Måndag kväll den 16 november och Napoleonbakelsens dag 2020: Skadad för livet, inget matsvinn men kungligt och kejserligt firande


 Kära dagbok…

Vinflaska Ti amo Primitivo di Puglia

Kärleken är evig, hjärtat fullt av sår.

Det sägs att kärleken är evig, men föremålen kan växla. Nog är det väl lite så. Kär har jag varit många gånger, få gånger har min kärlek varit besvarad. I helgen som gick var det en gammal förlovningsdag som passerade. Det var nästan 30 år sen jag förlovade mig ett stenkast från där jag bor nu. Tänk så livet kan… förändras. Preskriptionstiden för gamla förlovningar är väl länge sen passerad, tack och lov. Som ung gör en misstag. Det händer att en får sota för dem även längre fram i livet – eller hela livet. Jag vet bara att detta misstag kostade mig tilliten till kärleken, förmågan att tro på att nån kan älska just mig. Konsekvensen av detta är att jag hela tiden går och väntar på att bli sviken – av nån yngre förmåga, av nån person med högre status och inkomst och/eller av nån med större ambitioner än jag själv, ungefär. Skadad för livet, in i döden går jag med ett hjärta fullt av sår. Har det inte läkt på 30 år lär det inte läka nånsin. 

Tänk att jag skrev om det här, jag som inte får skriva om det? De som vill censurera mig är många, få lyckas… Och ibland låter jag somliga tro att de lyckas.

∼ ♦ ∼

Pizzaslicar och sallad

Pizzaslicar och sallad blev min måndagsmiddag.

Inget anmärkningsvärt inträffade för min del på måndagskvällen. Jag fick ju ett litet paket via brevbäraren genom brevinkastet, men Fästmön var och hämtade sig ett stort paket. Vi åt lite rester till middag, medan Gymnasisten fick nylagat. Anna åt min kalkon som var över från helgen och jag åt hennes pizzaslicar och pizzasallad som var kvar sen söndagen. Allt för att minska matsvinnet. Genom att berätta om det här visar jag även folk som tycker att vi lyxar med mat att vi faktiskt gör det – men bara ibland. Och vi äter upp vår mat, framför allt. Det är viktigare än att välja bort viss mat, tycker jag.

Lite senare på kvällen tog vi var sitt glas vin ur flaskan i inläggets inledning. Det är ett ganska billigt vin, men inte dåligt för det. Och så är flaskan så vacker med sitt keramikhjärta på. Till vinet grävde vi fram några ostar som legat i kylen ett tag, några kex samt röda vindruvor. En liten måndagsfest, helt enkelt. Det kan jag säga att vi behövde, för vi tittade på Femmans dokumentär om Estonia. Om en inte var misstänksam tidigare så blir en helt klart det nu. Vad var det som hände egentligen och hade färjan militär last?

∼ ♦ ∼

Tisdagen jag vaknade till blev så småningom ljusare än måndagen. Solen tittade fram på morgonen och temperaturen steg från cirka fem grader till en nio, tio. I morrn ska det regna, enligt väderappen, och på torsdag kan vi förvänta oss snö. Inte förvånande egentligen med tanke på årstiden, men jag slipper gärna snön. Det ska bli både läskigt och spännande att testa hur nya bilen funkar ihop med snö och halt väglag.

Mini i Djungelrumsfönstret

Mini undrar om det verkligen ska snöa på torsdag.


Jobbmässigt var dan annars ganska seg.
Sen fick jag en signal om att ett viktigt regeringsbeslut ännu inte har fattats. Då vaknade journalisten i mig, jag fick lite lust att jobba och jag började luska.

Jag tömde kattpottor, sopor och diskmaskinen, de två senaste göromålen skedde på min förmiddagsrast. Detta medan somliga mest latade sig…

Citrus på fällen i soffan

Somliga latade sig mest idag… Citrus sver på sin favoritplats.

 

Lucifer i zebrafåtöljen

Kung Lucifer slipper julklappshetsen.

Jag försöker fixa med en del julklappar i god tid. Det är inte det lättaste när en inte kan gå i affärer och försöker näthandla i smyg. En vill ju liksom kolla runt lite vad som finns. Idag har jag i alla fall skickat iväg ytterligare en beställning. Jag tror nämligen att det är extra viktigt att vara ute i god tid i år. Med tanke på pandemin gissar jag att majoriteten handlar på nätet, nämligen. Föreställ dig kaoset som blir på vårt sedvanliga paketutlämningsställe där det redan är lite… kaotiskt ibland med få personer som jobbar, få personer som jobbar som talar och förstår svenska och långa köer.

Även Anna fixade en del klappar idag, vad jag förstod. (Här smyger vi på varandra, som sagt.) Det är bara familjen Katt som slipper julklappshetsen. Kolla kung Lucifer i Zebrafåtöljen formerly known as Farfarsfåtöljen!

∼ ♦ ∼

Och givetvis har vi inte glömt bort att fira Napoleonbakelsens dagDet var lite surt att vi missade Smörgåstårtans dag, men det får vi kanske ta igen i helgen. Napoleon för dagen kom givetvis från Butiken på hörnet. (Gymnasisten ska få annat smaskens efter kycklingmiddagen och Tisslingarna fick smaka var sin fingertopp grädde.)

∼ ♦ ∼

I kväll ser vi Lyckoviken på TV3. Gratis. Sen ska jag försöka läsa ut min bok på gång (<== bra julklappstips, avslöjar jag härmed) och även hinna bläddra i Antiktidningen. (<== bra julklappstips, säger jag som är mångårig prenumerant.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Måndag kväll den 16 november och Napoleonbakelsens dag 2020: Skadad för livet, inget matsvinn men kungligt och kejserligt firande

 1. Mösstanten skriver:

  Napoleon var min pappas favoritbakelse. Hur kan du hålla reda på alla dagar? Eller nästan.

  Gilla

 2. Mösstanten skriver:

  Äsch, nu hittade jag en lista med temadagar. Det fanns till och med temadagens dag.

  Gilla

 3. Måndagsfest, det är ju ganska bra tycker jag, att starta veckan lite trevligt 🙂

  Jag har också tittat på Estonia… nånting är väldigt skumt.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.