Trettondedagsaftons afton och trettondedag jul 2021: Tunga kassar och två fina kissar


 Kära dagbok…

Kycklingkorv makaroner och boken Överlevarna

Trettondedagsaftonsmiddag.

På aftonen till trettondedagsafton i år var jag ensam. Inget märkvärdigt i det, men konstigt. Jag minns nämligen inte när jag var ensam sist. Ja jo, på trettondedagsaftonens förmiddag under en och en halv timme förstås. Fast innan dess… Totalt blev det sju timmar egentid. Vad gjorde jag med tiden? Först och främst sökte jag två jobb, vilket jag skrev om igår. Sen läste jag. Och så lagade jag mat. Det blev stekt kycklingkorv och makaroner med parmesan, ketchup och senap på samt mjölk i glaset. Gott!

Tisslingarna var förstås med och hjälpte till, särskilt med korven. Det spelade liksom ingen roll att de hade fått biff i sina skålar före min middag… Jag stack till dem några råa korvbitar. Lucifer slukade sin, medan Citrus lekte med maten ända ut i hallen. Gissar att jag får torka golv…

När det blev dags att diska försvann båda två som en gemensam avlöning. Jag diskade lite för hand och startade sen en diskmaskin. Krukväxterna fick äntligen vatten också. Citrus skenade som ett jehu genom lägenheten. Hon kunde liksom inte bromsa vid dörrar och möbler. Hon var så busig! Ibland gillar hon att hoppa ner i nån av våra fotpallar i vardagsrummet. Igår kväll såg jag hur hon kämpade och lyckades få upp locket till Fästmöns fotpall. Sen hoppade hon ner och satt inuti pallen och glodde en bra stund innan hon hoppade ut igen, la sig på en kudde i soffan och slocknade som ett ljus. Hon är för gullig!


Själv hade jag inte alls lika mycket energi efter maten.
Jag fortsatte att läsa och tog en kaffe. Det var faktiskt så att jag läste och läste och läste ut den tunga boken om de tre bröderna. Nu har jag bytt till den fjärde julklappsboken som handlar om en numera pensionerad kriminalkommissarie i den kanadensiska byn Three Pines.


Klockan 21 slutade Anna
jobba och jag hade erbjudit mig att hämta henne i bil eftersom det är halt, kallt och mörkt. Kvällen avslutades med del sju av Rosens namn.

∼ ♦ ∼

Igår anmälde jag mitt intresse att recensera en ny historisk roman om kvinnor i 1900-talets Sverige. Boken postades i princip genast. Jag fick också igår sms om att mina beställda linser finns att hämta på utlämningsstället. Märkligt, de brukar alltid levereras hem av brevbäraren. Det var lite oklart om utlämningsstället var öppet idag eller inte – det är ju röd dag. Men jag traskade iväg mitt på dan, tänkte att lite ljus och luft inte skulle skada, och det var öppet några timmar. När jag såg mitt paket fattade jag att det ju inte gick att klämma ner genom nån brevinkast – det var fyrkantigt och minst fem centimeter tjockt… Ända från Prag kom det. Innehållet var det korrekta och det var egentligen det viktiga. På fredag eftermiddag ska jag hämta Helgens goda i samma byggnad. Jag hoppas att det är lika lite folk då som idag, men troligen inte.

 

Den långa vägen hem och kaffe på sängen

Äntligen tillbaka i fiktiva Three Pines!

I morse vaknade jag vid åttatiden, hur trött som helst. Jag fattar inte att jag ska ta mig upp två timmar tidigare varje vardag igen från och med måndag. Idag kunde jag i alla fall göra en mjukstart med läsning och kaffe på sängen. Det är underbart att vara tillbaka i fikiva Three Pines i Kanada igen!

Efter det tog jag hand om kattpottorna, det vill säga tömde dem och fyllde på den sista sanden. Jag plockade ur diskmaskinen på ren disk, tog reda på ren och torr tvätt samt körde en tvättmaskin och hängde den tvätten.  Pojkrummet använder jag som torkrum, det är perfekt där. Fast familjen Katt lekte visst koja med en stor duk jag hade hängt på tork där igår, för plötsligt hängde duken på sniskan.

Efter pakethämtningen ringde jag Annas snälla mamma, men hon var ute på promenad då så hon ringde tillbaka efter en stund. Tänk att lokalblaskan fortsätter att skicka vår tidningsräkning hem till henne! Nu är det andra gången. Jag fattar ingenting, men troligen har det att göra med att vi en gång för nåt år sen eller två fick en korttidsprenumeration i gåva av Annas snälla mamma och hennes L.

Eftermiddagen trettondedag jul var sen tidigare en tripp till Förorten inbokad när Anna hade slutat jobba. Gymnasisten blir kvar lite längre (oklart hur länge) än tänkt från början hos sin pappa. Skälet är förstås den rådande pandemin och distansundervisning. Hans mamma hade packat ihop en del kläder och skolgrejor, jag såg till att hygienartiklar och julchoklad kom med ut. (Mamman påminde mig dock.) Kassen med kläder var lätt, ryggsäcken med skolgrejor vägde ett ton. Men vi vet ju inte riktigt hur saker och ting blir och alla böcker och skoldator måste ju vara med.

Kasse och ryggsäck

Lätt kasse och en ryggsäck som vägde ett ton.


Det var jätteroligt att få återse Tisslingarnas storasyster Maja 
och även att träffa Majas bonusbrorsa Igor för första gången. Två fina kissar!

∼ ♦ ∼

Nu är det dags att försöka ordna till nån sorts middag här. Jag kan tänka mig ett slags… smörgåsbord på det kyl och frys kan erbjuda…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Trettondedagsaftons afton och trettondedag jul 2021: Tunga kassar och två fina kissar

 1. Jag trivs ganska bra att vara själv hemma, om man ändå får umgås lite då och då med andra (nuförtiden närmaste familjen), men när Ingela åkte hem efter att vi hängt i 12 dagar så känns det så tomt, ovant att vara själv första dagarna 🙂

  Hoppas du får fortsätta och ta det lugnt sista dagarna på semestern, jag får nog fullt upp torsdag/fredag då jag får sköta två jobb. Tur det snart är helg igen…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Jag har inga problem heller att vara ensam, är van sen långtidsarbetslösheten att ha struktur på dagarna, men… Jag känner igen tomheten när en har varit två ett tag och så blir en ensam.

   Två jobb låter häftigt! Här har vi haft julgransplundring. Vi tar bort julen i tre steg, det första var att tömma och såga ner granen idag. Ja, skönt ska det bli med helg! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.