Torsdag kväll den 12 november och fredagen den 13 november 2020: Äntligen fredag i mörka november!


 Kära dagbok…

Som jag så ofta har skrivit här tidigare…

Ӏntligen fredag!

Novembermorgon

Novembermorgon…

Det är liksom vissa fredagar som är extra varmt välkomna. Idag är en sån dag, trots att det har varit fredagen den 13:e hela dan. Nu väntar för mig två lediga dar när jag högaktningsfullt kan skita i allt ont jobbet och vissa människor där gör mig. Fästmön, däremot, var inte sprudlande igår. En ledig dag är för lite tid för återhämtning och idag inräknat var det fyra arbetspass/-dagar på raken. Och det är tungt just nu för alla dem som jobbar med vård och omsorg – jag behöver inte förklara varför.

Tungt är det också så här i mörka november. En borde ge sig ut när det är ljust, men det är inte alltid en har möjlighet till det. Jag var ju ledig igår eftermiddag. De fyra lediga timmarna tillbringades bara lite utomhus, mest inomhus eftersom jag utförde ett antal ärenden.

Fredagsfrukost

Fredagsfrukost.

Problemet är också att det nästan aldrig är ljust ens under dan. Lamporna är tända på morgonen fram till klockan nio, ungefär. Sen måste en oftast tända igen nån gång efter lunch. Även idag hade jag ett ärende som gav mig tillfälle att gå hemifrån. Till det fick jag ta min lunch i anspråk. Skönt var det i alla fall att kunna köra tre maskiner tvätt här uppe i lägenheten under arbetstid. Tvättmaskinen sköter sig själv när den väl är laddad och startad och att hänga tvätt kan en använda sina fikaraster till. Som det är nu fikar jag annars mest framför datorn medan jag jobbar.

Vardagsfrukostarna, däremot, är heliga. Då jobbar jag inte utan tar det lugnt och ger mig gott om tid att äta min yoghurt, dricka mitt morgonkaffe och läsa en stund. Boken jag läser på bilden är realistisk och otäck, men bra. På helgerna är frukostarna annorlunda. Om jag är ensam glömmer jag ofta bort att äta tills jag börjar frysa, tittar på klockan och ser att det är lunchtid. Är vi två brukar Anna styra upp det hela, medan jag som vanligt rotar i kattpottorna.

∼ ♦ ∼

Fredrika av Baden målad av Joseph Karl Stieler

Fredrika av Baden, här målad av Joseph Karl Stieler, står på tur att se på och lära sig mer om.

Igår kväll hände inte särskilt mycket. Jag kollade på nåt mördarprogram på TV3 och av solidaritet höll jag mig vaken till midnatt för att se reprisen av Lyckoviken. Betala extra för att glo på TV-program i efterhand via en dator gör jag inte. I kväll eller senare i helgen ser vi Drottningarna, som gick samtidigt som mördarprogrammet, men på TV4 som har gratis streaming av detta program.

Trots den sena timmen igår vaknade vi som vi skulle i morse. Annas mobillarm är så satans högt att en tror att kriget har kommit. Några katter hörde jag inte alls sjunga tidigt, alltid något. Som synes på den första bilden i det här inlägget var morgonen mörk och fuktig. Gråmörkret höll i sig hela den här dan också. Inte så piggt…

Familjen Katt är kanske också påverkad av mörkret. Två av tre kissar sov mest under min arbetsdag. Det var bara lilla Citrus som periodvis rullade flaska i köket. Anna har tillverkat en leksak som framför allt Citrus kan hålla på med i timmar. I en liten PET-flaska har Anna gjort ett hål. Vi fyller på då och då med torrisar i flaskan och sen kan katterna buffa och knuffa på flaskan så det ramlar ut godbitar.

 

∼ ♦ ∼

På lunchen blev det en tur ut på ärenden till Kvarnen. Bland annat skulle jag handla vin och sända ett paket i retur för Annas räkning. Det blev fyra röda italienare som följde med hem. De två mittersta flaskorna kostar 99 spänn styck, medan vinet längst till vänster kostar 149 och det längst till höger 109. Det vänstra vinet var ett tillfälligt specialsortiment och gjorde mig nyfiken. Jag köpte också med mig en plastad förpackning med räkor, kräftstjärtar och krämig pasta. Det blev perfekt att äta vid datorn. Dessutom var lunchen förvånansvärt god.

∼ ♦ ∼

Jag har sett ett, kanske två tänkbart/a ledigt/a jobb att söka. Ett av dem ligger inte direkt på gångavstånd från hemmet, men vad 17 gör det idag när jag ändå bara jobbar hemifrån? Blir det lättnader och smittspridningen minskar har jag ju numera dessutom en fungerande bil och behöver inte åka buss. Det andra innebär resor i landet, vilket ju inte är aktuellt just nu. Ett av jobben är lite av en tjänst som skulle kunna vara livsfarlig eftersom den kombinerar två typer av yrken. Det andra jobbet har med böcker att göra, men är på konsultbasis. Mycket att tänka på här…

∼ ♦ ∼

I kväll? Tja, jag gissar att vi äter nåt gott och att jag kanske läser. Lugn kväll, som vanligt, för Anna börjar tidigt i morrn. Som tur är slutar hon ganska tidigt också.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdag kväll den 12 november och fredagen den 13 november 2020: Äntligen fredag i mörka november!

  1. Mösstanten skriver:

    Trevlig helg önskar jag dig!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.