Lördag kväll den 10 oktober och söndagen den 11 oktober 2020: Mat, dryck och sista skörden


 Kära dagbok…

God mat och gott vin, en söndagseftermiddag hos Annas snälla mamma och sista skörden från Slottsträdgården. Det är summa summarum av gårdagskvällen och dagen. Det har varit en både bra och skön helg, men samtidigt med en viss oro. Vi försöker hjälpa så gott vi kan. Allt kan vi dessvärre inte råda över. Idag har till exempel Fästmön försökt installera en router åt sin mamma utan gott utfall. Sånt kan göra en nipprig. Sjukdom är det värre med, det kan vi inte göra så mycket åt mer än stötta och hoppas på det bästa.

Oskarp bild på mina ben och köksgolvet

Glömsk och lite oskarp igår kväll. Det är mina ben som skymtar och vårt köksgolv.

Igår kväll åt vi tunt skivad kyckling som Anna stekte. Till den hade vi vitlökssmör och hot béarnaisesås samt potatisgratäng och grönsallad. I glasen slog jag upp en alldeles förträfflig ripasso. Kaffe och hasselnötslikör intog vi i Salen efter maten och lite senare blev det både lördagsgodis och var sin ostassiett (glömde fota!) samt resten av vinet, faktiskt. Även igår höll vi oss vakna till efter midnatt. Ett TV-program såg vi och det var Grantchester. Sen slöglodde vi lite på nåt gammalt Morden i Midsomeravsnitt. Jag tror att jag har sett alla, men minnet är kort och detta avsnitt mindes jag inte alls. En kan summera kvällen med bilden här intill: jag är lite glömsk och oskarp. Inte ens bra foton kan jag ta. Men jag är rätt snäll ibland.

∼ ♦ ∼

Boken Luften är fri och kaffe på sängen

Söndagsstart.

Idag vaknade vi också runt klockan åtta. En tycker att en har så gott om tid och kan ta det lugnt, men plötsligt hade jag läst nästan 100 sidor, druckit två muggar kaffe och klockan blivit tio. Jag ringde Annas snälla mamma och kom överens om när vi skulle dyka upp. Efter frukosten tog jag ett varv med dammsugaren – jag hade dammat igår medan Anna lagade mat. Dusch, tandborstning, linsistoppning och påklädning… sen var vi i flygande fläng på väg i nya bilen. Fem deckare och boken jag läste ut senast fick följa med, för det känns bra att förse Annas snälla mamma med bra läsning.

Vi fick ursmarrig toscaäppelkaka med vaniljsås samt kaffe hos Annas snälla mamma. Sen fixade Anna en del datorgrejs. Allt gick att göra utom att installera routern. Men de har en annan internetleverantör också, bara det att denna var trådlös och skulle underlätta rent praktiskt. Jag tror säkert att Anna kan lösa det hela om hon får göra ett nytt försök.

Innan Anna, jag och nya bilen for hem till Main Street åkte vi till Slottsträdgården. Jag skördade mina sista tomater. Många var helt gröna, andra övermogna, men några hamnade faktiskt i kvällens sallad.


Till söndagsmiddag åt vi rester från igår
– och ändå blev det kyckling över som jag ska få äta till lunch i morgon när jag jobbar hemifrån. Jag öppnade ett sangiovese som vi har druckit tidigare. Det var lika gott i kväll som sist. Efter maten blev det kaffe och var sin mindre bit toscaäppelkaka som Annas snälla mamma skickade med till Gymnasisten oss.

Nu väntar vi hem Gymnasisten, som har varit hos sin pappa i helgen, när som helst. Klockan 20 ska vi se tredje delen av Bröllop, begravning och dop.

∼ ♦ ∼

Den kommande veckan blir konstig. Jag jobbar hemifrån måndag, tisdag och onsdag och på torsdag åker jag till Söderfors för att delta i ett program. Jag åker under protest, för att det är obligatoriskt och tvingande. Jag åker med vin i bagaget för att stå ut. Tyvärr ska jag åka buss dit och bävar för åksjukan, men det är nog det jag behöver frukta minst. Det är inte klokt och vettigt att min arbetsgivare utsätter mig och mina kollegor för detta – fan, det råder en pandemi. Nån som har missat det???

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 10 oktober och söndagen den 11 oktober 2020: Mat, dryck och sista skörden

  1. Låter som ni haft en bra helg, men gott på fat och i glas 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.