Tisdagen den 29 september 2020: Uppdateringar, bonus och rabatter


 Kära dagbok…

Min servettring svartvit

Jag drack inte vin igår och jag använder tyvärr inte längre linneservetter och min servettring i silver när jag äter middag.

Jag vill klargöra en sak från gårdagen: jag drack inte vin till maten. Det jag gjorde var att jag återanvände ett foto från lördagen – jag åt ju samma mat igår. Igår drack jag bubbelvatten utan alkohol till. Men jag kunde inte ta nån bild just då, eftersom båda mina mobiler fick uppdaterade system. Det tog sin lilla tid, för det var en stor uppdatering. Jag har inte hittat några buggar än och när jag läste om systemuppdateringen såg jag att den ska vara förvånansvärt (!) buggfri. Kan skälet vara att utvecklarna har arbetat på distans dvs troligen hemifrån? Det blir faktiskt färre störningsmoment då – om en är ensam hemma. Är en inte ensam hemma vill en kanske hellre hänga med dem som är hemma än vid datorn. Då måste en ta till självdisciplin.

Reflex Vi är varandras arbetsmiljö

Ligger mycket i detta! Reflexen fick vi när vi flyttade till Segerstedthuset. Det var så viktigt då att visa varandra respekt. Så är det inte numera.

 

Citrus spanar efter en fluga

Citrus och de andra ska få mat. Men extra protein i form av en fluga tackar den lilla inte nej till.

Jag jobbade hemifrån även idag, men i morrn och på torsdag ska jag till jobbet och jobba. Torsdag efter jobbet är vi en fyra, fem pers som ska äta middag tillsammans. På fredag förmiddag jobbar jag hemma och sen kommer vännen FEM till lunch och då ska jag vara ledig resten av dan. Lite tråkigt är att hon inte kan bo hos mig medan hon är här, men samtidigt föredrar både jag och förnuftiga gäster att ha en viss distans – det råder en pandemi, remember..? Vännen FEM är väldigt kattkär, men tål dessvärre inte familjen Katt så bra. Ytterligare ett skäl att hon bor på hotell lite längre bort på Main Street. Det ska bli så underbart att bara mest göra roliga saker i helgen och strunta i hushållsarbete. Det enda jag har åtagit mig i den vägen är att köpa fyra lådor kattsand. Sen måste jag förstås tömma kattpottor och ge katterna mat. Extra protein i form av flugor och andra insekter tackar katterna inte nej till, men det räcker ju inte i matväg. Citrus får sitt sista penicillin oralt på torsdag morgon, men penicillinsalvan ska hon ha ytterligare en vecka. I morse gav jag henne båda och det gick bra. Gäller bara att ha koll på vad hon ska ha i munnen och vad som ska hamna på såret så det inte blir tvärtom…

Citrus på orange filten i balkongsoffan

Den lilla sjuklingen vilar på sin orange filt efter frukost, penicillin och salva.

∼ ♦ ∼

Vardagsfrukost med boken Önska kostar ingenting

Vardagsfrukost med min bok på gång.

Somliga var trötta och sena i morse, andra fick sova en och en halv timme längre. Jag gick upp som vanligt, det vill säga strax efter klockan sex. Mobillarmet står på 6.15 på vardagar, men jag vaknar alltid tidigare. Denna dag hade jag lite ont här och var, bland annat i en fot och i en höft. Sen nös jag flera gånger och hoppas förstås att det inte är nåt helvetesvirus så att jag inte kan träffa min äldsta vän i helgen. Visserligen ringde jag Annas snälla mamma igår och pratade en stund och jag pratade med Gymnasisten när han kom hem från skolan och med Anna. Men jag har ett överskott av prat inuti som vill ut. Katterna svarar inte så bra.

Jag intog frukost vid köksbordet i sällskap av min bok på gång. Sen kom Citrus ut och la sig på en av köksbänkarna – i perfekt höjd för salvsmörjning. Men det är inte helt enkelt och hon är väldigt misstänksam så snart Fästmön eller jag närmar oss. Saxen som vi klipper tovor med vet hon precis vad den är till för och hon springer så snart hon ser den. Det är väl inte det att det gör ont, för vi klipper ytterst försiktigt i pälsen. Snarare handlar det om att hon vet att hon blir fasthållen och det gillar hon inte.

Mästergranskarna

Åhlénserbjudanden, ett fall för Mästergranskarna?

Tråkväder idag igen, grått, disigt och fuktigt. Det passade bra att tråkjobba då. Och tvätta lite mer efter att jag tagit hand om gårdagens rena och torra tvätt. Kattpottorna har jag tömt två gånger. Men jag har också läst lite mer om systemuppdateringen och vad en kan ha den till. Jag har ju en tjänstemobil och det är bra att till exempel kunna förenkla saker. Eftersom jag har samma modell privat behöver jag bara kika en gång och lära mig, det har ju med jobbet att göra. Sen att bonusen blir att jag lär mig även privat gör ju inget.

Annat om bonus och rabatter handlar om Åhléns. Jag har varit med i deras medlemsklubb länge. På sista tiden får jag bara erbjudanden på smink och mode. Who cares, liksom? Inte jag, i alla fall. Jag köper varken mascara eller tantkläder. Jag har köpt jeans och strumpor och nån herrskjorta, men annars mest på inredning. Så jag tog tillfället i akt och skrev ner några synpunkter till dem via Trustpilot. Det var inte det lättaste, gick till exempel inte att göra via mobilen, men till sist fick jag fram vad jag ville ha sagt med datorn som verktyg. Det ska bli intressant att se vad jag får för svar. Om jag får nåt. Det kanske är ett fall för… Mästergranskarna..? To be continued…

∼ ♦ ∼

I kväll blir det Annas tomatkyckling med ris tredje gången gillt. Så gott så!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdagen den 29 september 2020: Uppdateringar, bonus och rabatter

 1. Katterna är så söta!

  Gilla

 2. Full fart med diverse så här mitt i veckan 🙂 Vad roligt att få vänbesök till helgen !!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja äntligen lite energi! Ska bli så kul när min kompis kommer. Synd bara att hon inte kan bo här, men samtidigt kan det vara skönt att bo på hotell och få äta go-frukost etc. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.