Fredag kväll den 9 oktober och lördagen den 10 oktober 2020: Thai och litteratur, mest


 Kära dagbok…

Igår kväll blev det thailändsk middag på Koh PhagnanJag trängdes med delar av Fästmöns familj runt ett bord som krävde att en var hyfsat vig, rätt nykter och inte led av benskörhet. Samtliga som deltog i middagen klarade sig dock helskinnade. Tack för att jag fick vara med! 

Fortune cookie Care and diligence

Tänkvärda ord i min fortune cookie.

Upplyst bro över Fyrisån

Det närmaste Allt ljus på Uppsala 2020?

Drycken var söt, maten god men inte tillräckligt mättande och desserten var… lite för mycket. Jag går definitivt tillbaka igen, fast då skippar jag nog drinken. Min pappa gjorde den bästa whisky sour jag har smakat och det här var långt ifrån hans klass. Vi fick dessutom vänta väldigt länge på våra drinkar, så det var lite synd att de inte riktigt var värda väntan. Maten var god, som sagt och fick helt godkänt, men jag hade gärna ätit scampin på en flat tallrik och inte ur en skål. Jag drack en Singhaöl till maten.Till dessert tog jag cheesecake. Den smakade mycket ost. För övrigt var den lite för mycket av det mesta, för på fatet fanns såväl frukt som både glass och grädde. Notan blev i högsta laget, tycker jag.

Efter maten skildes våra vägar åt och jag gav bort två kramar till ett par som jag tycker mycket om. Jag blev dessutom extra glad att Biografmaskinisten var med, vi ses inte alltför ofta numera, tyvärr. Nåt ljus på Uppsala blir det inte i år, men vi fotade i alla fall ett ljus under en av flodens broar innan vi gick hem, Anna och jag. I stället för att ta nån mer drink nånstans på stan hyfsade vi vinflaskan jag fick av Annas snälla mamma i onsdags. Ända till klockan var nästan halv ett satt vi uppe och pratade och drack vin.

∼ ♦ ∼

Idag sov vi ungefär till klockan åtta. Lite hade vi varit uppe tidigare. Jag gav familjen Katt frukost vid halv sju-tiden. Men sen fixade Anna kaffe och vi låg och läste en stund. Jag läste de sista sidorna ur en bok av en Ulrika och bytte till en bok om bland annat en Ulrika.

Efter en stund hördes ett ynkligt pipande utanför sovrumsdörren. Vi kände oss extra snälla idag så vi släppte in den fyrbenta, pälsklädda pojken. Han purrade under sin filt och han njöt ovanpå den också. Jag blir så lugn. En helt underbar kattpojke, Lucifer!


Efter dusch, frukost och samtal med Annas snälla mamma 
tuffade vi iväg i nya bilen för att handla mat och dryck.  Därefter tittade vi in på två second handställen, Helping Hand och Erikshjälpen. När vi kom till Röda korset vände vi och körde ut igen – det var en lång, ringlande kö utanför porten.

På Helping Hand såg vi en säng som vi ville ha, men tyvärr har ju inte nya bilen nån dragkrok. Och även om den är lång, får en dubbelsäng inte plats i den. Jag såg dessutom en Billy rödbrun bokhylla… Helt lottlös kom vi inte från loppisturen dock. Jag fyndade en Orreforsljusstake som passar till ett par av mina skålar samt två spännande böcker på engelska. När det gällde maten och drycken som inhandlades fokuserade jag som vanligt på drycken: fyra italienare och lika många Staropramen följde med hem.

Innan vi kom hem körde vi vilse i Fålhagen, men till sist nådde vi Nya Tokerian där vi köpte två stora lådor kattmat samt kompletterade vårt gofika som vi intog när vi packat in och upp och diskat och bara äntligen kunde slå ner våra rumpor i fåtöljerna.

∼ ♦ ∼

I kväll äter vi kyckling och potatisgratäng samt dricker ett gott rött vin till. Vi är ensamma med familjen Katt i helgen ända till i morgon kväll. Planerna för morgondagen är att åka till Slottet och fixa det sista samt leverera fler böcker till Annas snälla mamma.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.