! 😉 Fel ände! Tycker jag…
   Håller fullständigt med! Vi har spår av tassar ovanpå glasbordet och nosar under och även massa hår och damm på bordet. Det ”nya” bordet är så litet att katterna inte ens har försökt hoppa upp på det (vad vi vet, de kanske provade i natt..?). 😛

   Gilla

 2. Jag minns inte ens när jag åt ägg i äggkopp sist 🙂 antingen bara skalar jag och äter det helt som det är med handen, eller skivar det och lägger på mackan 🙂

  Husfasader, speciellt äldre, kan vara såå vackra. Nuförtiden byggs hus mer som lådor..

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Sambon brukar koka ett ägg även till mig på morgonen som jag äter till lunch – och då oftast utan äggkopp. Den är vanligen bara ett ställ, alltså. Men den rundare sidan ska vara upp! 👍🏻
   Älskar de vackra flerfamiljshusen här i området. Själva bor vi i ett 60-tals hus i gult tegel…

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.