Måndag kväll den 23 november och tisdagen den 24 november 2020: Försöker lyssna på min kropp och själ…


 Kära dagbok…

Bitmoji Tofflan klockor

Snart en arbetsvecka i plustid på flexen.

Jag försöker lyssna på min kropp och själ, men det är inte alltid lätt. Ofta blir det några små myrsteg framåt – och sen ett hästhopp bakåt. Igår tog jag en kvarts promenad på förmiddagen i solen. På eftermiddagen blev jag nedslagen i skorna igen efter ett möte. För att inte bryta ihop totalt bestämde jag mig för att avsluta min arbetsdag klockan 16, inte 16.30. Med trist novemberväder kunde jag erbjuda Fästmön hämtning i en varm, skön och fortfarande namnlös bil. Hon nappade.

Mitt flexsaldo har skjutit i höjden och ligger på närmare 33 timmar plus. Sju timmar till och det är en arbetsvecka. Så kan jag inte ha det. Därför messade jag min chef i morse och bad om ett fem minutersamtal kring detta och lite annat. Nu börjar jag bli rädd att sjukskrivning kanske är det enda alternativet – trots att jag inte känner mig sjuk, ”bara” undanskuffad snett neråt, omyndigförklarad och generellt så där… värdelös. Min styrka glimtar till ibland. Sen dras mattan undan under mina fötter och jag faller så där pinsamt pladask. Nu tog jag inte det där ”lite annat” utan det sparades till eftermiddagen. 

∼ ♦ ∼

Måndagskvällen inleddes med matlagning. Ja det var mest Anna som lagade, jag grillade min kycklingkorv i ugnen bara. Den åt jag till spaghetti. Jag åt jättemycket, för jag kände mig plötsligt vrålhungrig.

Kycklingkorv och spaghetti

Jag var vrålhungrig igår.

 

Mini med uppspärrade ögon och öronen bakåt och min hand

Minikatten lyssnade.

Efter maten, vid kvällskaffet, ringde jag Annas snälla mamma för att höra hur dagen hade varit. Det var en dag av nya förändringar för henne, men mest för maken. Jag hoppas att det nu ska bli mycket bättre, även om sjukdomen inte kan botas. Det jag fick beskrivet för mig i luren fick mig att svära och baxna (”gamla stället”) och le och nästan gråta (”nya stället”). Minikatten lyssnade och tycktes hålla med.

Sista delen av Kanal 5:s Estonia-dokumentär började redan 19.30 och höll på till klockan 21. Den var så bra och intressant. Även om jag inte förstod och kunde tolka exakt allt som visades blev jag väldigt fundersam kring vad som egentligen har skett. Jag var inte misstänksam tidigare, men det är jag nu. Försöker makthavarna dölja nåt eller är det ren dumhet som genomsyrar flera länders agerande och regeringar..?

∼ ♦ ∼

I natt sov jag inte bra. Jag vaknade vid halv fyra och gick upp på toa. Sen tog det minst en timme innan jag kunde somna om. Runt klockan sex började jag vakna till igen och en kvart över hade jag vikt gårdagens rena och torra tvätt. Kattpottorna tömdes, Anna pussades, jag duschade, åt frukost och väckte sen Gymnasisten 7.30. Då hade jag jobbat ett tag. Strax före halv nio vinkade jag av Gymnasisten och fördjupade mig i jobb fram till klockan tio, ungefär. Bland annat gjorde jag en mall som jag kan ha nytta av i ett arbetsverktyg. Därefter tog jag dagens kafferastpromenad. Det var inte alls lika fint väder idag, men jag traskade iväg uppåt Höganäsparken. Mörkt, gråbrunt och ruggigt var det. Jag noterade lite förskräckt att vissa vattenpölar var frysta. Vi går mot vinter och min värsta årstid.


Efter promenaden ringde min chef. 
Jag gick inte in på några detaljer, men jag bad att få sluta klockan 16 varje dag. Jag bara förklarade rakt på sak att jag behöver jobba mindre än över åtta timmar om dan. Vanligen är jag på plats en kvart över sju och eventuell minustid kan plockas från mitt flexsaldo. Vidare bad jag om flexledigt på fredag. Jag behöver me-time. Utöver detta kollade jag av ledigheten kring jul och nyår och chefen står fast vid beviljandet. Hurra!

På eftermiddagen hade vi ett tredje möte kring arbetsmiljöenkäten, men nu var vi bara tre, det vill säga chefen, jag och en kollega. Utöver detta har jag också bollat informationsstress med en kollega som även är skyddsombud.

Mellan varven har jag gullat lite med katterna, svarat på mejl och chattmeddelanden med mera. Citrus hänger säkert med oss i kväll när vi ser Lyckoviken på TV. Vissa program sover hon till, andra tittar hon faktiskt på (ser det ut som). Lucifer har legat på ett av sina favoritställen – en klösbräda på vardagsrumsgolvet. Det kanske inte hade varit mitt val av viloställe, precis…

∼ ♦ ∼

Jag fick rolig post idag. Först ett brev från mitt fadderbarn Oscar, skrivet i september. Han berättade att han använde min födelsedagspeng till honom för att köpa en get och tre hönor. Sen fick jag ett paket via Bokus från Omnible med en vinstbok från fredagens dragning. Tusen tack!

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.