Tisdag kväll den 2 februari och onsdagen den 3 februari 2021: Dagar som inte existerar och vad är egentligen värdefullt i livet?


 Kära dagbok…

Brev från Oscar på en dag som inte finns

Jag fick ett brev skrivet en dag som inte existerar.

Det kom ett brev till mig. Ett brev ända från Uganda i Afrika. Det var mitt fadderbarn Oscar som hade skrivit brevet en dag som inte existerar (den 31 november). Nåja, brevet existerar och så även Oscar. Oscar bor sen ungefär ett år tillbaka hos sin mormor eftersom han blev föräldralös i slutet av 2019. Han tackade för julklappspengen. Ordet tack är, som bekant, rätt underskattat och används inte alltför flitigt, i alla fall inte här. Jag blev glad för brevet och tacket och att få veta vad pengarna hade gått till. Det blev mycket pengar för Oscar och hans familj. Jag försökte tyda siffrorna (valutaomvandlingen) och jag vet inte om jag läste rätt. De är så oerhört, obegripligt fattiga. Pengarna jag skickade till jul, som var  yttepytte jämfört med de pengar jag la på julklappar och julmat här, hade familjen använt till en get, kycklingar, kläder och mat. Han avslutade sitt brev med att ge mig sin välsignelse. Sin välsignelse… 

Så du… Det gör inte ont att bli fadder hos Barnfonden. Även små insatser kan hjälpa ett barn att få mat, kläder, skolgång och hälsovård.

Det är bra med breven från Oscar för jag får andra perspektiv på tillvaron. Jag tänker till exempel att även om det underlättar att ha mycket pengar så är pengar inte allt. Vänlighet, tacksamhet och kärlek är så mycket mer. I skrivande stund är jag så jävla trött på att bli behandlad som nån sorts slagpåse från alla möjliga håll. Det gör mig förbannad och taggarna sitter synliga utanpå mig och gör mig otrevlig. Inga fredade zoner där jag bara kan få vara… lite omtyckt för den jag är. Det jag mest önskar går inte att köpa för pengar. Oscars brev gav mig i alla fall en känsla av att vara behövd och uppskattad. Jag har läst brevet flera gånger även idag, för att klara av att ta mig igenom dagen, helt enkelt.

Igår kom också Antiktidningen. Inuti låg ett erbjudande om att köpa fina viner och få gratis hemleverans. Jag var nära att nappa på det när jag insåg det sjuka i det hela. Vad är värdefullt i livet, liksom..? Nåja, en stunds verklighetsflykt och underhållning bjöd i alla fall Antiktidningen på.


Fästmön la lök på laxen och citron
och tillagade den i ugnen åt oss igår. Det var gott och mättande och jag tackade för maten och lunchlådan till idag.

Lunchen idag var uppenbarligen intressant för flera…

 

Kvällen avslutades inte lyckligt, men med LyckovikenSkönt att vissa av oss var helt oförmögna att ta in det som gjorde ont. Det måste vara underbart att ha teflon/vara katt och ha päls.

Lucifer sover i f d hallstolen

Så skönt att vara katt.

 

∼ ♦ ∼

Åter en kall morgon med lite snö i luften. Dan började som kvällen slutade igår. Jag har sån ångest och känner mig så värdelös i precis allt. Det blev inte bättre av att jag fick veta att morgondagens möte ska ägnas åt interaktiv lek. Asså, jag orkar inte! Jag trodde att jag jobbade på ett universitet, inte en lekskola. Igår trodde jag i min enfald att somligt var utrett eftersom det var fler som kände som jag. Nu har jag slutat föra andras talan, så nån mer hade uppenbarligen sagt sin mening. Men vad är det för mening när det inte hjälper..? Vad är det för mening med nånting..? Det var i alla fall skönt att få vara ensam en stund idag och gråta ut. Jag gillar inte att gråta, men det har onekligen goda effekter. Sen hjälpte det också att få en vettig uppgift att sätta tänderna i från en vettig projektledare.

Det blev en kafferastpromenad även idag. Det var faktiskt så att solen tittade fram en stund.


Jag passade på att utföra ett par ärenden under promenaden.
Jag hämtade en låda läkemedelstillbehör åt Anna och ett bokpaket till mig. Tack för vinstboken, Omnible!

∼ ♦ ∼

Jag har telefonerat med min bankman under dan, det räcker kanske vad gäller spänning. Insatsen var snabb och värdefull. Vi har också firat Morotskakans dag och – HÄPP! – köpt ett nytt soffbord som vi eventuellt ska hämta i morgon kväll. Nog med spänning för idag.

Morotskaka och kaffe

Firande av Morotskakans dag.

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdag kväll den 2 februari och onsdagen den 3 februari 2021: Dagar som inte existerar och vad är egentligen värdefullt i livet?

 1. Visst är det alltid trevligt att få brev från sitt fadderbarn, att se att lite för oss är mycket för dom <3<3

  Ser gott ut det du har på tallrikarna !

  Jag kollar också Lyckoviken.. bra serie men jag tycker det nästan händer för mycket med samtliga just nu, hänger nästan inte med i alla svängar.. nåja, jag skall absolut följa med och se hur det hela slutar 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag blir jätteglad för breven och nog får jag mig en och annan tankeställare. Mitt fadderbarn förlorade sin mamma i december 2019 och bor nu hos sin mormor. De har det säkert ännu sämre än när han bodde med sin mamma… 😥

   Här har det blivit lite väl mycket gott de senaste dagarna… 😉

   Lyckoviken är ren underhållning och kräver ingen större eftertanke. Håller med om att det händer lite för mycket bland lite för många karaktärer, det börjar balla ur en aning. Men jag vill i alla fall veta vem som är mördaren, så jag hänger kvar ett tag till.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.