Måndag kväll den 28 december och tisdagen den 29 december 2020: Människor är viktigare än saker


 Kära dagbok…

Vi åt grekiskt igår. Maten kom från Akropolis, vinet från Länna Bruk. Restaurangen har börjat göra grekiska pizzor, men det kanske vi hämtar på nyårsdagen. Som vanligt gott och alldeles för mycket mat. Det gick inte att motstå friterad camembert med glass, persilja och hjortronsylt till dessert.

 

Mini

Mini låg hos mig och tittade på Rosens namn.

Vi tittade på andra delen av åtta av nyinspelningen av Rosens namn på Svt 1. Riktigt bra, faktiskt, det tyckte även Mini som låg hos mig och tittade.

Men först fick vi tråkiga nyheter per telefon från Annas snälla mamma på kvällen. Det blev bestämt att jag skulle skjutsa henne i morse. Det gör jag så gärna, det är inget besvär. Så jag ställde mobillarmet för säkerhets skull. Även om jag vaknade före larmet i morse, sov jag som bäst framåt morgonen. Ingen bra sömn resten av natten. Så blir det ibland. Nu snurrar det en hel del tankar.

∼ ♦ ∼

Citrus på trappstegen i köket

Vår lilla hjälpreda Citrus.

I morse klev jag upp vid åtta. Jag tömde kattpottorna när jag hade gett katterna mat. Sen blev det dusch och yoghurtfrukost. En liten stund hann jag läsa innan jag skulle skjutsa Annas snälla mamma.

Hemkommen igen åt jag ett par mackor. Sen tog vi itu med att rensa tre köksskåp. Vi har haft saker lite felplacerade där. Nu tycker vi förhoppningsvis att det är lättare att både hitta och nå prylar som vi använder relativt ofta. Vi hade en liten hjälpreda som i och för sig var mest i vägen, men väldigt söt.

Annas snälla mamma tog en promenad hit och vi fick bjuda på kaffe och nåt sött till innan det blev ett hastigt uppbrott. Jag skjutsade kvinnan som är så rädd att vara till besvär en gång till. Nu är det bestämt att hon tar taxi från där hon är i skrivande stund hem i kväll. I morrn kör jag igen om det behövs. Det är så lite jag kan hjälpa till med, så lite jag kan göra. Att skjutsa är inga problem.

 

Jonas Moströms bok Kameleonten och min fot i rosa strumpa

Så himla spännande!

Fästmön och jag tog en promenad till Korgtassen på eftermiddagen. Vi behövde fylla på några livsmedelsförråd, men även köpa mat till i kväll och till nyår. Kvar att handla till nyår är tillbehör till förrätt och dessert samt grönsaker. Vi vet att vi inte ska skena till affären i ur och skur, men vi tvättar och spritar händerna och framför allt, håller avstånd.

Jag har suttit med en del viktiga papper som jag har fyllt i online, jag har betalat en räkning och uppdaterat budgeten för 2021.

I kväll äter vi kycklingpytt och stekt ägg. Sen ska jag läsa lite mer än vad jag har hunnit göra idag innan det är dags för tredje delen av Rosens namn. Både boken jag läser och TV-serien är så himla spännande, även om jag vet hur Rosens namn slutar.

∼ ♦ ∼

Hur morgondagen och resten av veckan blir vet vi inte. Det kan vara så att vi inte hinner med att ta tag i rensningen av smatten och linneskåpet eftersom människor faktiskt är viktigare än saker. Men dammsuga bör vi göra snart innan vi får astma – det räcker med att det krasmar under Tofflans toffla.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.