Måndag kväll den 11 januari och tisdagen den 12 januari 2021: Fortfarande vinter


 Kära dagbok…

Nog trodde jag att det skulle bli ännu tuffare att kliva ur sängen idag, andra arbetsdagen efter långledigheten. Jag hade fel. Det gick ganska lätt trots att jag nu går upp tre (3) timmar tidigare än när jag var ledig. Ja, kära dagbok, du läste rätt. Inte så att jag varje dag under ledigheten sov så länge, men de flesta dagarna. Vad skulle en upp och göra, liksom? Nu har jag ett syfte med uppstigningen och det är att jobba. Dessutom var jag trött igår kväll och hade fått ont i knäet igen, förutom ryggen och armen. Jag försökte se en ny brittisk kriminalserie på SvT1, men eftersom den inte började förrän 22.30 och slutade 45 minuter senare orkade jag inte hålla mig uppe.

Det var för övrigt fler som var trötta igår… Kanske var det också fler än jag som undrade varför vissa program som är nya och dessutom bra alltid ska sändas så sent.

Citrus ligger utsträckt på ekbyffén

Även Citrus var trött igår.


Men innan TV och läggdags
blev det både fiskmiddag och kvällsfika med kaka. Det var lite svårt att få ner kakan eftersom det i varje kanal vi glodde på förekom reklam som handlade om förstoppning. Ordet bajs sades minst en gång per reklamsnutt. Men asså… Fattar inte reklamfilmsmakarna att somliga fikar framför TV:n?

Nåja, jag ser fram emot att Antikrundan rullar igång på torsdag i SvT1, i år en pandemiversion. Och nästa vecka, på onsdag, startar säsong två av Lyckoviken på TV3.

Till middag igår kokade Fästmön torsk och potatis och gjorde äggsås till. Många kastruller, men snabbt gick det. Dessutom blev det både gott och förvånansvärt mättande. Jag fattar inte varför en ska vara så rädd att inte bli mätt när en äter kokt fisk… Jag blev jättemätt. (Fick dock plats med dajmtårta i magen.)

∼ ♦ ∼

Idag när jag vaknade var det fortfarande vinter, trots att det mest hade regnat i natt. Det ska bli riktigt kallt här, neråt 20 grader senare i veckan. Temperaturen sjönk ganska raskt redan under förmiddagen och solen tittade fram vid lunchtid. Så dags att vintern kommer nu, liksom… Men jag ser att barnen har roligt med pulkor och slädar i Höganäsparken. Alltid något. Kafferastpromenaden gick emellertid inte till parken idag utan gångtunneln vid sidan av Mikaelskyrkan, Kungsgatan, S:t Olofsgatan och så hem igen. Det var väldigt halt…


Innan jag lämnar min arbetsplats tillfälligt 
behöver jag ”kattsäkra” den. Det finns både en och två, rentav tre katter som gärna lägger sig på det varma laptop-tangentbordet. Men när vägen dit inte är framkomlig får Mammisens stol för sitt onda ben duga…

 

Tulpaner från IM

Jag fick tulpaner idag från Annas snälla mamma.

Arbetsdagen omfattade bland annat diverse Zoom-möten. Vidare tog jag mig tid till att skriva in kalenderbokningar. Trist jobb, men nåt som är bra att göra. Det handlar om såväl elektronisk kalender som filofax. Hängslen och livrem, som sagt. Jag gjorde en del uppdateringar också av program, appar och system på jobbdatorn och jobbmobilen. Det tog sin lilla tid.

I morrn eftermiddag får jag hem min kontorsstol tack vare min chef som ordnat transport. Förhoppningsvis gillar ryggen den lite bättre än min privata skrivbordsstol.

Men bäst av alla är Annas snälla mammaNär Anna kom hem från henne idag hade hon med sig tulpaner som tack för att jag hjälpte henne med en grej förra veckan. Jag ringde upp och tackade för blommorna, förstås, och sa åter igen att jag gärna hjälper utan att hon behöver ge mig tulpaner eller vin eller så. Men hon är bara för snäll! ❤ Tulpanerna ska jag ha tillgängliga så att jag kan titta på dem om dagarna när jag jobbar. Och tänka att det snart är vår även om det fortfarande är vinter…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndag kväll den 11 januari och tisdagen den 12 januari 2021: Fortfarande vinter

 1. Skön stil på kissemissen 🙂

  Så skönt att vi fått det lite ljusare ute… upf.-20 grader ?? brrr, sådana dagar är det skönt med hemmajobb 🙂

  Det är trevligt att det börjar sändas lite nytt på tv igen, det har varit mycket repriser nu en månads tid..

  Tulpaner, så härligt, vårtecken 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja lilla Citrus har visst hittat ett nytt favoritställe att ”hänga”. Men såg du Lucifer på stolen bredvid datorn då? Där låg han och tvättade sig ljudligt medan jag jobbade efter lunch igår. 😛

   Vet inte hur det var i natt, men just nu är det faktiskt bara runt nollan här. Och snorhalt!

   I kväll börjar en ny dansk serie jag tänkte titta på.

   Vi hade faktiskt tulpaner redan till jul. Anna köpte röda och gjort ett fint arrangemang i en vas med överblivna garnkvistar (hon trimmade ju vår julgran lite innan den kläddes).

   Gilla

   • Nu såg jag katten på köksstolen 🙂 Har sett några klipp på katter som dyker upp i teamsmöten på nätet, dom har inte deltagit där än ? 🙂

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Nej jag har inte sett några katter på Teamsmöten, vi använder Zoom i stället. 😉
    En gång skrev Citrus ett obegripligt jobbmejl och vid samma tillfälle ändrade hon lite inställningar på min jobbdator – hon la sig på tangentbordet. Sen har hon chattat också. 😛

    På bilden i det här inlägget är det Lucifer och han gillar att hitta ställen där han får vara ifred ibland. 😛

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.