Måndagen den 11 januari 2021: Jubelsång och klagolåt


 Kära dagbok…

Snöig januarimorgon

Jag slapp ge mig ut i snö, kyla och halka och kunde jobba hemifrån första arbetsdagen.

Jag trodde inte att det var sant i morse att jag skulle vakna klockan 6.15, kliva ur varma sängen, tömma kattpottor, duscha, äta frukostyoghurt och sen jobba en hel jävla dag. Första arbetsdan efter en längre ledighet kan antingen orsaka jubelsång eller klagolåt. Från mig kom först klagolåt, men så tystnade jag. Tänkte på alla dem som sliter, som har slitit länge och som kanske inte har haft möjligheten att vara långlediga under vinterns storhelger… Särskilt gick tankarna till dem som jobbar med covid-patienter och till dem som har förlorat jobb på grund av pandemin. Då slutade min klagosång och jag skällde på mig själv. Vad har jag att klaga på? Jag har ett jobb, jag kan dessutom jobba hemifrån och slipper ge mig ut en snöig och kall dag som denna för att halka till mitt jobb.

Både Fästmön och jag var jättetrötta igår kväll. Timmarna segade sig fram, jag var också seg, så seg att jag inte orkade läsa, bara slöglo på TV. Bland annat såg jag ett program om år 1971, ett program som var ganska underhållande. Vi gick till sängs tidigt, men hade sen svårt att somna och sova. Jag vaknade ungefär en gång i timmen hela natten och tittade på klockradions röda siffror. I kväll lär jag vara ännu segare… Jag kände också av ryggen och vänsterarmen både under natten och dagen, men vänster knä värkte inte nämnvärt. Alltid något!

Så körde jobbet igång. Kvart över sju satt jag med båda datorerna påslagna och läste mejl, chattade, kollade kalendern, uppdaterade saker här och var etc. Dagen förde med sig ett telefonmöte och ett par Zoom-möten också. Jag hade inte glömt några lösenord och all utrustning startade som den skulle, jag behövde bara ladda datorn och jobbmobilen.

Citrus tvättar sig

Fröken Nyfiken a k a Citrus gör morgontoalett på mattan i Bokrummet. Fast egentligen kollar hon in möjligheterna att nå jobbdatorns varma tangentbord.

En ergonom skulle med all säkerhet ha synpunkter på min hemarbetsplats. En datorutrustning står på ett skrivbord, en annan på en köksstol, ovanpå en väska (!). Till vänster om stolen står ytterligare en stol där jag kan slänga upp mitt onda ben i högläge under möten. Den stolen och skrivbordsstolen vrider jag för att skydda datorn på stolen från fröken Nyfiken a k a Citrus, som älskar att ligga på jobbddatorns varma tangentbord och därmed skriva obegripliga meddelanden till kända och okända kollegor. Skrivbordsstolen svänger jag också runt med beroende på vilken dator jag använder. Ibland tar jag upp jobbsaker på min privata dator eftersom den skärmen är större. Men skrivbordsstolen börjar bli riktigt dålig nu. Rätt som det är åker jag neråt i nivå. Jag kan inte heller höja den till ett läge som är helt rätt för mig. Men… garntomten som svingade sig i malmkronan i Bokrummet/arbetsrummet har en ännu sämre arbetsmiljö, skulle jag tro.

Tomte i malmkronan

Tomten i malmkronan har nog sämre arbetsmiljö än jag.

∼ ♦ ∼

Idag tog jag en vintrig kafferastpromenad. Jag passade på att prova om de nya inläggen i mina braiga vinterboots med utfällbara halkskydd funkade. Det gör de, även om fötterna är ovana. Det var friskt och lagom kallt och inte så jättehalt – kanske tack vare skorna..?

∼ ♦ ∼

Vad har hänt mer sen igår? Tja, jag har bokat bilbesiktning i mars för nya bilen via nätet. Jag provar ett nytt besiktningsföretag, Carspect. Nånting som jag retar mig på är att bilbesiktningsföretagen inte anger priser utan att en måste starta ett bokningsförfarande. Carpect tillhörde undantaget och visade upp sitt pris i reklamen jag fick. Som tack för det får de besiktiga min bil.

Nya bilen från sidan i Ulva

Carspect ska besiktiga nya bilen om ett par månader.


Läsningen av den senaste boken jag fick för recension är påbörjad.
Den är tack och lov bra, även om jag har vissa synpunkter.

Jag har också suttit i telefonkö till lokalblaskan för att säga upp vår prenumeration. Då var jag avlyssnad av Anna som sa att jag hade varit mycket otrevlig. Men kan en bli annat när de skickar fakturan till en annan adress än vår..?

Bitmoji Tofflan konfunderad

Otrevlig? Jag?

∼ ♦ ∼

I kväll ska vi äta fisk. Det blir en smart av. Kanske trevligare också..?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Media, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Måndagen den 11 januari 2021: Jubelsång och klagolåt

 1. Mösstanten skriver:

  Idag kom det snö även här. Det har snöat hela dagen och sedan började regnet. Det blir nog snorhalt i morgon. Är man pensionär måste man inte gå ut, men i morgon tar jag på mig mina icebugs och hämtar lite luft. Inte så dumt att ha dubbar, utfällbara eller inte.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Här har det mest snöat och blåst, framför allt. Nu ser det mera ut som regn på rutorna.
   Jag är inte pensionär, men jag slapp gå ut i morse och det var det viktigaste. Kafferastpromenaden gör jag för att få ljus och luft och skorna funkade bra, inte halt alls. Och då behövde jag inte ens fälla ut halkskydden!

   Gilla

 2. Louise Baumgärtner skriver:

  Kram på dig, hoppas att du får sova bättre i natt❤️

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.