Måndag kväll den 19 oktober och tisdagen den 20 oktober 2020: To be continued yet a while..?


 Kära dagbok…

Det var så tungt igår och jag var så jävla skör. Jag hatar att vara skör, jag hatar att inte stå upp för mig själv och ge svar på tal. I stället bryter jag ihop lite grann och gråter. Vart jag mig i världen vänder blir jag stucken av taggar. Det tycks omöjligt att hitta en fristad. Nånstans där jag bara kan få vara. Sen försöker jag reparera, men för varje ord jag lagar med går jag själv sönder. Vittrar sönder i småbitar inifrån. De råd jag har fått från olika håll är att lämna. Det blir nog så, förr eller senare. Bara det att såsom jag är uppfostrad så lämnar en inte hur som helst. To be continued yet a while…

∼ ♦ ∼

Casteloro Valpolicella Ripasso Superiore 2018

Luktade bränt gummi, hade kort eftersmak, men får ändå högt Toffelomdöme.

Jag dammsög igår kväll för det skulle ju komma gubbar och justera våra radiatorer (element) idag. Då tycker Fästmön att det ska vara hyfsat städat. Jag tycker att man städar efter hantverkare. Nåja, jag behöver nog inte oroa mig, städa efteråt får jag säkert göra också. Gubbarna som kom sket totalt i städning, kan jag meddela.

Det blev en stunds avkoppling framför TV:n i alla fall. Sista avsnittet – fast nu blir det inte det sista, hurra! – av Det sitter i väggarna och sen ett läskigt program om mördare. Till detta ett glas vin, några bitar ost, kex och röda druvor – min kvällsmat. Vinet var ett ripasso av årgång 2018 som luktade bränt gummi, tyckte både Anna och jag. Eftersmaken var kort. Jag har tidigare druckit årgång 2017 och det fick högt, men inte högsta, Toffelomdöme. Ungefär som denna senare årgång, då.

∼ ♦ ∼

Minus två komma en grader

Inte mig emot att stanna hemma när det är minusgrader.

Det blev lite förändringar den här tisdagen. Vi skulle få hem hantverkare. Eftersom Anna har varit hemma med ryggont och dessutom hade ledig dag idag verkade allt OK. Vi behöver nämligen ha lite koll på katterna när det är hantverkare i faggorna. Idag skulle husets element (radiatorer) justeras mellan klockan tio och tolv. Nu visade det sig att Anna behövde hjälpa sin snälla mamma, så jag fick styra om i schemat och jobba hemifrån. Inte mig emot med tanke på de grader termometern i köket visade när jag hade klivit upp ur sängen… Hantverkarna kom nån gång vid halv elva, luftade elementen, kollade att de funkade och skrämde katterna. Det hela tog ungefär en halvtimme.

Redan tio över sju satt jag vid datorn och jobbade. Jag hade ganska många mejl att plöja igenom efter att jag hade varit borta ungefär ett dygn. Lustigt, men så snart jag är borta tycks det hända en massa saker – som i sin tur renderar i en massa e-post. För att inte tala om irritation och frustration…

Höstträd utanför hemmet

Rätt skönt på sätt och vis att jobba hemifrån idag.

Redan igår upptäckte jag att jag hade blivit utanför igen i ett jobb. Jag tog upp det med min chef. Sen tog han tag i det, uppmanade mig därefter att kolla vem som kontaktat vem, vilket jag gjorde. Och så lät jag det rinna av mig. Men redan inom en timme insåg jag att jag inte hade blivit kallad till ett möte i ärendet och hela mitt larmsystem slogs på. Idag upptäckte jag att en stridsvagn hade gått fram och nedtecknat självklarheter för vissa av oss som har jobbat ett tag. Asså, jag går snart i bitar av frustration. Varför ska somliga lägga sig i detaljer inom mitt område när de har helt andra arbetsuppgifter, uppgifter som främst handlar om övergripande ting? Det blir allt svårare för mig att inte bara göra ett bra jobb, utan att jobba överhuvudtaget. To be continued yet a while..?

Det var i alla fall skönt på sätt och vis att jobba hemifrån idag, även om jag underlättar för dem som vill utesluta mig på jobbet och trots att jag känner att jag ”är i vägen” lite här hemma också. Jag försöker göra en del nytta emellanåt. Inte för att jag ska få uppskattning utan mest för egen del. Ordning lindrar ångesten.

Lunchen blev lätt. Jag gjorde varma koppen sparrissoppa, rostade bröd och åt ett ägg som Anna hade kokat åt mig i morse. Min bordsdam var väldigt söt, men se smulor från den rikes bord osten vi har just nu gillar hon inte. Det blev PET-flaskan med torrisar i stället.

∼ ♦ ∼

På eftermiddagen blev jag påmind om att jag måste sluta klaga. Jag fick brev från mitt fadderbarn Oscar i Uganda, ett brev han skrev i maj. Jag fick veta att hans mamma gick bort i december förra året i aids och att han nu bor hos sin mormor. Han går inte längre i skolan. Skolorna är stängda på grund av covid-19. I Uppsala län infördes idag lokala restriktioner för två veckor framåt.Varför gnäller vi så? (Men skönt att min arbetsgivare har tänkt om vad gäller de två sista grupperna i programmet jag själv tvingades iväg på förra veckan.)

∼ ♦ ∼

Dessutom fick jag middag i kväll. Rester från igår. Mat lagad från grunden. Dillkött gjort på kyckling. Och med det tar jag kväll.

Dillkött gjort på kyckling

Dillkött gjort på kyckling, från grunden. Dock inte av mig, givetvis.

∼ ♦ ∼


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndag kväll den 19 oktober och tisdagen den 20 oktober 2020: To be continued yet a while..?

  1. Louise Baumgärtner skriver:

    KRAM❤️

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.