Lördagen den 7 november 2020 och tolfte förlovningsdagen: Som vanligt i ett nafs och kanske Drottningar på vår tolfte förlovningsdag


 Kära dagbok…

Stekt kyckling potatisklyftor sallad sås vin

Jag kunde äta middag igår utan att få mer ont i magen.

Igår på lördagskvällen började min mage återgå till att vara mer normal, det vill säga sluta göra ont. Aptiten kom tillbaka i ett nafs (!) och nafsade gjorde jag – på allt möjligt. Men framför allt åt jag ordentlig mat, lagad av Fästmön, förstås. Stekt kyckling, potatisklyftor, lite sås, färska grönsaker och ett glas vin blev min middag. Lite senare åt jag två rader choklad och avslutningsvis en mindre skål med cheez snowballz. Så ja. Allt är som vanligt, såväl min mage – som min kosthållning.

Resten av kvällen såg jag Grantchester på TV, sista avsnittet för säsongen. Äntligen kunde Leonard komma ut bland dem han gillar.

Sen blev det racerfart, för den trettonde boken om polisen Malin Fors, även den med HBTQ-tema, blev spännande. Fast jag räknade ut ett och annat i förväg, medan vissa saker inte alls var som jag trodde. Det jag insåg var i alla fall att Mons Kallentoft nu baske mig måste skriva en fjortonde bok om poliserna i Linköping.

Den bok jag högg därefter nätshoppade jag samtidigt som boken ovan. Äntligen har Mian Lodalen skrivit en ny bok. Den är en lesbisk kärlekshistoria, baserad på verkliga händelser. Dessutom är boken den första delen i en planerad serie om HBTQ-kärlek från cirka 1910 till 1970-talet. Hurra!

Böckerna Satanskäftarna och Lisa och Lilly

Bokbyte från en bok om HBTQ-mord till en bok om L-kärlek.

∼ ♦ ∼

Lisa och Lilly med Toffle och Miffle på kaffemuggen

Med Lisa och Lilly i sängen och Toffle och Miffle på kaffemuggen.

Även i morse fick vi sova ganska länge. Det var Citrus som väckte oss med några hesa skrik och svaga krafsningar på sovrumsdörren. Idag är det Annas och min tolfte förlovningsdag. Vi hade tänkt fira på lokal, kanske med nåt paket, men… ingenting. Vi bestämde oss för att vara kloka. Denna lediga dag började som alla andra lediga dar, det vill säga med läsning och kaffe på sängen. Fast nånting ville vi ändå hitta på, dagen till ära. Vi bestämde oss för att ta bilen och åka till Annas ex (!) – för att hämta Gymnasistens nya vinterjacka som han som praktiskt (not!) hade glömt ute i Förorten på höstlovet. Tur att jag har bil och tur att jag gillar att köra.

 

 

Fula fåglar på Fullerö

Fula fåglar på Fullerö. Eller i alla fall rätt roliga.

På vägen tillbaka till stan stannade vi till vid Fullerö. Där var folk ganska duktiga på att hålla avstånd. Vi såg många saker, bland annat leksaksbilar med belysning och tomtar i (vill ha!) och några fula fåglar (ville inte ha!).

Jag köpte en ny ljusslinga till vår balkong och så inhandlade vi en blomma, en fin tvål och en söt tomte till Annas snälla mamma. Vi kompletterade med lite choklad också, för vi tyckte att hon behövde muntras upp.

Grejorna till Annas snälla mamma sprang Anna upp med. Jag cirkulerade med bilen, för nån besöksparkering fanns inte ledig. Dessutom hade vi inte aviserat vår ankomst och jag tänkte att det kanske var bra att bara dottern gick upp.

Därefter styrde vi bilen till Ulva kvarn. Det var som sagt en solig tolfte förlovningsdag och vi behövde få dagsljus. En bod var vi inne i och så besökte vi diversehandeln, men vi köpte ingenting. Vi träffade på att par bekanta, vilket förstås var jätteroligt.

Innan solen hann sjunka knäppte jag två wefies. På den ena ser vi inte kloka ut med gapande munnar. På den andra bilden har vi stängt käftarna och åtminstone Anna ser söt ut och strålar ikapp med solen.


Innan vi åkte hem köpte vi med oss tre kokoskakor.
Vi hade ju Gymnasisten Main street och det skulle ha känts taskigt att vräka i sig fika i Ulva utan att han fick nåt. Kokoskakan med kaffe till gjorde att jag orkade gå ett varv med Helvetesmonstret* och skrämma katterna.

Kokoskaka till eftermiddagskaffet

Kokoskaka till förlovningskaffet.

∼ ♦ ∼

I kväll blir det nån enkel middag och för oss tanter/kvinnor kanske tredje delen av Drottningarna. Passar bra så här vår tolfte förlovningsdag, tycker jag.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördagen den 7 november 2020 och tolfte förlovningsdagen: Som vanligt i ett nafs och kanske Drottningar på vår tolfte förlovningsdag

  1. Mösstanten skriver:

    Grattis till tolvårsdagen! Ett trevligt par ser det ut som, och en trevlig dag.

    Gilla

  2. Grattis till er på 12 årsdagen !!

    Det blev ju en liten fin utflykt ändå, och lite gott till kaffet är väl aldrig fel 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.