Den långa vägen hem


Ett inlägg om den tionde Gamache-deckaren.Louise Pennys bok Den långa vägen hemI julklapp fick jag ett presentkort hos Bokus 
från Annas snälla dotter och Boy Wonder. Jag var inte sen att sätta sprätt på presentkortet! Av nån anledning hade jag missat att den tionde boken i Gamache-serien hade släppts på svenska i höstas. Strax före jul upptäckte jag det. Därför blev det självklart att Louise Pennys bok Den långa vägen hem inhandlades på nätet för presentkortet. Tack L och Boy Wonder!

Armand Gamache är numera pensionerad kriminalkommissarie. Han lever ett stilla liv tillsammans med hustrun Reine-Marie i den lilla byn Three Pines, en by där han flera gånger löst olika mordgåtor. Men så rubbas den lugna tillvaron av att hans granne Clara Morrow berättar att hennes exman Peter verkar vara försvunnen. De tu separerade för ett år sen och hade kommit överens om att Peter skulle återvända på besök på årsdagen av deras separation. Det har han inte gjort. Clara vill att Gamache ska hjälpa till att hitta Peter. Detta gör han tillsammans med sin före detta kollega Jean-Guy Beauvoir, tillika hans svärson. Med på resan för att hitta Peter är även Myrna, bokhandelsägaren i Three Pines, tillika psykolog. Reseledare blir Clara och resan blir en tur in i Peter Morrows konstnärssjäl…

Det är som att svepas in i en sagovärld. Ändå är människorna realistiskt tecknade, dock med korta drag med pennan. Och jag älskar när författare låter mig som läsare skapa mina egna bilder av deras karaktärer! I den här serien vimlar det av udda figurer, människor som vid första anblicken verkar tämligen normala, men som var och en gömmer hemligheter av olika slag. Vidare älskar jag den typ av torra, råa humor som hackar sig fram mellan raderna – och ur karaktärernas munnar. Författaren blir bara bättre och bättre på det! Vid en första anblick kan berättelsen tyckas omständigt skriven. Den som inte ger upp utan läser vidare inser vilken fantastiskt bra serie det här är. Slutet är väldigt spännande och upplösningen är inte förutsägbar alls, enligt min mening.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Den långa vägen hem

  1. Pingback: Den långa vägen hem av Louise Penny | Lottens Bokblogg

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.