Onsdag kväll den 27 januari och torsdagen den 28 januari 2021: Inte så mycket nytta, men det finns en fanclub


 Kära dagbok…

Kycklingpytt med ägg och rödabetor o boken Det sista livet

Onsdagsmiddag: kycklingpytt med stekt ägg och rödbetor, ett stort glas vatten med bubblor och en bra bok.

Nog hade jag tänkt göra lite nytta igår kväll, men det blev inte så mycket bevänt med det. Familjen Katt fick sin middag före mig. Fästmön hade stekt kycklingpyttipanna och lämnat lite mer än hälften till mig i en matlåda. Det var bara att steka ett par ägg, värma pytten och duka fram. En alldeles lagom portion blev det och jag blev bara sugen på nåt litet senare på kvällen. Då hittade jag en öppnad påse torrostade jordnötter med lite kvar i botten som jag åt. Men jag ska erkänna, att under dagen och eftermiddagen mumsade jag bitar från Annas lager i Paradisasken – hon sa att jag fick, dock. Så nu är all julchoklad slut – utom den där vidriga mörka jag fick hemskickad från jobbet. Jag ska höra om Annas snälla mamma skulle vilja ha den, för jag vet att hon gillar mörk choklad.

Vad jag gjorde eftersom jag inte gjorde så mycket nytta? Inte så svårt att lista ut. Jag läste. Det blev bokbyte igår kväll från en deckare om en FBI-agent i Karlstad till en deckare om August Strindberg på västkusten. Båda böckerna handlar för övrigt om en försvunnen tjej/kvinna. Boken om FBI-agenten i Karlstad fick jag i julklapp och boken om August Strindberg gav jag själv bort i julklapp. Så här långt kan jag säga att båda var bra klappar! Det verkar även Lucifer och Citrus tycka trots att de inte riktigt gillar när böcker tar för stor plats i mammornas liv.

Lucifer och Citrus med böckerna Det sista livet o Stormvakt

Lucifer och Citrus övervakar bokbytet.

 

Temperaturen kröp neråt rejält igår kväll, så jag erbjöd mig att åka och hämta Anna när hon hade slutat klockan 21. Termometern i bilen visade så småningom elva minusgrader under färden. Lite hungrig var Anna när hon kom hem och hyfsade en mindre burk ugnsbakade rotfrukter, rester från en middag. Det tyckte familjen Katt doftade gott och hela familjen samlades runt Anna. Ibland verkar det som om de inte får tillräckligt med mat och att de är hungriga jämt, för varje gång vi människor äter får vi en fanclub med minst en katt. Vi försöker ge katterna mat på regelbundna tider, men jag erkänner att jag ibland sticker till dem nån ostbit eller en bit kalkon. Vi kan inte ge dem hur mycket som helst eftersom de är innekatter. Nu har de ändå hyfsat stora ytor att röra sig på i vår femrummare, men ändå. Det är skillnad att vara innekatt jämfört med att vara utekatt.

Familjen Katt samlad runt Anna i fåtöljen

Anna och hennes fanclub familjen Katt.

∼ ♦ ∼

Äpple rött

Jag provsmakade ett äpple idag.

I morse var det ”bara” sex grader kallt när jag klev upp. Temperaturen steg under dan och det började snöa. Jag utförde mina sedvanliga sysslor på morgonen, det vill säga kattpottömning, dusch och frukost före jobb. På förmiddagen fick vi en hemleverans av varor från ICA Maxi Stenhagen. Det blev inte billigt, men jag tycker att det är värt att slippa åka och handla själv och utsätta sig för smittorisk. Genom hemleveransen får vi också varorna levererade innanför vår ytterdörr. Och som jag har skrivit så många gånger förr är det underbart för ryggarna att inte behöva bära tung kattsand och lådor med kattmat. Anna hade beställt äpplen och jag provsmakade ett – ljuvligt gott! Sen går det också åt mer mat framöver eftersom vi blir tre människor igen från och med söndag kväll. Gymnasisten återvänder till oss och till växelvis undervisning på sin gymnasieskola som ligger fem minuters gångväg från vårt hem.

Kafferastpromenad hann jag med som alltid. Jag gör aldrig avkall på den, men jag kan tvingas förskjuta den framåt i tid samma dag på grund av möten och annat jobb. I samband med promenaden blir det alltid ett besök i soprummet också. Det var snorhalt på sina ställen och färgerna som dominerar är vitt och grått. Sååå tråååkigt! Men som alltid kommer jag hem rosig om kinderna och har njutit av friska luften (som är mycket bättre här i stan just nu) och ljuset.

∼ ♦ ∼

Även i kväll är fancluben familjen Katt och jag ensamma hemma. Jag har hört att Citrus har uppskattat den nya lilla klösbrädan som kom med varuleveransen. En matlåda med kycklingpasta har stått framme på tining under dan till mig. Katterna kanske också får kyckling i sina skålar. Eftersom det är torsdag ska jag givetvis glo på Antikrundan, det tredje avsnittet den här säsongen, och amatörvärdera via Duo-appen i mobilen. Då är det Stör ej!-skylten som hänger uppe.

Mobilförbud skylt

Stör ej! Mobiltelefonen är upptagen för amatörvärderingar.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdag kväll den 27 januari och torsdagen den 28 januari 2021: Inte så mycket nytta, men det finns en fanclub

 1. Så skönt att kunna ta en promenad på rasten, jag försöker också gå på lunchen varje dag.

  Anna fick inte mycket till matro, katterna var på hugget 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag går på förmiddagen, för lunchrast har jag bara 30 minuter och när en är hemma måste en ju fixa lunchen själv också. Det blir 15 minuters promenad i stället för en fikarast. Kaffe kan jag ju dricka vid datorn, medan jag jobbar. Så gott kaffe som vi har hemma, jämfört med på jobbet, dricker jag en hel del… 😛

   Gilla

 2. Era katter är verkligen fina! Trevlig helg på dig:)

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.