Söndagen de 27 december och måndagen den 28 december 2020: Inte mera julmat!


 Kära dagbok…

Vi var verkligen inte sugna på (jul)mat igår kväll. I stället dukade vi fram en massa goda ostar, såväl fådda som köpta. Jag luftade ett enkelt, men prisvärt ripasso. Fikonmarmelad fylldes på i var sin skål och jag tog röda druvor. Mums! Denna vuxliga söndagsmiddag slår nog söndagsmiddagarna med Gymnasisten (korv och pommes frites).

 

Saffranskaka och godisskål

En kungligt förnäm dessertskål.

Jag läste en del i min bok på gång. Den är verkligen, verkligen spännande. Sen känns det bra att TBR*-hyllan är påfylld med spännande julklappslitteratur. En julklappsbok beställde jag ju igår, så den är på ingång och en julklappsbok bytte jag till en annan, med all säkerhet lika bra kriminalroman. Utöver detta har jag anmält intresse att recensera Caroline Säfstrands nya bok Klubben för lyckliga slut, en bok som kommer ut några dagar efter nyår. Om jag blir recensent för den eller inte bestämmer förlaget. Av samma författare, men på ett annat förlag, recenserade jag sommaren 2018 Alltid din dotter.

Men det blev inte bara läsning igår kväll utan vi hyfsade den nyaste säsongen av The Crown genom att se de tre sista avsnitten. Mycket bra serie! Har du av nån anledning missat den, kära dagbok, så fixa ett konto på Netflix och glo. Till dessert och till The Crown åt jag en kungligt förnäm godisskål… Ja, midjemåttet ska vi tala tyst om… Alltså jag har ingen midja längre – allt buktar ut.

∼ ♦ ∼

Lucifer på bersök i sovrummet

Lucifer på sin egen filt i sovrummet.

I morse vaknade jag tidigt av mig själv. Det gör inte så mycket. Jag klev upp och gav katterna mat. Sen la jag mig en stund i slumrade lite innan det Fästmön vaknade och det blev kaffedags. En liten kille grät så ynkligt utanför sovrumsdörren att Mammisens hjärta veknade och han släpptes in. Så snällt låg han i sängen, på sin egen blåa filt, och tvättade sig, spann och sov medan jag läste ganska många sidor i Kameleonten.


Vi klev väl upp vid tio, halv elva.
Kattpottorna tömdes och frukost intogs. Annas snälla mamma ringde, dessvärre med dåliga nyheter. Nu får vi hoppas att läget snabbt förbättras.

Vi hade tidigare diskuterat ett par mer eller mindre roliga måsten som skulle göras under vinterledigheten. Ett av dem gjorde vi vid lunchtid. Inte det enklaste. Vi hoppas låta en tredje och oberoende part se på resultatet innan det fastslås.

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi grekiskt. Vi vill gärna gynna lokala restauranger och vi vill inte äta mer julmat.

Anna har fått ett erbjudande om covid 19-vaccin. Jag tror att hon tar första sprutan på tisdag nästa vecka. Det skulle kännas bra.

∼ ♦ ∼

*TBR = To Be Read, det vill säga olästa böcker


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.