Lördag kväll den 17 oktober och söndagen den 18 oktober 2020: Mest lugn, men liiite upphetsad


 Kära dagbok…

Lördagen blev lugn. Jag var ensam på eftermiddagen och det var rätt skönt. Jag fick tid att fixa några saker bara för mig, bland annat på stan. Men så beställde jag också en ljuständning på Allhelgona för mamma och pappa. Det är Fonus som har denna förnämliga tjänst. Och det kostar ingenting. Nu hade jag kunnat tänka mig att betala, för det är inte pengarna som är problemet utan avståndet. På webbplatsen kan den som inte kan gå till sin grav själv göra en beställning av ljuständning under Allhelgona. Man fyller i ett formulär och anger gravplats (nummer och kvarter samt kyrkogård) etc och vem man vill att ljuset ska tändas för. Vidare anger man sitt mobilnummer. När Fonus har tänt ljuset kommer ett sms med bild. Vilken förnämlig tjänst. Tusen tack, Fonus! 

Ljus i minneslunden på Gamla kyrkogården

I år ska mamma och pappa få ett ljus på graven till Allhelgona.


I morgon måndag är det för övrigt min pappas födelsedag.
Han skulle ha fyllt 93, men han blev bara 78. Älskad, saknad, men aldrig, aldrig glömd!

Pappa

Min pappa skulle fylla 93 i morrn.

∼ ♦ ∼

Lördagskvällen blev också lugn. Jag gick och mötte Fästmön vid Korgtassen och så köpte vi goda ostar till middag. Ostarna intogs med söta, stora druvor och ett gott vin av årgång 2013. Lite ostbågar på det, några bitar choklad, Poirot och Grantchester på TV. Sen var det god natt före klockan 22 för min del.

 

∼ ♦ ∼

Ett kallt fall och kaffe på sängen

Söndagsmys.

Söndagen började ännu tidigare än lördagen. Och det är ingens fel – mer än Annas rygg, förstås. För den gjorde sig så kännbar att hon inte kunde gå och jobba. Min rygg, däremot, är bättre idag. Det gick inte att somna om eftersom hon varit uppe. Jag vaknade också. Till sista fanns ingen annan lösning än att fixa kaffe på sängen. Jag låg och läste min deckare på gång och den är precis så bra och mysig som jag hade hoppats på. 

Särskilt många knop har jag inte gjort idag. Jag har tagit reda på gårdagens tvätt i och för sig och det var massor att vika, stoppa in och lägga i strykhög. Kattpottorna tömde jag och efter frukost och dusch bäddade jag. Det är sånt som är lite svårt att göra när ryggen bråkar. Jag har skrivit en del och även kört ytterligare en maskin tvätt så att Gymnasisten, som har fått en ny och varmare jacka idag, även ska kunna ha på sig rena brallor till skolan i morrn. Belöningen blev en fantastisk liten godsak från Landings.

Bakelse från Landings

En fantastisk liten godsak från Landings.


Till söndagsmiddag beställde vi hem pizza från Gamla Uppsala Foodcourt
Idag blev det alla rätt och pizzorna var jättegoda. Jag åt för första gången en kycklingpizza som heter Favorit.

Pizza Favorit från Gamla Uppsala Foodcourt och Staropramen

Pizzan Favorit kan bli en ny favoritpizza.

∼ ♦ ∼

Resten av söndagen förlöpte mest… lugnt. Men erkännas ska att jag blev liiite upphetsad när jag fick veta att det är en spännande ny bok på väg till mig för recension, den tredje boken i en serie. Yes, yes, yes, mina förväntningar är höga!

∼ ♦ ∼

För övrigt var det inte bara jag som tog det lugnt idag. Familjen Katt tog det nog lugnast av oss alla. Så här såg det ut på eftermiddagen.


Och PS!
Missa inte sista avsnittet för säsongen av Bröllop, begravning och dop i kväll klockan 20 i TV4!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.